ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Αν έχεις Διαμαντίδη… διάβαινε

Ο Παναθηναϊκός έχοντας να αντιμετωπίσει το μαχητικό Ρέθυμνο αλλά και την κούραση, χρειάστηκε τον αρχηγό του για να πάρει τελικά τη νίκη με 79-70. Εξαιρετικοί οι Κρητικοί, δυσκόλεψαν το «τριφύλλι».

Αν έχεις Διαμαντίδη… διάβαινε

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης με 21 πόντους, ενώ είχε 3 ριμπάουντ, 5 ασιστ και 4 κλεψίματα σε 30:19 λεπτά. 13 πόντοι από Μπατίστα και 10 από Γιάνκοβιτς.

Πολύ άστοχοι οι «πράσινοι» έξω από τα 6,75, με 9/30, ωστόσο η άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου, ειδικά της 3ης περιόδου, επί της ουσίας κλείδωσε το ματς.

Το ματς

Ο Ιβάνοβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Φώτση, Μπατίστα, Γιάνκοβιτς, Σλότερ και Μποχωρίδη, ενώ ο Σκουρτόπουλος με τους Σίμπσον, Κάουνσιλ, Άλεν, Φαγέ και Κράβιτς.

Νευρικός ήταν στην επίθεση ο Παναθηναϊκός στην αρχή του παιχνιδιού, με το Ρέθυμνο να έχει διάθεση για γρήγορο και θεαματικό παιχνίδι, με τους Σίμπσον και Κάουνσιλ να δίνουν προβάδισμα στην Κρητική ομάδα με 9-11, 3:35 πριν τη λήξη της περιόδου.

Το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να βρει ρυθμό εκτός μια-δυο φάσεων με τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς, με τον Ιβάνοβιτς να έχει αλλάξει όλη την πεντάδα στο πρώτο δεκάλεπτο, πράγμα που δεν συνηθίζει.

Η είσοδος του Διαμαντίδη έδωσε αρχικά πνοή στην ομάδα, ωστόσο η αστοχία των παικτών του «τριφυλλιού» ήταν μεγάλη, με 4/12 δίποντα και 0/6 τρίποντα στα πρώτα δέκα λεπτά. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με το Ρέθυμνο να προηγείται με 14-16.

Οι «πράσινοι» ήταν προβληματικοί στην επίθεση ενώ έχαναν και πολλά αμυντικά ριμπάουντ, γεγονός που επέτρεπε στο Ρέθυμνο να βρίσκεται συνεχώς πίσω από το «τριφύλλι», το οποίο δεν μπορούσε να ξεφύγει.

Με την είσοδο του Διαμαντίδη και την αγωνιστική του άνοδο σιγά-σιγά, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί από το 19-19 στο 29-21, με τον «3D» και τον Μαυροκεφαλίδη να τραβάνε «κουπί» στην επίθεση. Με ένα εκπληκτικό κάρφωμα του Γιανκοβιτς και ένα επίσης καταπληκτικό γκολ φάουλ του αρχηγού, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με 10 πόντους μπροστά (31-21).

Ωστόσο στα τρία τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, οι «πράσινοι» αποσυντονίστηκαν έκαναν βιαστικές επιθέσεις και με πολλά λάθη και άστοχα σουτ (12/25 δίποντα, 2/13 τρίποντα) έδωσαν την ευκαιρία στο Ρέθυμνο να μειώσει σε 35-30. Ο Ράιτ με ένα όμορφο καλάθι μετά από πάσα του Γιάνκοβιτς διαμόρφωσε το 37-30, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια για την  ανάπαυλα.

Με τους παίκτες που άρχισε το ματς, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είχαν τον Διαμαντίδη σε πολύ καλή μέρα, ανέβασαν τη διαφορά στους 9 (42-33), με φόλοου κάρφωμα του Φώτση, μετά από άστοχο τρίποντο του Γιάνκοβιτς στις αρχές της περιόδου.

Έστω και δύσκολα η ομάδα του Ιβάνοβιτς κρατούσε το προβάδισμα απέναντι στο μαχητικό Ρέθυμνο. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σε «δαιμονιώδη» κατάσταση, έκλεβε, σκόραρε, μοίραζε, κοινώς έκανε τα πάντα και έτσι ο Παναθηναϊκός έκλεισε την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 11 πόντων (61-49).

Το νερό είχε μπεις το αυλάκι για την ομάδα του Ιβάνοβιτς, με τον Διαμαντίδη να συνεχίζει, μοιράζοντας ασίστ σε Μπατίστα και Γκιστ, με τον τελευταίο να διαμορφώνει με δυο καρφώματα το 71-56, 5:29 για το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε μπροστά και με 15 (67-52, 71-56), δεν κατάφερε να ανοίξει κι’ άλλο το σκορ, αφού το Ρέθυμνο ήταν σε καλή μέρα και ήταν εύστοχο από τα 6,75. Τελικά οι «πράσινοι» παρότι κουρασμένοι και βασιζόμενοι στον Διαμαντίδη, πήραν εύκολα το ματς  με 79-70 και παραμένουν αήττητοι στην Α1.

Δεκάλεπτα: 14-16, 37-30, 61-49, 79-70.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3(1), Σλότερ 9(1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 10(1), Φώτσης 2, Παππάς 3(1), Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 21 (3/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 3/5 βολές, 5 ασίστ), Γκιστ 7, Μπατίστα 13(12 ριμπάουντ), Μπλουμς 3(1), Ράιτ 2.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 9(1), Σχίζας, Κουμπούρας, Κάουνσιλ 17 (1), Αλεν 9(1/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Καλαμπόκης, Φαγιέ 21 (4/8 τρίποντα, 13 ριμπάουντ), Σίνης 2, Χείλαρης, Κράβιτς 6, Αλιχοντζιτς 6, Δουλγεράκης.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ