ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Έγκλημα και τιμωρία…

Τα τραγικά αμυντικά λάθη πλήρωσε σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Παναθηναϊκός που υποχρεώθηκε σε ήττα από την Αϊντχόφεν σε 3-2 στην Λεωφόρο. Ατζαγκούν και Πέτριτς οι σκόρερ των «πρασίνων» που δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν δύο φορές. Εκτός συνέχειας η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Έγκλημα και τιμωρία...

Όταν κάνεις τέτοια λάθη στην άμυνα, συνήθως τα πληρώνεις. Έτσι κι ο Παναθηναϊκός που παρά το γεγονός ότι στάθηκε καλά δε κατάφερε να αποσπάσει κάτι θετικό και γνώρισε την ήττα από την Αϊντχόφεν.

Ο Ατζαγκούν ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στο 10′ με τον Ντεπάι να ισοφαρίζει. Ο Πέτριτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα για το τριφύλλι με ένα καταπληκτικό γκολ. Δύο γκολ όμως στην επανάληψη από τον Ντε Γιόνγκ και τον Βαϊνάλντουμ έδωσαν τη νίκη στην PSV . Οριστικά εκτός συνέχειας του Europa League ο Παναθηναϊκός.

Σε μια κατάμεστη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Αϊντχόφεν για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τιμήθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Τάκη Φύσσα, ο Γιόνας Κόλκα για την προσφορά του στο σύλλογο.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε το «τριφύλλι» με 4-1-4-1 και με τους Στιλ κάτω από τα δοκάρια, στο δεξιό άκρο ο Τριανταφυλλόπουλος, στο αριστερό ο Νάνο και με στόπερ τους Μέντες και Σίλντενφελντ.

Στη μεσαία γραμμή έβαλε τους Λαγό σαν αμυντικό χαφ, στα δεξιά τον Ζέκα, αριστερά τον Πράνιτς και τους Ατζαγκούν και Καρέλη, πίσω από τον προωθημένο Πέτριτς.

Το ματς

Καλύτερα ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά η Αϊντχόφεν που απείλησε με μακρινό φάουλ του Βαϊνάλντουμ, που δεν ενόχλησε τον τερματοφύλακα των «πρασίνων». Στο 4ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έγραψε την πρώτη του τελική, καθώς το σουτ που επιχείρησε ο Καρέλης, έφυγε αρκετά μέτρα άουτ, από την εστία του Ζουτ.

Στο ασφυκτικό πρέσινγκ των «πρασίνων» έδειξε να αντιστέκονται οι ολλανδοί, που είχαν την κατοχή της μπάλας. Οι εντολές που έδινε ο Αναστασίου από τον πάγκο, ήταν να πιέζουν οι «πράσινοι», ώστε να καταφέρουν να κλέψουν μπάλες.

Μεγάλη απόκρουση είχε ο Στιλ (την πρώτη στο ματς), καθώς μετά από αντεπίθεση τον ολλανδών, η μπάλα έφτασε στον Ντεπάι, όμως το πλασέ του έδιωξε σε κόρνερ ο βρετανός «κίπερ». Στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Αμπντούλ Ατζαγκούν να πλασάρει για το 1-0, μετά από σέντρα του Ζέκα.

Ο Λουκ Στιλ στο 13’ έκανε ακόμα μια θετική επέμβαση, καθώς το σουτ του Γκουαρδάδο που είχε προωθηθεί, το μπλόκαρε με άνεση στην αριστερή του γωνία.

Οι ολλανδοί στη συνέχεια ανέβηκαν μέτρα στο χορτάρι, όμως τα έβρισκαν «σκούρα», καθώς οι «πράσινοι» ήταν προσεκτικοί στα μετόπισθεν.

Διαβασμένοι ήταν οι «πράσινοι» στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, καθώς δεν έδιναν χώρο στους παίκτες της Αϊντχόφεν, με τους τελευταίους να μοιάζουν εκνευρισμένοι, καθώς δεν περίμεναν να μπει τόσο δυνατά το «τριφύλλι».

Ο Στιλ δήλωσε ξανά το παρόν σε κεφαλιά του Ντε Γιονγκ μετά από εξαιρετικό στημένο του Βίλεμς στην «καρδιά» της άμυνας του «τριφυλλιού». Όμως  δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 27’ καθώς από λάθος στο κέντρο της άμυνας του «τριφυλλιού» η Αϊντχόφεν ισοφάρισε την αναμέτρηση με σκόρερ τον Ντεπάι, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Η Αϊντχόφεν μετά το γκολ, πίεσε τους «πράσινους», όμως το «τριφύλλι» απείλησε μετά από κόρνερ, του Νάνο, αλλά η κεφαλιά του Σίλντενφελντ, δεν δημιούργησε κίνδυνο στην εστία του Ζουτ.

Η άμυνα του «τριφυλλιού» έδειξε γι’ ακόμα ένα ματς χλωμή, καθώς ο Ναρσίνγκ βρήκε χώρο στο 32’ με το σουτ όμως, να φεύγει άουτ.

Οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για μια φάση με τον Ατζαγκούν στο 35’ που «πάτησε» περιοχή και ανατράπηκε, με τον Κροάτη ρέφερι να δείχνει «παίζεται.

Ο Νάρσινγκ από την πλευρά της Αϊντχόφεν, ήταν μόνιμος κίνδυνος για τα «καρέ» του Στιλ, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να δείχνει ανήμπορη να τον αντιμετωπίσει.

Οι «πράσινοι» είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 41’ της αναμέτρηση με τον Μέντες να σουτάρει από απόσταση, αλλά ο Ζούτ, μάζεψε εύκολα στην αγκαλιά του.

Το 2-1 ήρθε στο 43’ λεπτό καθώς ο Πέτριτς μετά από εξαιρετική πάσα του Καρέλη, πλάσαρε εντυπωσιακά τον Ζουτ, που δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει.

Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος, ήρθε από την πλευρά των ολλανδών, με τον Ντεπάι να σουτάρει άστοχα, το φάουλ που κέρδισε λίγα μέτρα έξω από την περιοχή.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Σίλντενφελντ να κάνει καθοριστική παρέμβαση στη μπάλα, καθώς η κάθετη πάσα του Ναρσίνγκ στον Ντεπάι θα δημιουργούσε κίνδυνο για το Στιλ.

Οι ολλανδοί μπήκαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και πίεσαν το «τριφύλλι» με ασφυκτικό πρεσάρισμα στο «μισό» γήπεδο.

Ο ανεβασμένος μετά το γκολ Πέτριτς, απείλησε με μακρινό σουτ στο 50’, αλλά η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ.

Η Αϊντχόφεν είχε την κατοχή μπάλας, απειλώντας από τα άκρα με Ναρσίνγκ και Ντεπάι, αλλά ο η άμυνα του «τριφυλλιού, έδειχνε να ελέγχει. Μάλιστα ο Σίλντενφελντ  έκανε ακόμα ένα καθοριστικό τάκλιν στη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, καθώς ερχόταν μόνος του ο Βαϊνάλντουμ.

Το «τριφύλλι» πέρασε αρκετά ασφυκτικές στιγμές, καθώς οι ολλανδοί το είχαν κλείσει στα καρέ του, απειλώντας το με την ισοφάριση. Παράλληλα ο Νάνο ανέβασε τον Παναθηναϊκό και μετά από σέντρα-επικίνδυνη χαμηλά, παραλίγο ο Πέτριτς να γράψει το 3-1, με τον Ζουτ να βγαίνει και να μπλοκάρει υπό πίεση στο 61’.

Ο Γιάννης Αναστασίου στην προσπάθεια να φρεσκάρει τα πόδια των «πράσινων» πέρασε τον Μπεργκ στη θέση του Πέτριτς στο 62’.

Πάλι από αδράνεια στα μετόπισθεν η Αϊντχόφεν έφερε το ματς στο 2-2, καθώς ο Βίλεμς με χαμηλή σέντρα «ξυράφι», βρήκε στο πέναλτι τον Ντε Γιονγκ που πλάσαρε τον Στιλ στο 65’

Η ψυχρολουσία του 2-2, δεν έριξε το «τριφύλλι» που απείλησε αρχικά με τον Καρέλη και στη συνέχεια με τον Ατζαγκούν, στο 66’ και στο 67’, αλλά ο Ζουτ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Νιγηριανού χαφ του «τριφυλλιού».

Η Αϊντχόφεν αντέδρασε και μετά από σέντρα του Ντεπάι, το σουτ του Βαϊνάλντουμ, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σίλντενφελντ.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ξανά ο Καρέλης για τον Παναθηναϊκό το πλασέ του οποίου στο 74’ έφυγε «ξεστά» άουτ.

Η Αϊντχόφεν παραλίγο να πληγώσει για τρίτη φορά το «τριφύλλι» στο 75’ καθώς στη σέντρα του Βίλεμς, ο Στιλ βγήκε και με δεύτερη μπλόκαρε τη μπάλα.

Ότι δεν κατάφερε στο 75’ το κατάφερε στο 78’ η Αϊντχόφεν, καθώς μετά από το κόρνερ του Βίλεμς, ο Βαϊνάλντουμ πήδηξε ολομόναχος και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Στιλ.

Μετά το γκολ των ολλανδών, οι «πράσινοι» έδειξαν φανερά επηρεασμένοι και με τον Νάνο απείλησε τα καρέ των ολλανδών, όμως το γέμισμα που έκανε μέσα στη περιοχή, δεν έβγαλε κίνδυνο για το Ζουτ, που μπλόκαρε ψηλά.

Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πάρουν έστω τον ένα πόντο, αλλά το σουτ του Νάνο στο 85’ έφυγε πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια.

Ο Στιλ έβγαλε ακόμα ένα κίνδυνο για την ομάδα του στις καθυστερήσεις, καθώς μετά το λάθος του Μέντες, ο Μάχερ σούταρε, με τον βρετανό «κίπερ» να διώχνει.

Το σκορ από κει και μετά δεν άλλαξε με το «τριφύλλι» να γνωρίζει την ήττα με 3-2 και παράλληλα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League.

Πλέον οι «πράσινοι» καλούνται να επιστρέψουν στην ελληνική πραγματικότητα και ν’ ανασυνταχθούν ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην τούμπα.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (44′ Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν, Πράνιτς, Πέτριτς (64′ Μπεργκ), Καρέλης.

Αϊντχόφεν (Κοκού): Ζοετ, Βίλεμς (90+2′ Χέντριξ), Ρέκικ, Μιρίν, Αρίας, Γκουαρδάδο, Μάχερ, Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι, Νάρσινγκ (90+7′ Ζόζεφσον), Ντε Γιονγκ.

1166635
ÊÏËÊÁ ÖÕÓÓÁÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÍÔ×ÏÂÅÍ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015) KOLKKA FISAS  PANATHINAIKOS - EINDHOVEN (EUROPA LEAGUE 2014-2015)
ÔÏ 2-1 ÐÅÔÑÉÔÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÍÔ×ÏÂÅÍ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015) PETRIC  PANATHINAIKOS - EINDHOVEN (EUROPA LEAGUE 2014-2015)
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÍÔ×ÏÂÅÍ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015)PANATHINAIKOS - EINDHOVEN (EUROPA LEAGUE 2014-2015)
ÁÔÆÁÃÊÏÕÍ   ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÍÔ×ÏÂÅÍ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015) AJAGUN  PANATHINAIKOS - EINDHOVEN (EUROPA LEAGUE 2014-2015)
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ 2014-2015 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÍÔ×ÏÂÅÍ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015) PANATHINAIKOS - EINDHOVEN (EUROPA LEAGUE 2014-2015)
1166678
ÔÏ 2-2 ÍÔÅ ÃÉÏÍÃÊ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÍÔ×ÏÂÅÍ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015) DE JONG  PANATHINAIKOS - EINDHOVEN (EUROPA LEAGUE 2014-2015)
ÁÔÆÁÃÊÏÕÍ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÍÔ×ÏÂÅÍ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015) AJAGUN  PANATHINAIKOS - EINDHOVEN (EUROPA LEAGUE 2014-2015)
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÉÍÔ×ÏÂÅÍ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015) PANATHINAIKOS - EINDHOVEN (EUROPA LEAGUE 2014-2015)

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ