ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κοινή «γραμμή» στον Παναθηναϊκό: «Ώρα να βγούμε μπροστά»

Άπαντες οι καλαθοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν καταλάβει ότι τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την απώλεια του Νικ τους «προστάζουν» να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να καλύψουν το κενό του.

Κοινή «γραμμή» στον Παναθηναϊκό: «Ώρα να βγούμε μπροστά»

Η «παγωμάρα» που εξαπλώθηκε στο ΟΑΚΑ την ώρα που ο Καλάθης αποχωρούσε υποφέροντας για τον πάγκο μετά τη σύγκρουσή του με τον Μίτσοβ στην αναμέτρηση με την Αρμάνι, μετατράπηκε σε ξεφύσημα ανακούφισης μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 28χρονος γκαρντ.

Ο Καλάθης γλίτωσε τα χειρότερα, όπως φανέρωσαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Η κάκωση στον ώμο ξεπερνιέται μετά από κάποιο -μικρό σχετικά- χρονικό διάστημα, ωστόσο στη δεδομένη φάση, οι «πράσινοι» θα νιώσουν, θέλοντας και μη, την απώλεια του ηγέτη τους.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τρεις κρίσιμες αναμετρήσεις για την Ευρωλίγκα προτού «εκπνεύσει» το 2017. Ματς τα οποία, εκτός απρόοπτου θα δοθούν δίχως τον Καλάθη που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.359 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η απώλεια του Καλάθη κινητοποίησε άμεσα τους συμπαίκτες του που, αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν τόνισαν το ειδικό βάρος που προσθέτει η παρουσία του Νικ στην πεντάδα. Η σιγουριά που ένιωθαν άπαντες με τον MVP του Νοεμβρίου στο παρκέ ήταν παροιμιώδης, γεγονός που φρόντισε να «χτίσει» ο ίδιος ο Καλάθης με τις εμφανίσεις του, που οδήγησαν το «τριφύλλι» σε ένα σερί το οποίο τους έδωσε την ευκαιρία να πιάσουν την τετράδα στην Ευρωλίγκα.

Πλέον, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, ωστόσο όλοι κατανοούν τον ρόλο αλλά και την υποχρέωσή τους. Τις τελευταίες ημέρες, η συντριπτική πλειοψηφία των δηλώσεων που έκαναν οι καλαθοσφαιριστές του Παναθηναϊκού κινήθηκαν υπό μια κοινή συνισταμένη: Να βγούμε μπροστά για να καλύψουμε τον ηγέτη Καλάθη. Η ατάκα αυτή ακούστηκε σχεδόν από όλους και υποδεικνύει τη διάθεση που επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Όλοι, του Πασκουάλ συμπεριλαμβανομένου, γνωρίζουν ότι η ομάδα χάνει αρκετά δίχως την παρουσία του Νικ. Όμως η κοινή «γραμμή» στην οποία έχουν συνταχθεί άπαντες είναι ότι ο καθένας τους, είτε παίξει για 30′ είτε για 5′ θα πρέπει στα επικείμενα ματς, αρχής γενομένης από το σημερινό με τη Μακάμπι, να πάει ένα «κλικ» πιο μπροστά. Να διεκδικήσει μια μπάλα παραπάνω, να πάρει ένα σουτ παραπάνω, να παίξει πιο δυνατή άμυνα, να δοκιμάσει περισσότερες επιλογές στο δημιουργικό κομμάτι.

Με κύριο εκφραστή τον Λούκας Λεκαβίτσιους, φύσει και θέσει back up του Νικ, οι καλαθοσφαιριστές του Πασκουάλ έδειξαν, μέσω των δηλώσεών τους, ότι θα κάνουν όσα περνούν από τα χέρια τους ώστε να βοηθήσουν στο να συμπληρωθούν, όσο γίνεται, τα κομμάτια του παζλ που σε κάθε ματς συνέθετε ο… πολυπράγμων Καλάθης με την παρουσία του.

Ο βαθμός δυσκολίας του εγχειρήματος είναι μεγάλος, καθώς απέναντι τους θα βρεθεί η «αναγεννημένη» Μακάμπι. Ωστόσο, από τη στιγμή που όλοι φαίνεται ότι έχουν καταλάβει το τι πρέπει να κάνουν στο παρκέ, έως ότου επιστρέψει ο Καλάθης, το «μισό στοίχημα» έχει κερδηθεί. Από εκεί και πέρα, η πλήρης αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους θα φανεί εκεί όπου πρέπει, στο παρκέ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.