ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Κυρίαρχος!

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε και το παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι ο Παναθηναϊκός που επικράτησε της ιταλικής ομάδας με 90-63. Εδραιώνονται στην δεύτερη θέση του ομίλου οι πράσινοι που κοιτάνε με άλλο μάτι την υπόθεση πρόκριση.

Κυρίαρχος!

Μετά το εκπληκτικό παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε άπαντες υποστήριζαν ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν δύσκολο να επαναλάβει μια τόσο καλή εμφάνιση.

Και όμως το ξανάκανε, αυτή τη φορά κόντρα στην Αρμάνι την οποία και υπέταξε στο ΟΑΚΑ με 90-63, έφτασε στο 3-1 ρεκόρ και πλέον κοιτάει με άλλο μάτι την υπόθεση πρόκριση.

Πρώτος σκόρερ ο Μπατίστα με 15 πόντους, από 11 Σλότερ και Παππάς. Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Δημήτρη Διαμαντίδη με οκτώ ασίστ και μόλις ένα λάθος.

Το ματς:

Ένα εκπληκτικό ξεκίνημα έκανε και πάλι ο Παναθηναϊκός που με εξαιρετικά ποσοστά από μεσαία και μακρινή  απόσταση κατάφερε και πήρε από νωρίς την «μπαγκέτα» της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» έχοντας σε καλή μέρα τους Γιάνκοβιτς και Διαμαντίδη κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά (18-7) για πρώτη φορά με εύστοχο τρίποντο του Έλληνα φόργουοντ που στην ίδια φάση κέρδισε και φάουλ.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο να έχουν πετύχει καλάθι όλοι του οι παίκτες και με πρώτο σκόρερ τον Γιάνκοβιτς να έχουν διαμορφώσει μια πάγια διαφορά δέκα πόντων. Η Αρμάνι διασώθηκε σε αυτό το διάστημα χάρη στην παρουσία των Σάμιουελ και Ράγκλαν που πέτυχαν από έξι πόντους. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 23-13.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε και αυτό με τρίποντο του Τζάνις Μπλουμ που έφτασε την διαφορά στο +13 (26-13). Σε αυτό το σημείο η ομάδα του Ιβάνοβιτς έκανε κοιλιά στην απόδοσή της, κυρίως λόγω της απουσίας του Δημήτρη Διαμαντίδη από το παρκέ. Οι Ιταλοί έχοντας ένα σερί 2-11 κατάφεραν να επιστρέψουν στον αγώνα (28-24) έξι λεπτά πριν λήξει το ημίχρονου.

Με την είσοδο του Δημήτρη Διαμαντίδη η εικόνα του Παναθηναϊκού άλλαξε άρδην. Η άμυνα που έπαιξαν οι «πράσινοι» αλλά και ο τρομερός Εστεμπάν Μπατίστα, που πέτυχε 11 διαδοχικούς πόντους, η ομάδα του Ιβάνοβιτς πήρε ξανά διψήφια διαφορά. Ο Ουρουγουανός πέτυχε μάλιστα και ένα εξαιρετικό καλάθι και φάουλ με την περιστροφή του να θυμίζει …χορευτή. Οι δύο ομάδες αποχώρησαν προς τα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-30.

Με τον Σλότερ  να πετυχαίνει επτά συνεχόμενους πόντους αλλά και τους Φώτση, Γιάνκοβιτς να δίνουν ένα χεράκι η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +22 (52-30) με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Οι «πράσινοι» σε αυτό το διάστημα έκλεισαν τους διαδρόμους προς την ρακέτα και αποσυντόνισαν τελείως τους γκαρντ της Αρμάνι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ιταλοί στα πρώτα πέντε λεπτά σκόραραν μόνο με βολές. Με την διαφορά να φτάνει στο +25 (58-33) και την καλή άμυνα του Ράιτ η Τρίτη περίοδος έκλεισε με σκορ 71-43 και η νίκη είχε πια κριθεί οριστικά υπέρ των νταμπλούχων.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η ομάδα του Ιβάνοβιτς βρήκε νέους πρωταγωνιστές, αυτή τη φορά από Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη. Ο Παππάς συνέχισε να σκοράρει κι έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε μια ακόμα μεγάλη νίκη επί της ομάδα του Μπιάνκι που με ρεκόρ 1-3 μπαίνει σε περιπέτειες. Αντίθετα οι «πράσινοι» με 3-1 βρίσκονται στην δεύτερη θέση του ομίλου και το εκτός έδρας παιχνίδι στην Βαρκελώνη θα δείξει αν μπορεί να κάνει μια ακόμη μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 44-30, 71-43, 90-63

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 11, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 7, Παππάς 11, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 6 (7 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Γκιστ 9 (6 ριμπάουντ), Μπατίστα 15, Μπλουμς 8 (3/3 σουτ), Ράιτ 9 (5 ριμπάουντ)

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Ράγκλαντ 13 (3), Μπρουκς 11 (1), Τζεντίλε, Μέλι, Μίτσαμ, Κλέιζα 4, Τζειμς 3, Χάκετ 9 (1), Σάμουελς 18, Μος 5 (1)

Πηνελόπη Παπαδήμου

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ