ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Κορίτσια για φίλημα

Αν και καρδιοχτύπησε προς το τέλος ο Παναθηναϊκό πήρε σπουδαία νίκη (64-61) επί του Αθηναϊκού για την Α1 μπάσκετ γυναικών.

Κορίτσια για φίλημα

Ακόμη μια νίκη πέτυχε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, που επικράτησε με 64-61 του Αθηναϊκού για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Πρέκα που είδε το… χάρο με τα μάτια της στο τέλος, παίρνοντας ακόμη μια νίκη.

Πρώτη σκόρερ για τις πράσινες η Όλιβερ με 20 πόντους και ακολούθησε η Έιβερι με 17.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με «φόρα» από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και επέβαλλε τον ρυθμό του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αιφνιδιάζοντας τον Αθηναϊκό που έμεινε πίσω στο σκορ.

Οι «πράσινες» έχτισαν ένα σερί και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενες με 18-14.

Με το ξεκίνημα της δεύτερη περιόδου οι φιλοξενούμενες ανέβασαν ρυθμό αλλά οι παίκτριες του Πρέκα δεν έχασαν την συγκέντρωσή τους και πήγαν στο ημίχρονο με το σκορ στο 37-30.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του και με τις Ολιβερ και Έιβερι να ξεχωρίζουν, άρχισε να ανοίγει την διαφορά που στο 23ο λεπτό έφτασε στο +9 (43-34).

Η ομάδα της Σαμαντούρα όμως άρχισε να μειώνει και στο 28ο λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει σε 50-50! Από εκεί κι έπειτα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε «θρίλερ» με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Οι «πράσινες» έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή (51-50).

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με 60-55 αλλά ο Αθηναϊκός απάντησε άμεσα και στο 39’ είχε μειώσει εκ νέου σε 63-61!

Ο Αθηναϊκός όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κατοχή στα τελευταία 12 δευτερόλεπτα, η Κωστάκη έκανε λάθος στην επίθεση, η Καλέντζου κέρδισε το φάουλ και με μια εύστοχη βολή έκανε το 64-61 που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς η Μαγαλιού αστόχησε σε τρίποντο με την λήξη της αναμέτρησης.

Δεκάλεπτα: 18-14, 37-30, 51-50, 64-61

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 7, Αυτζή 7, Κόνιαλη, Όλιβερ 20 (11 ριμπάουντ), Σλούκα 2, Έιβερι 17 (4), Κυριακοπούλου 11.

Αθηναϊκός (Σαμαντούρα): Λουκάτου 8, Κωστάκη 8 (1), Μαγαλιού 18 (3), Βλάνη 4 (1), Παντέλη 9, Χριστινάκη 4, Ντέλβα 7, Αλεξανδρή 2, Καραμπατσά.

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.