Μόνο αναίμακτα δεν αναμένεται να περάσουν για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη του μεταξύ τους ματς για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Οι οπαδοί των δύο ομάδων αντάλλαξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες, ενώ αυτοί του «τριφυλλιού» μπήκαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια ο διαιτητής του αγώνα να καθυστερήσει την έναρξή του για 25 λεπτά.

Χωρίς κανείς να είναι σε θέση να γνωρίζει το τι θα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Παππάς, αλλά και ο παρατηρητής της αναμέτρησης, το σίγουρο είναι πως σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τιμωρίας και για τις δύο ομάδες.Τιμωρία που εκτός της έδρας, μπορεί κάλλιστα να φτάσει και ως αφαίρεση βαθμών.

Πάντα σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα οι ρίψεις αντικειμένων μπορούν να επισύρουν ποινή που θα φτάνει από 1 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων και πρόστιμο που θα κυμαίνεται από 20.000 έως 120.000 ευρώ.

Αν έχει γραφτεί η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, τότε υπάρχει κίνδυνος για προστίμου που φτάνει από τις 40.000 στις 240.000 ευρώ, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, μιας και ο κώδικας αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων, αλλά και αφαίρεση 3 βαθμών, που αν η ομάδα είναι υπότροπη διπλασιάζονται.

Και τα χειρότερα για τις ομάδες είναι αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν εκτεταμένα από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ. Σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο ξεκινάει από 70.000 και φτάνει τις 200.000 αν έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αν είναι εκτός από 60.000 έως 140.000. Επίσης προβλέπεται ποινή 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων, ενώ αν η ομάδα θεωρηθεί υπότροπη (σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ θεωρείται υπότροπος λόγω των επεισοδίων στην Τούμπα), η τιμωρία που προβλέπεται είναι διπλασιασμός του προστίμου, οι αγωνιστικές φτάνουν τις 4, ενώ προβλέπεται και αφαίρεση 5 βαθμών.