ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο νόμος του ΟΑΚΑ

Σαράντα λεπτά μακριά από τον 34ο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία του βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θέλει και φέτος να πρωτοτυπήσει… κατακτώντας τον με break στο break, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (19:45, ΝΕΡΙΤ, panathinaikos24.gr).

Ο νόμος του ΟΑΚΑ

Οι «πράσινοι» έχουν πάρει το πρωτάθλημα με διάφορους τρόπους. Με 3-2 με πλεονέκτημα έδρας, με 3-1 είτε με μειονέκτημα  είτε με πλεονέκτημα έδρας, με 3-2 πάλι με μειονέκτημα έδρας, αλλά και με «σκούπα».

Φέτος αν έρθει ο τίτλος στο «τριφύλλι», θα προστεθεί άλλος ένας διαφορετικός τρόπος κατάκτησής του, αφού ο Παναθηναϊκός έχοντας δεχθεί το break, θα απαντήσει επαναφέροντας το πλεονέκτημα έδρας, στο 5ο ματς.

Αυτή τη φορά δεν έχει μείνει εισιτήριο για δείγμα και το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι… καυτό με τον κόσμο να έχει την διάθεση να πανηγυρίσει μία ακόμη κούπα, σε μια χρονιά η οποία δεν ήταν και η καλύτερη για το «τριφύλλι».

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 24.861 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ματς τίτλου στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει ποτέ… και με οδηγό αυτό, τον κόσμο, αλλά και την υπομονή, η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό που μέχρι την Κυριακή το απόγευμα έμοιαζε ακατόρθωτο.

Αυτοπεποίθηση και ψυχολογία υπάρχει, όπως και κούραση αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια λένε άπαντες στην ομάδα, έχοντας στο μυαλό τους, μόνο πως θα κερδίσουν τον Ολυμπιακό.

Η συνταγή θα είναι …αλά ΣΕΦ, με Λάσμε Γκιστ να επωμίζονται το «κλείσιμο» του Σπανούλη από την περιφέρεια, ενώ ο Διαμαντίδης θα έχει και πάλι τη μπαγκέτα η οποία θα δίνει τον ρυθμό στην ομάδα.

Στην επίθεση η μπάλα αναμένεται να περάσει μέσα, όχι μόνο στους ψηλούς, αλλά με όποιον έχει πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του. Η εκμετάλλευση των μις-ματς είναι ένα στοιχείο που έχει βοηθήσει τους «πράσινους» επιθετικά και ο Αλβέρτης θα ξαναπροσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει.

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στο 15ο πρωτάθλημα τα τελευταία 15 χρόνια και το 9ο νταμπλ στην ιστορία του. Υποψήφιοι διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Γκόντας, Τανατζής, Φούφης και Χριστοδούλου, με την κλήρωση να διεξάγεται στις 16:00.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.