ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 0-1 (Αλμπάνης 86΄, Ελμπάζ 89΄)

“Καμπανάκι” πριν από την Αθλέτικ

Με δύο γκολ σε τρία λεπτά ο Απόλλωνας νίκησε τον κακό Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 2-0, με τους πράσινους να πραγματοποιούν ένα καλό μισάωρο στο πρώτο μέρος και από κει και πέρα τίποτα... μία εβδομάδα πριν από το πρώτο ματς με την Αθλέτικ. Αγωνία με Κουλιμπαλί στο τριφύλλι.

Το ματς

Με μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ ο Παναθηναϊκός, άρχισε το ματς, όταν ο Κουλιμπαλί από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, βρήκε τον Μολίνς, εκείνος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε και στο έδαφος, ωστόσο ο Τσόβιτς κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Οι πράσινοι έπαιζαν κυρίως από δεξιά και ξανά με τον Κουλιμπαλί, στο 4΄, έκανε την κίνηση, έβγαλε την μπαλιά και ο Ντάσιος προ των Μολίνς και Καμπέσας, έδιωξε σε κόρνερ, στη δεύτερη σημαντική επίσκεψη των πράσινων στην περιοχή του Απόλλωνα.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, δεν άφηνε τον Απόλλωνα να πάρει μέτρα, έπαιζε με υπομονή και μέσα από την καλή κυκλοφορία, δημιούργησε μια ακόμα καλή φάση στο 18΄, η οποία και πάλι ξεκίνησε από τον Κουλιμπαλί, η μπάλα ύστερα από διώξιμο των φιλοξενούμενων έφτασε στον Ρέις, εκείνος εξαπέλυσε τον κεραυνό έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Η υπομονή και η καλή κυκλοφορία, έδωσε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ακόμα καλή φάση, με μπόλικη ομαδική δουλειά, με τέσσερις παίκτες να συμμετέχουν.

Κουτρουμπής σε Λουντ, εκείνος όμορφα στον Λουτσιάνο και ο Βραζιλιάνο κάθετα στον Καμπέσας, με τον άσο από το Εκουαδόρ, να μην προλαβαίνει να τελειώσει με τους φιλοξενούμενους να διώχνουν σε κόρνερ την τελευταία στιγμή στο 21΄, με τους πράσινους να ανεβάζουν την απόδοσή τους όσο περνούσε ο χρόνος.

Ατυχία με Κουλιμπαλί

Στο 32΄ο Κουλιμπαλί έπεσε στο έδαφος, πιάνοντας την αριστερή του γάμπα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να προχωρά άμεσα σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Κολοβέτσιο στη θέση του.

Ο Απόλλωνα εκμεταλλευόμενος το μικρό σοκ… των πράσινων με την αλλαγή του Κουλιμπαλί, βρήκε την άμυνα του τριφυλλιού κοιμώμενη τρεις φορές (33΄, 38΄, 45΄) με Σιατραβάνη, Μαλάσι και Καστιγιέχος, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Το δεύτερο μέρος, άρχισε με πολλές αλλαγές για τον Παναθηναϊκό (Δώνης, Ζέκα, Μολέδο, Πίσπας, Χατζηγιοβάνης στις θέσεις των Ευαγγέλου, Χουλτ, Κουρμπέλη, Μολίνς και Καμπέσας), με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βάζει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Νούνο Ρέις, μια κίνηση που παρέπεμψε στο ματς με την Μπιλμπάο, εφόσον σε θα έχει τον Κουλιμπαλί για τον οποίο υπάρχουν φόβοι για θλάση.

Το ματς κυλούσε με απόλυτη ηρεμία, οι πράσινοι με τις πολλές αλλαγές άργησαν να βρουν ρυθμό, ενώ υπήρχε προφανώς και η οδηγία να κατέβει λίγο ο ρυθμός, προκειμένου να μην καταπονηθούν περισσότερο οι ποδοσφαιριστές ενόψει Μπιλμπάο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εκ διαμέτρου… αντίθετο με το πρώτο, με… μηδέν τελικές (δύο κακά σουτ στο 52΄και το 84΄από Λουτσιάνο και Άλτμαν τα μοναδικά), κακό ρυθμό και βαρετό ποδόσφαιρο, με τον Παναθηναϊκό να ρίχνει τον ρυθμό, κρατώντας δυνάμεις ενόψει Αθλέτικ, με τους πράσινους να έχουν την κατοχή μεν, χωρίς να δημιουργούν φάσεις δε.

Και εκεί που όλα κυλούσαν ήρεμα… και το ματς βάδιζε για ένα σβηστό 0-0, ήρθε ο Αλμπάνης με πλασέ στο 86΄να κάνει το 1-0 και ο Ελμπάζ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89΄, σκοράροντας για τον Απόλλωνα, ο οποίος πήρε μεγάλη-έστω και φιλική-νίκη απέναντι στον κακό Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (33΄Κολοβέτσιος), Χουλτ, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Ρέις, Κουρμπέλης, Λουντ, Καμπέσας, Λουτσιάνο και Μολίνς

Στον πάγκο: Κότσαρης, Δώνης, Αλτμαν, Ζέκα, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Μπουζούκης, Πίσπας

Απόλλωνας: Covic, Ντάσιος, Κονέ, Σιατραβάνης, Malachi, Anete, Καστιγιέχος, Παπάζογλου, Βαλλιάνος, Καλλέργης και Μπαρτολίνι

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ