ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Αποκλεισμός ΣΟΚ!

Με γκολ του Βασιλακάκη στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης, ο κακός σε όλη τη διάρκεια του ματς Παναθηναϊκός, γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Ξάνθη, καθώς ηττήθηκε με 1-0, μένοντας εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αποκλεισμός ΣΟΚ!

Η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, θέλησε να πιέσει το «τριφύλλι» που στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς και βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση. Οι «πράσινοι» φαινόντουσαν αρκετά εκνευρισμένοι στα πρώτα λεπτά, με τον Γιάννη Αναστασίου, από τον πάγκο να ζητάει από τους παίκτες του περισσότερη ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Το «τριφύλλι» θέλησε να δημιουργήσει καταστάσεις εκμεταλλευόμενος την επιθετική τριάδα των Πέτριτς-Καρέλη-Μπεργκ και στο 20ο λεπτό κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Κυριακίδης, βγήκε και έδιωξε τον κίνδυνο που υπήρχε στα όρια της περιοχής του.

Μάλιστα το «τριφύλλι» θα μπορούσε να ήταν και μπροστά στο σκορ με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, όμως το αυτογκόλ του Λισγάρα, δεν μέτρησε ποτέ καθώς ο Μάρκους Μπεργκ, είχε σπρώξει τον αμυντικό της ομάδας της Ξάνθης.

Τα νεύρα των παικτών του Αναστασίου, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθαρή σκέψη και τα λάθη στο χώρο του κέντρου, ήταν αρκετά όπως και τα σκληρά μαρκαρίσματα, ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Η Σκόντα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας κάποιες φάσεις, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Με το 0-0 να παραμένει μέχρι τη λήξη και τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, να στέλνει τις ομάδες στ’ αποδυτήρια μέσα σε αποδοκιμασίες.

Στην επανάληψη ο Γιάννης Αναστασίου, προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις αρκετά γρήγορα και με τη σέντρα στο β’ μέρος, έβαλε στο χορτάρι τον Αμπντούλ Ατζαγκούν στη θέση του Καρέλη.

Η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα, όμως στα πρώτα λεπτά οι ευκαιρίες που δημιούργησε, ήταν ακίνδυνες για τα καρέ του Κοτσόλη.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, το «τριφύλλι» έμεινε με παίκτη λιγότερο στο ματς, καθώς ο Νταβίντ Μέντες αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου.

Αυτό το γεγονός το εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη, που με αριθμητικό πλεονέκτημα στο ματς για την υπόλοιπη ώρα, προσπαθούσε να πιέσει τα καρέ του Κοτσόλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» όπως ήταν φυσικό είχαν χάσει το χώρου του κέντρου και έριχναν το βάρος στα μετόπισθεν θέλοντας να κρατήσουν το μηδέν.

Η μεγαλύτερη στιγμή στο ματς για την Ξάνθη, σημειώθηκε στο 76ο λεπτό, όταν ολομόναχος ο Παντελής Καπετάνος από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Ουάλας, η οποία κατέληξε άουτ.

Τα επόμενα λεπτά του ματς κυλούσαν με την Ξάνθη να είναι σε μόνιμη θέση επίθεσης και σόκαρε το γήπεδο στο 88ο λεπτό, όταν σκόραρε με κεφαλιά του Βασιλακάκη σε δέυτερο χρόνο, μετά από σέντρα του Ομπόντο και την απόκρουση του Κοτσόλη σε κεφαλιά του Καπετάνου.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον κυπελλούχο Ελλάδος να μένει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, καθώς έπαιξε κακό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Μέντες, Δώνης (89’ Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Καρέλης (46’ Ατζαγκούν), Πέτριτς (60’ Λαγός), Μπεργκ.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (73’ Βάλτερ), Ουάλας, Λισγάρας, Γούτας, Παπαστεριανός (61’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Σολτάνι (90’ Κομεσίδης), Κλέιτον, Λουσέρο, Καπετάνος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ