ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Έτσι δεν πάει πουθενά…

Ο κακός για άλλη μια φορά φέτος Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον ΟΦΗ με 1-2 (21΄Μερεμπιασβίλι, 77΄Κουτρουμπής, 94΄Μακρής) και πλέον αναζητείται ηλεκτροσόκ… για να ξυπνήσει η ομάδα η οποία μετά τη διακοπή δεν παρουσίασε καμία βελτίωση.

Έτσι δεν πάει πουθενά…

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε μετά τη διακοπή με τι ίδια συμπτώματα όπως και πριν, χάνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης. Δυσκολία στην παραγωγή φάσεων, στα τελειώματα, με μονόπλευρο και προβλέψιμο παιχνίδι από την ομάδα του Αναστασίου.

Ο ΟΦΗ στάθηκε καλά στα μετόπισθεν ωστόσο οι συνεχείς καθυστερήσεις και το σκληρό παιχνίδι εκνεύρισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν δικαιολογία για μια ακόμα μέτρια απόδοση φέτος.

Από το 80΄και μετά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, αφού ο ΟΦΗ γνωρίζοντας πολύ καλά… τι πρέπει να κάνει «έφαγε» τον χρόνο με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να βρει ρυθμό και συν το γεγονός ότι η έλλειψη καθαρού μυαλού δεν έδωσε περιθώρια στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν κάτι καλό.

Το ματς

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απειλήσουν στην αρχή όταν ο Κουτρουμπής στο 1΄με μπαλιά βρήκε τον Κλωναρίδη εντός περιοχής και δεξιά, ωστόσο η πάσα του προς το κέντρο της περιοχής, δεν βρήκε συμπαίκτη του.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά, με τον ΟΦΗ να παίζει πίσω από τη σέντρα και στο 8΄μετά από κούρσα και καλή σέντρα από τον Νάνο από τα αριστερά, λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ωστόσο οι αμυντικοί του ΟΦΗ έδιωξαν μακριά τη μπάλα, προ του Κλωναρίδη.

Η ομάδα του Αναστασίου είχε την καθολική υπεροχή, κυκλοφορούσε τη μπάλα συνεχώς, άλλαζε συνεχώς πλευρές πότε από δεξιά και πότε από αριστερά, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση στα καρέ του Λόρια, καθώς η μαζική άμυνα των Κρητικών δεν άφηνε χώρους στο «τριφύλλι».

Ψυχρολουσία…

Μία επίθεση για την ομάδα του Γκατούζο, ήταν αρκετή για να ανοίξει το σκορ και να «παγώσει» τη Λεωφόρο, όταν ο Στάθης με επιμονή πλαγιοκόπησε από δεξιά την άμυνα του Παναθηναϊκού, έβγαλε τη σέντρα και ο Μερεμπιασβίλι με άπιαστο κεραυνό με τη μία από το κέντρο της περιοχής, «εκτέλεσε» τον Στιλ για το 0-1, στο 21΄του αγώνα, με το κέντρο της άμυνας του «τριφυλλιού» να πιάνεται κοιμώμενο.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, δεχόμενος ένα γκολ και πάλι από αριστερά, σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ αρχικά.

Οι «πράσινοι» δημιούργησαν την πρώτη επί της ουσίας καλή φάση στο ματς, όταν ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ με πάσα, προς τον Πράνιτς, ο οποίος σούταρε με τη μία, με τη μπάλα, να φεύγει ψηλά άουτ.

Ο ΟΦΗ άρχισε το… ξύλο, ο Παναθηναϊκός αποσυντονίστηκε και ο Πετρόπουλος παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όταν βρέθηκε απέναντι στον Στιλ, ωστόσο η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ, στο 24΄, με την άμυνα των «πρασίνων» και πάλι να είναι «τρικυμιώδης».

Ο Παναθηναϊκός απείλησε εκ νέου στο 32΄όταν ο Λαγός έκανε την πάσα από τον άξονα, προς τον Ατζαγκούν, ο οποίος αρχικά μπερδεύτηκε ωστόσο έστρωσε τελικά ωραία στον Κλωναρίδη, ο οποίος σούταρε με δύναμη, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Το «τρίγωνο» Ατζαγκούν-Κλωναρίδη-Καρέλη, δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό μέχρι εκείνη τη στιγμή (38΄), όταν ο Νιγηριανός έβγαλε κάθετα στον Κλωναρίδη, εκείνος έδωσε παράλληλα στην εστία στον επερχόμενο Καρέλη, ο οποίος έκανε την προβολή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν συγκέντρωση και ρυθμό δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις κάνοντας συνεχώς λάθη στις επιθέσεις τους, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να κρατάει σχετικά εύκολα το προβάδισμα στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να έχει «πετάξει» 42 λεπτά για ένα ακόμα ματς.

Στο 43΄ο Νάνο έκανε το σουτ, όταν η μπάλα έφτασε από κόντρες στα πόδια του, αλλά ο Λόρια σε ετοιμότητα τη μπλόκαρε, με τη φάση αυτή να είναι και η τελευταία για το πρώτο ημίχρονο.

Χωρίς αλλαγές και από τις δύο ομάδες άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και πάλι τον ΟΦΗ. Στο 49΄ο Νάνο με όμορφη ατομική ενέργεια από αριστερά έβγαλε τη μπαλιά, οι αμυντικοί του ΟΦΗ έδιωξαν σε κόρνερ και στη συνέχεια αφού εκτελέστηκε το στημένο, ο Παναθηναϊκός έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην ισοφάριση με το σουτ του Ατζαγκούν από δεξιά, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Η εξέδρα έδωσε τον τόνο, προσπαθούσε διαρκώς να «ανεβάσει» την ομάδα για γρήγορη ισοφάριση, ο ΟΦΗ αμυνόταν μαζικά και σε κάθε ευκαιρία έκανε και τις «αναγκαστικές»… καθυστερήσεις.

Ο Νάνο προσπάθησε να απειλήσει στο 55΄, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρήκε τοίχος, στη συνέχεια ο Ισπανός σούταρε με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Ο Γιάννης Αναστασίου πραγματοποίησε σε εκείνο το σημείο την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Πέτριτς στη θέση του αρνητικού Κλωναρίδη.

Ο Γκατούζο στη συνέχεια άλλαξε τον τραυματία Περογαμβράκη με τον Κλέιτον Τζορτζ, στο 58΄. Οι παίκτες του ΟΦΗ αποφάσισαν να μην παίξουν… μπάλα πέφτοντας κάτω σε κάθε ευκαιρία, κόβοντας τον όποιον ρυθμό προσπαθούσε να βρει το «τριφύλλι».

Στο 64΄ο Ιταλός τεχνικός του ΟΦΗ έβγαλε έξω τον Πετρόπουλο, περνώντας στη θέση τον Λαμπρόπουλο, με τον Αναστασίου να ακολουθεί περνώντας τον Ντίνα στη θέση του Λαγού ένα λεπτό αργότερα.

Ο Λόρια στο αμέσως επόμενο λεπτό θα δει την κίτρινη από τον Κομίνη για καθυστέρηση, καθώς σε κάθε ελεύθερο οι Κρητικοί σπαταλούσαν αρκετό χρόνο.

Ο Καρέλης στο 70΄είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Κουτρουμπής έβγαλε τη σέντρα, ο επιθετικός των «πρασίνων» έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λόρια σε ετοιμότητα μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο χρόνος περνούσε και η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, με τον ΟΦΗ να κρατάει εύκολα το προβάδισμα, με τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού ναν βαραίνουν κάθε λεπτό που περνούσε.

Ο Ντίνας στο 74΄απέιλησε με ατομική ενέργεια, το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Λόρια σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπούρμπος σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ.

«Φωτιά» στη Λεωφόρο

Ένα κόρνερ στο 77΄με εκτελεστή τον Νάνο, έλυσε τον «γόρδιο» δεσμό, με τον Κουτρουμπή να χρίζεται σκόρερ (η μπάλα βρήκε και στον Τριποτσέρη) όταν ο κεντρικός αμυντικός των «πρασίνων» έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.

Στο 80΄ ο Αναστασίου πέρασε τον Μπούι στη θέση του Νάνο (ο Πράνιτς ήρθε αριστερό μπακ) θέλοντας να βάλει έναν ακόμα παίκτη στο κέντρο, μήπως μπορέσει να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ.

Το ματς έγινε ροντέο με αποτέλεσμα οι εντάσεις και τα πολλά φάουλ να δώσουν ακόμα περισσότερο χρόνο στον ΟΦΗ να κρατήσει την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Γκατούζο θα ολοκληρώσει τις αλλαγές του στο 85΄με τον Σίσιτς να μπαίνει στο γήπεδο στη θέση του Αρτόλα.

Παραλίγο ο Πράνιτς…

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο 88΄φάουλ από δεξιά (σαν κοντινό κόρνερ), η μπάλα στρώθηκε στον Πράνιτς ο οποίος κεραυνοβόλησε αλλά η μπάλα πέρασε μακριά άουτ.

Το ματς έφτασε στο 90΄χωρίς να συμβεί κάτι εξαιρετικό καθώς δεν υπήρχε καθόλου ρυθμός με αποτέλεσμα η κλεψύδρα του χρόνου να στερεύει για τους «πράσινους».

Ο Μακρής με γκολ στο 94΄μετά από κόρνερ «εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας ένα τεράστιο τρίποντο και βυθίζοντας σε κρίση το «τριφύλλι».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μπούρμπος, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Καρέλης

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Μπούι, Ντίνας, Πέτριτς.

ΟΦΗ: Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Μερεμπιασβίλι, Ράζακ, Αρτόλα, Περογαμβράκης, Στάθης, Μακρής, Μιλάζες, Πετρόπουλος

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Μονιάκης, Σίσιτς, Κλέιτον, Κάλαιτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μέιτε.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ