ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο Λανγκ δείχνει σωστό προσανατολισμό

Δεν είναι τόσο σημαντικό το να πάρει ο Παναθηναϊκός τον Ελβετό μπακ, όσο το ότι η συγκεκριμένη επιλογή δείχνει το σωστό σκεπτικό με το οποίο κινούνται οι «πράσινοι» στα μεταγραφικά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο Λανγκ δείχνει σωστό προσανατολισμό

Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να πάρει τον Λανγκ. Φαίνεται πως θα μπει σε μία διαπραγμάτευση με στόχο να πέσει λίγο ο παίκτης, να ανέβει η πρόταση και να προσπαθήσει να φτάσει σε συμφωνία. Βλέποντας το βιογραφικό και τα κατορθώματα του Ελβετού μπακ, αντιλαμβάνεσαι πως θα είναι μια σημαντική ενίσχυση για τους «πράσινους» αν τελικά πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Αντιλαμβάνεσαι και κάτι ακόμα, πιο σημαντικό: την σκέψη και την πολιτική που δείχνει πως θέλει να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός στην μεταγραφική περίοδο που ακολουθεί και με γνώμονα πάντα το να φτιάξει ομάδα για πρωτάθλημα.

Ο Λανγκ είναι ένας παίκτης που μετράει 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Γκρασχόπερς, που είναι διεθνής με την Εθνική Ελβετίας – πίσω απ’ τον παιχταρά Λιχστάινερ της Γιουβέντους – και που παρά τα 24 του χρόνια «κουβαλά» και εμπειρία και παραστάσεις (βρέθηκε στο Μουντιάλ μόλις το περασμένο καλοκαίρι). Τι δείχνουν όλα αυτά; Πως ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο στην μεταγραφική του αναζήτηση. Είναι άλλο να έχεις ως επιλογή τον εναλλακτικό δεξιό μπακ της Ελβετίας και άλλο τον δεξιό μπακ του ΟΦΗ.

Κι αν δεν σου κάτσει αυτός, να έχεις 2-3 παρόμοιες λύσεις που έχουν περισσότερες πιθανότητες να σου «πιάσουν». Αν οι Αναστασίου, Φύσσας και Βόκολος κινηθούν πάνω σε αυτό το πλάνο και για τις έξι θέσεις που αναζητεί παίκτη ο Παναθηναϊκός, μοιάζει σχεδόν δεδομένο πως στο τέλος το ταμείο θα έχει θετικό πρόσημο. Εννοείται πως σε μια μεταγραφική περίοδο που θα κάνει συνολικά εφτά μεταγραφές (Καλτσάς και άλλοι έξι) αποκλείεται να σου «βγουν» και οι εφτά. Αλλά αν σου βγουν οι τέσσερις απ’ τους εφτά και όχι ο ένας (Στιλ) όπως συνέβη πέρσι το καλοκαίρι, τότε οι πιθανότητες να φτάσεις στον στόχο σου αυξάνονται εντυπωσιακά.

ΥΓ: Όσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό να «πετύχει» στις μεταγραφές του, άλλο τόσο είναι να κρατήσει τον Σίλντεφελντ. Σε μια πολύ ταλαιπωρημένη θέση σαν αυτή του σέντερ μπακ, οι «πράσινοι» έχουν βρει ένα δίδυμο που προσφέρει σιγουριά. Αν καταφέρουν να μην το «χαλάσουν» θα έχουν κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα και φυσικά δεν θα βάλουν άλλον πονοκέφαλο στο κεφάλι τους, με το να ψάχνουν και πρωτοκλασάτο στόπερ.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.