ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Στη Λεωφόρο κανείς δεν γλιτώνει…

Κόντρα σε όλα τα προβλήματα και παρά την ανοησία του Σάντσεθ, ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη... χρυσάφι επί της Μπριζ, με 2-1 (Μπομπό 10΄, Μπεργκ 37΄, Καρέλης 65΄), στέλνοντας το μήνυμα, προς άπασες κατευθύνσεις... Στη Λεωφόρο κανείς δεν θα γλιτώνει... Κορυφαίος των «πράσινων» ο Πράνιτς.

Στη Λεωφόρο κανείς δεν γλιτώνει...

Το ματς

Στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός απείλησε από αριστερά, με τον Νίνη και τον Πράνιτς να συνεργάζονται, ωστόσο η σέντρα του Κροάτη, δεν πέρασε, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπεργκ υπεδείχθη σε θέση οφ σάιντ, μετά από κεφαλιά πάσα του Καρέλη, με το «τριφύλλι», να μπαίνει πιο ζεστά στο ματς.

Η Μπριζ απείλησε στο 5΄όταν μετά από κόρνερ ο Ντουάρτε έπιασε την κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή του Κοτσόλη, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Νίνης με μια σέντρα σουτ προσπάθησε να βρει στόχο, αλλά η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και κατέληξε άουτ, ψηλά από την εστία του Μπρούζες.

Ο Νίνης στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά δραστήριος, έπαιρνε μπάλες έκανε προσπάθειες και από δεξιά και από αριστερά, ωστόσο η Βέλγικη ομάδα ήταν αυτή που ήλεγχε το ματς γεγονός που απέβη μοιραίο στο 11΄.

Ψυχρολουσία…

Η Μπριζ κυκλοφορούσε πολύ ωραία τη μπάλα, φάνηκε εξ’ αρχής πως είναι πιο έτοιμη και στο 11΄μετά από σέντρα του Βάνακεν, όπου «άδειασε» τον Σάντσεθ έυκολα, βρήκε το κεφάλι του Μπομπό ο οποίος ανενόχλητος σκόραρε, με τον Κοτσόλη να μη βγαίνει από την εστία του.

Παραλίγο το 0-2…

Στο 13΄ο Παναθηναϊκός γλίτωσε εκ θαύματος και ελεώ της απροσεξίας του Βάνακεν, ο οποίος βρέθηκε προ κενής εστίας, εντούτοις αστόχησε, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, με τη Λεωφόρο να ανακουφίζεται…

Ο Παναθηναϊκός πανικοβλήθηκε, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του… η Μπριζ έπαιζε το παιχνίδι της, η «πράσινη» άμυνα δεν ήξερε που βρισκόταν και που πατούσε, με αποτέλεσμα η ομάδα του Αναστασίου να κινδυνεύει σε κάθε φάση να δεχτεί τέρμα.

Πέραν των αμυντικών αδυναμιών, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έμοιαζε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην ετοιμότητα των Βέλγων, με το 4-2-2-2 (το γύρισε αργότερα σε 4-3-2-1), να μην έχει βγει στο χορτάρι για το «τριφύλλι».

Χαμένο το κέντρο…

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει πλήρως το κέντρο, με τα χαφ της Μπριζ να κάνει στην κυριολεξία ότι θέλει… και τους «πράσινους» να υποπίπτουν συνεχώς σε αβίαστα λάθη.

Ακόμα και ο Ζέκα, όπου παραδοσιακά, είναι «μαχητής» και δεν αφήνει φάση χαμένη… έκανε λάθη, ενώ ήταν φανερός ο εκνευρισμός του Μπεργκ αλλά και του Καρέλη.

Τους «ανέβασε» ο Νίνης

Με τον κόσμο χολωμένο, από την εμφάνιση της ομάδας, ο Σωτήρης Νίνης με μια προσωπική ενέργεια και μια «βολίδα» με το δεξί στο 22’, έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, στην καλύτερη φάση των «πράσινων» στο ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός ηρέμησε, κατάφερε να κρατήσει μπάλα, δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις μετά το 25λεπτο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να αποκομίσει κάτι, πλην της φάσης του Νίνη νωρίτερα (22΄), δεν απείλησε αλλά «ζέστανε» τον κόσμο.

Οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν αρκετά στο αμυντικό κομμάτι, κάτι που τους βοήθησε στον τομέα της ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να κερδίσει μέτρα, κάνοντας πολλά κλεψίματα, αλλά κάτι κάποιες επιπολαιότητες κάτι ο Ρώσος ρέφερι με κάποια περίεργα σφυρίγματα, δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να φτάσει σε ένα γκολ.

Όλα στραβά…

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν στο 33΄ο Καρέλης ανατράπηκε από τον Μεσελέ, με τον διαιτητή να καταλογίζει ορθά το πέναλτι, αλλά ο Μπεργκ έχασε τεράστια ευκαιρία, πραγματοποιώντας μια κακή εκτέλεση να φέρει το ματς στα ίσια (απέκρουσε ο Μπρούζες).

Είσαι Killer…

Στο 37΄ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που του άξιζε, μετά το πρώτο ημίωρο, με τον κορυφαίο του γηπέδου, Νίνη να σεντράρει μετά από κόρνερ που προηγήθηκε και μια αμφισβητούμενη φάση με τον Κουτρουμπή που ανατράπηκε, η μπάλα στρώθηκε στον άσο του «τριφυλλιού», εκείνος σέντραρε ο Μπεργκ σηκώθηκε και «έγραψε» το 1-1, με τη Λεωφόρο να «φλέγεται».

Ο κόσμος της ομάδας φώναζε ρυθμικά το όνομα του Σουηδού, θέλοντας να ανεβάσει και την ψυχολογία του μετά το χαμένο πέναλτι.

Ο Σάντσεθ στα αποδυτήρια

Στο 44’ ο Παναθηναϊκός μέσα σ’ όλα… έχασε τον Σάντσεθ, με απευθείας κόκκινη κάρτα, όταν ο Ισπανός μπακ, ανέτρεψε πολύ σκληρά τον Ντιαμπί σε αντεπίθεση των Βέλγων. Αρχικά ο Ρώσος ρέφερι «έβγαλε» κίτρινη στον παίκτη του Παναθηναϊκού, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε γνώμη… και έστειλε στα αποδυτήρια τον άσο των «πράσινων», αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο.

Τον γλίτωσε ο Κοτσόλης…

Στο 47’ μετά από τραγικό λάθος του Ατζαγκούν, πήρε τη μπάλα ο Βάσκεθ, έδωσε στον Ντιαμπί, εκείνος απέναντι στον Κοτσόλη, πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας των «πράσινων» έδιωξε σε κόρνερ, σώζοντας τον Παναθηναϊκό, από το 1-2.

Με δύο αλλαγές μπήκε στο Β΄ μέρος ο Παναθηναϊκός, με τον Αναστασίου να περνάει τους Λαγό και Τριανταφυλλόπουλο, στις θέσεις των Νίνη και Ατζαγκούν. Με ένα 4-3-2, ο κόουτς των «πράσινων» ρίσκαρε, κρατώντας και τους δύο φορ του, βγάζοντας έξω τον καλύτερο του γηπέδου, Νίνη αλλά και τον Αφρικανό. Ζέκα, Λαγός και Κουτρουμπής αποτέλεσαν την τριάδα στο κέντρο, με τον «Τριάντα» να πλαισιώνει τον Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας.

Ο «Ολλανδός» επί της ουσίας έδωσε όλο το χώρο (που θα είχε λογικά η Μπριζ με πάικτη παραπάνω), έβαλε στο γήπεδο παίκτες με ανασταλτικά χαρακτηριστικά, χωρίς δημιουργικούς ποδοσφαιριστές, θέλοντας να αμυνθεί πρωτίστως και αν μπορεί να «κλέψει» ένα γκολ η και το ματς.

Ξανά στο προσκήνιο η Μπριζ

Μετά από λάθος διώξιμο του Κοτσόλη στο 49΄, ο Βάσκεθ πήρε τη μπάλα, έπιασε ανοργάνωτη την «πράσινη» άμυνα, σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

Η Μπριζ, όπως ήταν λογικό είχε την κατοχή της μπάλας, με τον Παναθηναϊκό να αμύνεται συνεχώς, μη μπορώντας εύκολα να κλέψει τη μπάλα και να δημιουργήσει συνθήκες αντεπίθεσης, ενώ στο 53΄μια ασυνεννοησία των Κοτσόλη-Τριανταφυλλόπουλου (ευθύνη του τερματοφύλακα), λίγο έλλειψε να γίνει το 1-2, με τα πρώτα λεπτά να είναι… μαρτυρικά για την ομάδα του Αναστασίου.

Παραλίγο ο Ντιαμπί

Στο 60΄ο Ντιαμπί ξέφυγε από τον Τριανταφυλλόπουλο (του έκανε φάουλ που δεν έδωσε ον ρέφερι), βγήκε απέναντι από τον Κοτσόλη, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έσωσε ξανά την ομάδα του, διώχνοντας σε κόρνερ.

Κόντρα σε όλα!!!

Με κόντρα όλα τα προγνωστικά, με τόσα προβλήματα… ο Παναθηναϊκός γύρισε από την κόλαση στον παράδεισο με τον Καρέλη να ευστοχεί από τα 11 βήματα στο 65΄, μετά από πέναλτι που καταλογίστηκε στον Ντιαμπί (καθαρό χέρι), με την εξέδρα να… γκρεμίζει το γήπεδο και τον Παναθηναϊκό να κάνει το 2-1!

Μαχητική ψυχή!

Ο Παναθηναϊκός με παίκτη λιγότερο έγειρε την πλάστιγγα… στο ματς και εκεί που η Μπριζ ήλεγχε τον αγώνα, οι «πράσινοι» έδειξαν μαχητική ψυχή, πήραν τα ηνία με τον Λαγό και τον Πράνιτς να καταθέτουν… τόνους τεστοστερόνης, στο χορτάρι της Λεωφόρου και την εξέδρα να είναι ένα πραγματικό καμίνι.

Ο Αναστασίου πέρασε τον Λουντ στο ματς στο 74΄, στη θέση του Καρέλη, θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του στη μεσαία γραμμή.

Οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου έπαιξαν με αυτοθυσία σε όλο το τελευταίο τέταρτο, έκοβαν τους Βέλγους με κάθε τρόπο, αφήνοντας αίμα και ιδρώτα στο χορτάρι. Τα τελευταία λεπτά ήταν… αγχωτικά με τη Μπριζ να πιέζει ασφυκτικά, αλλά η «πράσινη» άμυνα κρατούσε με νύχια και με δόντια το 2-1.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Ζέκα, Βέμερ, Ατζαγκούν (45΄Τριανταφυλλόπουλος), Νίνης (45΄Λαγός), Πράνιτς, Μπεργκ και Καρέλης (73΄Λουντ).

Στον πάγκο:

Στιλ, Χουχούμης, Λουντ, Πέτριτς, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Καλτσάς.

Κλαμπ Μπριζ (Πρεντόμ): Μπρούζες, Ντε Φο, Ντουάρτε, Ντε Μποκ (81΄Κουλς), Μέχελε, Σίμονς, Ντεμπο (71΄Ντε Σούτερ), Βάσκεθ (Ισκουέρδο 59΄), Βάνακεν, Βόρμερ και Ντιαμπί.

Στον πάγκο:

Τούκενς, Κουλς, Ντενσβιλ, Ντε Σούτερ, Ισκουέρδο, Στορμ, Ουλάρε

Διαιτητές: Μπεζμπορόντοφ, Γκολούμπεβ, Γαβρίλιν.

4ος: Φεντότοφ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ