ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Στο μυαλό μου μόνο ο Παναθηναϊκός»

Στο μυαλό του Νίκου Καρέλη βρίσκεται μόνο ο Παναθηναϊκός, με τον επιθετικό των «πράσινων», να τονίζει ότι δεν βρίσκει κανένα λόγο να μην είναι συμπαίκτης του Εσιέν την επόμενη σεζόν…

«Στο μυαλό μου μόνο ο Παναθηναϊκός»

Ο Νίκος Καρέλης, εκτός του ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών στην Ελλάδα, είναι ένα παιδί, που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Σωστή νοοτροπία, ταλέντο, εργατικός μέχρι… αηδίας και πιστός στον Παναθηναϊκό, δηλώνοντας πως δεν βρίσκει τον λόγο να μην είναι συμπαίκτης του Μικαέλ Εσιέν, την επόμενη σεζόν…

Διαβάστε την απολαυστική συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Καρέλης, στον ΣπορFM 94,6.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καρέλης στον ΣπορFM 94,6:

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.721 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πώς «εισπράττει» την πορεία του Παναθηναϊκού φέτος:

«Αυτό που ελπίζω είναι να μην είναι αυτή κορυφή για μας, ξέρω ότι με τη δουλειά που γίνεται, θα φτάσω πιο ψηλά, μου δείχνουν εμπιστοσύνη και κάνω και εγώ ότι μπορώ για να τους ευχαριστήσω μέσα στο γήπεδο. Έρχονται καλύτερα πράγματα, θα φτάσουμε πιο ψηλά την επόμενη χρονιά».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είναι πιο φρέσκος από τους υπόλοιπους στα πλέι οφ:

«Δεν μπορώ να δώσω κάποια συγκεκριμένη εξήγηση ούτε εγώ. Στα πλέι οφ φαίνεται η δουλειά που έχουμε κάνει όλο το χρόνο και η επίδοση μας είναι μεγάλη, συν του ότι και οι άλλες ομάδες δεν είναι τόσο καλά».

Αν ισχύει το γεγονός πως «άδειασαν» ψυχολογικά, μετά την τιμωρία:

«Ισχύει, γιατί όσο παράξενο και αν φαίνεται, όταν σου παίρνουν τους τρεις βαθμούς, σου αφαιρούν το δικαίωμα να διεκδικήσεις ότι δουλεύεις όλο το χρόνο. Χάσαμε το κίνητρο, αλλά δουλέψαμε πολύ σκληρά και στα πλέι οφ το έχουμε αποδείξει».

Για το αν θα μπορούσε να διεκδικήσει ο ΠΑΟ το πρωτάθλημα μέχρι τέλους:

«Όπως εξελίχθηκε όχι, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, υπήρξαν και άλλα πράγματα, όχι μόνο η διαιτησία, τα είδε όλη η Ελλάδα».

Για την σύγκριση με τον Ολυμπιακό και αν θα μπορούσε να είναι πιο συναρπαστικό το φινάλε:

«Θα μπορούσε να είναι πιο συναρπαστικό το φινάλε, από κει και πέρα η επίδοσή μας δεν ήταν όπως έπρεπε σε κάποια ματς και δεν μπορέσαμε να το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».

Πως θα χαρακτήριζες τη φετινή χρονιά:

«Δεν μπορώ να δώσω έναν συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Στην αρχή δεν είχαμε βρει τα πατήματά μας, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάποια σημαντικά ματς. Δεν είχαμε καλή απόδοση στην Ευρώπη, αλλά και στο κύπελλο με τη Ξάνθη, θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό και ίσως να το παίρναμε».

Για τον αν έπαιξε ρόλο το κίνητρο για συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για τη βελτίωση της απόδοσης:

«Είναι ένα κίνητρο σαφώς και η καλή εικόνα που είχαμε στα δύο προηγούμενα ματς και μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, είμαστε κοντά στο να πάρουμε την πρωτιά».

Για το αν έχουν μπει οι βάσεις στον Παναθηναϊκό για να πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου:

«Εμάς δεν μας αρέσει να μιλάμε για πράγματα που δεν έχουν έρθει ακόμη, είμαστε ο Παναθηναϊκός, πάμε για το καλύτερο, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για την επόμενη σεζόν. Να ξεκινήσουμε δυνατά, να μην κάνουμε το ίδιο λάθος όπως φέτος. Έχουμε βάλει τις βάσεις, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, θα έρθουν και άλλοι παίκτες, θα ενσωματωθούν και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για Αναστασίου:

«Ο κ. Αναστασίου έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα κι εμένα προσωπικά. Με πήρε από τη Ρωσία και με έφερε στον Παναθηναϊκό. Αυτό δείχνει πολλά. Με έχει βοηθήσει πολύ και χαίρομαι που ανταποδίδω την εμπιστοσύνη. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να έχει αυτοπεποίθηση, τακτικά και τεχνικά επίσης έχει κάνει πολλά για μένα».

Για Μπεργκ:

«Δεν μπορείς να παίζεις δίπλα σε έναν τέτοιο επιθετικό και να μην πάρεις πράγματα. Από τα πατήματά του, από τις κινήσεις του, από τα τελειώματά του… Με έχει βοηθήσει πολύ, όπως και άλλα παιδιά, όπως ο Ζέκα και ο Πέτριτς, που με συμβουλεύουν κάθε μέρα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου έναν επιθετικό που να ξέρει πώς να κινείται στο χώρο και να κάνει ό,τι καλύτερο για να σε βοηθήσει να βρεθείς κοντά στο γκολ. Όλα είναι πιο εύκολα όταν είσαι δίπλα του».

Για το πού χρειάζεται να βελτιωθεί:

«Θέλω βελτίωση στα τελειώματα, το ξέρω και ο ίδιος. Θα έρθει πιστεύω από τη δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό και από την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Θα πρέπει επίσης να βρίσκω καλύτερα τους κενούς χώρους για να τους εκμεταλλεύομαι καλύτερα».

Για το γεγονός ότι δεν πέφτει εύκολα για να πάρει σφυρίγματα:

«Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ στο γήπεδο και να μην περιμένω από έναν διαιτητή να πάρω ένα παιχνίδι. Θα πρέπει όμως και οι διαιτητές να ξέρουν καλύτερα τι κάνουν μέσα στο γήπεδο».

Για τα σκάνδαλα στο ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο: «Δεν δίνω σημασία, προσπαθώ να μην τα σκέφτομαι τόσα, ώστε να είμαι συγκεντρωμένος και να δουλεύω σκληρά. Αυτά τα πράγματα είναι για τους ανθρώπους εκτός γηπέδων. Δεν θα έλεγα πως κάποιοι κλέβουν το δίκιο μας, αλλά πως υπάρχουν αγώνες που δεν χάνεις μόνο από την απόδοσή σου».

Για τη συμβουλή που του έχουν δώσει και του έχει μείνει: «Με τη σκληρή δουλειά όλα γίνονται και πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου».

Για το αν φαντάζεται τον εαυτό του συμπαίκτη του Εσιέν στον Παναθηναϊκό: «Δεν βλέπω το λόγο να μην είμαι. Το μυαλό μου είναι στον Παναθηναϊκό, οπότε…».

Για το αν αισθάνεται έτοιμος για μεταγραφή στο εξωτερικό:

«Δεν το σκέφτομαι καν. Πιστεύω πως πρέπει να μείνω στον Παναθηναϊκό, να δουλέψω σκληρά κι αν έρθει κάτι σημαντικό αν το σκεφτούμε. Μένοντας εδώ θα δουλέψω σκληρά και θα βελτιωθώ».

Για το αν γνωρίζει να υπάρχει πρόταση για εκείνον:

«Δεν γνωρίζω, δεν συζητώ αυτά τα πράγματα ούτε με τον μάνατζέρ μου, ούτε με την ομάδα κι έχω το μυαλό μου 100% στον Παναθηναϊκό».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής στο Euro 2016:

«Υπάρχουν ελπίδες, αλλά είναι δύσκολο. Έχουμε ξανακαταφέρει να πάρουμε παιχνίδια στη σειρά. Θα είναι πολύ σημαντικό να νικήσουμε στα Νησιά Φερόε».

Για το τι άλλαξε ο Σέρχιο Μαρκαριάν στην Εθνική:

«Γίναμε πάλι οικογένεια στην Εθνική κι αφιερώσαμε χρόνο στην τακτική. Θα δουλέψουμε κι άλλο για να μπορέσουμε να νικήσουμε στα Νησιά Φερόε». Για το κλίμα επί Κλαούντιο Ρανιέρι:

«Τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά. Αυτή τη λέξη θα χρησιμοποιούσα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.