ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παππάς για το μέλλον του: «Να είμαι κάπου που θα νιώθω σημαντικός»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στα ερτζιανά ο Νίκος Παππάς. Τι είπε για το μέλλον του, την πορεία της ομάδας, τον Τσάβι Πασκουάλ και τους τελικούς.

Παππάς για το μέλλον του: «Να είμαι κάπου που θα νιώθω σημαντικός»

Ο Νίκος Παππάς παραχώρησε συνέντευξη τα ξημερώματα της Τετάρτης στη συχνότητα του «Sport24 Radio 103.3», κάνοντας μια ανασκόπηση της χρονιάς και της προσωπικής του απόδοσης.

Ο Έλληνας γκαρντ ανέδειξε ότι τα πάντα είναι ανοιχτά για το μέλλον του και πως δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα ήθελε να είναι κάπου που θα νιώθει σημαντικός.

Παράλληλα, ο 28χρονος παίκτης του «τριφυλλιού» μίλησε για την πορεία της ομάδας σε Ευρώπη και Ελλάδα, τον Τσάβι Πασκουάλ, τους τελικούς, τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον Μάικ Τζέιμς αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη.

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 7.503 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παππά:

Για τη χρονιά που πέρασε: «Χαίρομαι που και την τελευταία στιγμή βοήθησα γιατί θα είχε άλλη γεύση αν ήμουν αμέτοχος, όπως σαν υπόλοιπα ματς. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά που τελείωσε όμορφα, αν και υπήρχαν αποτυχίες που όλοι μαζί βιώσαμε. Αν χάναμε το πρωτάθλημα και μέναμε άτιτλοι μετά από τόσα χρόνια θα ήταν η πιο αποτυχημένη χρονιά όσο είμαι εγώ εδώ.

Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολη σειρά, παρά το γεγονός που ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Και μας πέρσι μας είχαν καταδικάσει αλλά το πήραμε. Ξέραμε αν ο Ολυμπιακός κάνει την πρώτη νίκη θα ήταν πιο ανταγωνιστικός και θα άλλαζε η ψυχολογία του, μπαίνονατς ως φαβορί.

Δεν μπορέσαμε να πάμε στο Final Four. Κάθε φορά μια δικαιολογία μπορείς να την βρεις για το αν πέσαμε δύο χρονιές με τις ομάδες που το πήραν. Από τη στιγμή που έχεις το πλεονέκτημα και δεν περνάς είναι αποτυχία. Η Ρεάλ πριν το Final Four δεν ήταν η ίδια, ας μην κρυβόμαστε και ήταν στο χέρι μας.

Για το τι άλλαξε στη σειρά με τη Ρεάλ:  «Είμαστε άνθρωποι όχι ρομπότ. Είναι φυσικό οταν έχεις κερδίσει 30 πόντους να μην είσαι έτοιμος όπως στο πρώτο ματς. Ήταν μια ομάδα στα μέτρα μας, αλλά τους θίξαμε τον εγωισμό και μάσησαν σίδερα, κρίθηκε στις λεπτομέρειες και χάσαμε το πλεονέκτημα. Μετά στη Μαδρίτη ξέρεις πως είναι δύσκολο να κάνει το διπλό. Ίσως μας στοίχισε που δεν συνήλθαμε μετά το 2ο ματς, ίσως γίνανε και κάποια λάθη από τη διαιτησία και επηρέασαν την ατμόσφαιρα. Βέβαια όλα όσα γραφόντουσαν μόνο δυο-τρεις παίκτες που ξέρουμε ελληνικά τα διαβάζαμε, οι υπόλοιποι δεν τα γνώριζαν όλα. Σίγουρα δεν μας είχαν αφήσει αδιάφορους, αλλά δεν τα γνωρίζαμε και όλα. Δεν θεωρώ ότι αξίζαμε να νικήσουμε στη Μαδρίτη (στον 4ο τελικό), όταν χάνεις 20 πόντους. Η Ρέαλ πήρε πάντως δίκαια την Εuroleague».

Για το αν θα μείνει στον Παναθηναϊκό: «Είμαι 28 χρονών και δεν είναι θέμα χρημάτων. Νιώθω ότι μπορώ να παίξω καλύτερο μπάσκετ, έχω ξεπεράσει και το θέμα με τον χιαστό και πατάω καλά στα πόδια μου. Θέλω να βρίσκομαι κάπου να νιώθω πρωταγωνιστής. Πρωταγωνιστής επίσης είναι και κάποιος που πληρώνεται και ως πρωταγωνιστής γιατί τότε σε αντιμετωπίζουν όπως πρέπει. Η προτεραιότητά μου είμαι να είμαι κάπου που θα νιώθω σημαντικός. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με τον Παναθηναϊκό».

Γι αυτό που ψάχνει ο ίδιος σε μία ομάδα και από τον προπονητή του: «Δεν θέλω να μου λένε ψέματα. Μην μου λες ότι είσαι παικταράς και με βάζεις για πέντε λεπτά. Πες μου ότι κάτι δεν πάει καλά. Θέλω να είμαι σημαντικός σε μια ομάδα και όχι να πηγαίνω απλά στην προπόνηση, να φεύγω και να παίρνω τα λεφτά. Θέλω να νιώθω πρωταγωνιστής».

Για την εμφάνισή του στον 5ο τελικό: «Είχα αρχίσει να αμφισβητώ τον εαυτό μου. Έλεγα ότι ίσως δεν είμαι καλός να παίζω. Βρέθηκε η ευκαιρία να παίξω στον 5ο τελικό, λόγω και των 4 φάουλ του Καλάθη, και είπα ότι θα πάρω μια πρωτοβουλία παραπάνω»

Για το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο χρόνος συμμετοχής του μειωνόταν: «Ήταν σοκ για μένα. Όταν είχα 17-18 λεπτά χρόνο με 11 πόντους περίμενα να πάρω κάτι παραπάνω από χρόνο συμμετοχής, έδειξα ότι μπορούσα να τα βγάλω πέρα και να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως έπαιζα λιγότερο και έβλεπα να παίρνουν παίκτες. Δεν είναι θέμα ο Τζέιμς, αν σου λέγανε να πάρεις έναν τέτοιο παίκτη δεν θα έλεγες όχι. Ο Πασκουάλ μου μίλησε, αν και δεν το περίμενα. Μου είπε να μην ανησυχώ και όλα θα είναι καλά. Μπορεί και εγώ σε ορισμένα ματς να ήμουν κατώτερος. Ίσως δεν το διαχειριστικά και εγώ καλά».

Για τους προπονητές στην Ευρώπη: «Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος σε αυτό το επίπεδο και φέτος ο Λάσο ήταν ο κορυφαίος. Υπάρχουν καλοί προπονητές στην Ευρώπη, αλλά δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν δεν γνωρίζω έναν προπονητή και δεν τον έχω ζήσει. Είναι ιδιαίτερη η κατάσταση. Ας πούμε είναι αδιανόητο να μην δούλευε ο Πεδουλάκης και ας είχα 1002 προβλήματα μαζί του όπως λέγανε, αν και δεν ίσχυε τίποτα. Ξέρει πολλά από μπάσκετ όσα κανείς άλλος και μέχρι πριν λίγο καιρό δεν εργαζόταν πουθενά».

Για την ένταση με τον Σπανούλη: «Ο Σπανούλης μου έκανε εντύπωση που διαμαρτυρόταν. Από τα χαρακτηριστικά του που τον έχουν κάνει κορυφαίο είναι πως πνευματικά είναι δυνατός. Εγώ τον είδα ευάλωτο και είπα να κάνω τον χαμό μου. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι, δεν χρειάζεται να πω πόσο τον εκτιμώ».

Για την Εθνική: «Δεν κρύβω ότι παλιά μου άρεσε… Αλλά ποιος Σκουρτόπουλος, ποιος ασχολείται; Στην Εθνική πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι παίκτες και να είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής και τώρα δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο. Αν υπάρξει μια Εθνική που θα παίζουν οι καλύτεροι και με επιλέξουν επειδή θεωρούν πως είμαι μέσα σ΄ αυτούς θα πάω».

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Ήταν πολύ στενάχωρο. Έχουμε μεγαλώσει με αυτές τις στιγμές που μας έχει προσφέρει αυτός ο σύλλογος και όλα αυτά είναι δημιούργημα του Παύλου, του Θανάση, του Κώστα και του Δημήτρη. Μας έχουν κάνει να μην κοιμηθούμε τα βράδια, μας έχουν βγάλει στον δρόμο και με όλο αυτό που έγινε ήρθαν αναμνήσεις».

Για το αν θεωρεί ότι αδικήθηκε κάποιος νέος παίκτης στον Παναθηναϊκό: «Ίσως ο Μήτογλου. Που δεν είναι και νέος είναι 22 χρονών. Όταν παίζεις και βάζεις με τον Ολυμπιακό 10 πόντους και στο επόμενο ματς δεν παίζεις είναι δύσκολο. Πρέπει να χτίσεις πάνω στον παίκτη νωρίτερα».

Για το αν υποστηρίζει Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα: «Υποστηρίζω την Ρεάλ. Πολλά απ΄ αυτά που κάνει ο Ρονάλντο δεν μου ταιριάζουν, αλλά ο τύπος είναι αθληταράς και μάγκας γι΄ αυτά που έχει καταφέρει. Ο Μέσι είναι μάγος, αλλά ο άλλος είναι αθλητής που έχει βέβαια τεχνική».

Για την Ζαλγκίρις και τον Σάρας: «Έβλεπες μπάσκετ. Περνούσε η μπάλα απ΄ όλους και δεν ήταν κάτι μονότονο. Όσα χρόνια παίζω σε αυτό το επίπεδο δεν έχω ξαναδεί ομάδα να παίζει τόσο πιστά το πλάνο του προπονητή. Ο Σάρας παίρνει απ΄ όλους το μάξιμουμ».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Είναι παικταράς και μοναδικός στην Ευρώπη. Κι εγώ ίσως στη θέση του προπονητή του προέδρου να τον έφερνα γιατί ήθελα σαν τρελός να πάμε στο Final Four».

Για το γνωστό σύνθημα «Γεια σου Παππά»: «Για αυτό παίζω…»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...