Ποδόσφαιρο

Σημερινός αποκλεισμός σημαίνει αυριανή πρόκριση

Σημερινός αποκλεισμός σημαίνει αυριανή πρόκριση

Δυστυχώς τίποτα στο ποδόσφαιρο -όπως και στην ζωή άλλωστε- δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Εκεί που είσαι έτοιμος να πανηγυρίσεις μια πρόκριση, έρχεται μια Σταντάρ και σε αφήνει με την όρεξη, σαν κάποιος να σου παίρνει το γλυκό την στιγμή που είσαι έτοιμος να το γευθείς.

Κάθε αποκλεισμός πονάει, ειδικά όταν έρχεται από μια ομάδα που δεν είναι καλύτερη από εσένα, δυστυχώς όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Λίγο η έλλειψη τύχης (με τα απανωτά δοκάρια), λίγο η κακή ανάγνωση του παιχνιδιού από τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου, λίγο το γκολ της ζωής του που έβαλε ο Μποκού (γκολάρα), ήρθε και έδεσε το… γλυκό του αποκλεισμού.

Οι «πράσινοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία προκειμένου να πάρουν μια τεράστια οικονομική ανάσα που θα τους επέτρεπε και μια παραπάνω ενίσχυση. Ποιος ξέρει, ίσως αν η κληρωτίδα του έκανε πάλι το χατίρι να περνούσε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεταξύ μας, ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα ομάδα για εκεί, όχι ότι είναι η Σταντάρ αλλά λέμε τώρα.

Όπως και να έχει μια τεράστια οικονομική ανάσα χάθηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να χαμογελά. Η εικόνα που έδειξε η ομάδα στο γήπεδο είναι ένα σημείο που μπορεί να επισημάνει κανείς. Η ομάδα του Αναστασίου με τις οποίες φανερές αδυναμίες της (ειδικά στην άμυνα), παίζει ή μάλλον παράγει ποδόσφαιρο. Δημιουργεί φάσεις, συνεργασίες παίζει επιθετικά.

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου είναι το δεύτερο θετικό σημάδι. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του αγώνα, έμεινε στη θέση του και χειροκρότησε τους παίκτες για την προσπάθεια. Ήξερε ότι το ήθελαν πολύ και εκείνοι, να τους δώσουν αυτή τη χαρά. Δεν τα κατάφεραν, ωστόσο το χειροκρότημα αυτό αποτελεί την πρώτη επιβράβευση, ένα «εγώ θα σ’ αγαπώ κι ας μη σε νοιάζει» χωρίς λόγια, αποδεικνύοντας ότι τα «θεμέλια» που έχτισε αυτή η ομάδα με τον κόσμο είναι πια γερά.

Παναθηναϊκός: Σε ελεύθερο κανάλι το ματς με την Τσέλσι!
POPULAR NOW Παναθηναϊκός: Σε ελεύθερο κανάλι το ματς με την Τσέλσι!

Ένα τέτοιος αποκλεισμός πάντα «ατσαλώνει» και χτίζει χαρακτήρα όχι μόνο στις ομάδες αλλά και στους παίκτες, που στην περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι αρκετά νεαροί ακόμα. Ακόμα και στον Αναστασίου που είναι σχετικά άπειρος σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ίδιος φάνηκε να παίρνει το μήνυμα όπως αποδείχτηκε από τα λόγια του στην συνέντευξη τύπου. Αυτός ο αποκλεισμός λοιπόν θα είναι το μάθημα – οδηγός για την συνέχεια, άλλωστε ένα στόχος χάθηκε όχι όλη η χρονιά.

Οι «πράσινοι» μπορεί να μην αγωνιστούν στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (που θα τους εξασφάλιζε σε περίπτωση αποκλεισμού σίγουρα τους ομίλους του Γιουρόπα), ωστόσο  χρωστούν στον εαυτό τους και στην ιστορία τους τη συνέχιση της ευρωπαϊκής της παρουσίας, μέσω Γιουρόπα Λιγκ πια, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη. Γιατί δε νοείται Παναθηναϊκός χωρίς Ευρώπη.

Πηνελόπη Παπαδήμου

*Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο www.rebuke.gr

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ