ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Εντυπωσιασμένος ο Τσαρτσαρής

Ο Κώστας Τσαρτσαρής δείχνει εντυπωσιασμένος από την φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού και δηλώνει πως και ο ίδιος στην αρχή της σεζόν δεν περίμενε πως τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι.

Εντυπωσιασμένος ο Τσαρτσαρής

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» σε δηλώσεις που έκανε στον Ρ/Σ «Sentra FM», μίλησε μεταξύ άλλων για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Φενέρ, αλλά και για το πως βλέπει ο ίδιος την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής:

Για την βαριά ήττα από τη Φενέρ:

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.465 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ξέραμε ότι χωρίς τον Μπατίστα και τον Λουκά θα είχαμε πρόβλημα στην ρακέτα, παρ’ όλα αυτά παρουσιάστηκε και το πρόβλημα του Διαμαντίδη που όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Ξέροντας και τον Ομπράντοβιτς και πως λειτουργεί, ήμουν σίγουρος ότι θα έκανε τα πάντα στις προπονήσεις ώστε να ιντριγκάρει τους παίκτες. Ώστε να είναι πανέτοιμοι για να κερδίσουνε το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα η διαφορά ήρθε στην πορεία».

Για την μεγάλη διαφορά και αν «πείραξε» τον Παναθηναϊκό:

«Για τον Παναθηναϊκό δεν νομίζω να μην έπαιξε ρόλο. Όταν χάνεις με 18-20-25 πόντους είναι άσχημη. Αλλιώς ακούγεται το 10 άλλο το 25. Σίγουρα ήττα η μία, ήττα η άλλη, αλλά το 10 με το 25 έχει τεράστια διαφορά. Από ένα σημείο και μετά νομίζω το είχανε αποφασίσει και οι μεν και οι δε.

Οι Τούρκοι είχαν πάρει αυτοπεποίθηση και κυνηγούσαν και την διαφορά για να εξιλεωθούν, οι δε του Παναθηναϊκού είδαν ότι δεν τραβούσε και πολύ το πράγμα, είχαν και τις απουσίες όπως είπαμε».

Για το πώς βλέπει την Φενέρμπαχτσε και αν πλησιάζει στα στάνταρ του Ομπράντοβιτς:

«Ίσως, αλλά και πάλι λείπουν κάποια κομμάτια που τα είχαν πάντα οι ομάδες του Ομπράντοβιτς. Έναν πλέι μεικερ σοβαρό, δημιουργό να ξεκινάνε τα πάντα από αυτόν που θα κοντρολάρει την ομάδα. Ο μόνος σοβαρός που μπορεί να δημιουργήσει είναι ο Πρέλτζιτς, ο οποίος κατ’ ουσίαν δεν είναι πλέι μέικερ.

Επίσης πάντα ο Ομπράντοβιτς είχε αθλητικούς και γρήγορους ψηλούς. Αυτό όμως λείπει από την ομάδα και έτσι συμβιβάζεται σε αυτές τις συνθήκες. Σίγουρα δεν μπορούν να σου βγουν κάθε φορά παίκτες όπως οι Μπατίστ, Πέκοβιτς ή ο Καλάθη αν μιλάμε για τους γκαρντ».

Για το πώς κρίνει τον Παναθηναϊκό:

«Έχω εντυπωσιαστεί. Και δεν σας κρύβω, αν και Παναθηναϊκός στην καρδιά μέχρι τέλος, όταν ξεκίνησε η σεζόν εκεί με τα αποτελέσματα δεν μου πήγαινε καλά. Ελεγα: «Ωχ, θα έχουμε προβλήματα φέτος». Και διαψεύστηκα παταγωδώς, παιχνίδι με το παιχνίδι. Νομίζω και πολύς κόσμος. Εντυπωσιάστηκα από όλους τους παίκτες, την ενέργεια που βγάζουν, την χημεία, τους αυτοματισμούς.

Πραγματικά έχω να το λέω ότι τέτοια ομάδα, τέτοιο στυλ παιχνιδιού έχουμε να δούμε στον Παναθηναϊκό από τη σεζόν 2007-08. Ο φετινός Παναθηναϊκός κερδίζει όλα τα ματς στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπαίνει φοβερά δυνατά και συγκεντρωμένα και δεν δίνει καμία επιλογή στον αντίπαλο. Κάτι που δεν έκανε χθες. Βεβαίως πρέπει να καταλάβουμε ότι η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, υπάρχουν οι τραυματισμοί, η κόπωση, τα ταξίδια. Άνθρωποι είναι οι αθλητές και είναι λογικό να έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα στην Ευρωλίγκα πέραν των ελληνικών:

«Η ΤΣΣΚΑ παίζει πολύ ωραία και γνωρίζοντας τον κύριο Ιτούδη και τον κύριο Πιστιόλη. Ξέρω ότι θα έχει και διάρκεια. Και έχουν και πάρα πολλούς παίκτες. Ξεχωρίζω και τις δύο μεγάλες ισπανικές ομάδες, όμως δεν θεωρώ ότι είναι κάποια που λες ότι τρομάζει. Καλό για την Ρεάλ που δεν κερδίζει τόσο εύκολα φέτος. Πέρσι και πρόπερσι πήγαινε τρένο και όταν ζόρισαν ύστερα τα πράγματα, είχε πρόβλημα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.