ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ριψοκινδυνεύει πολλά, κερδίζει λίγα

Το ταξίδι στο Μπακού δεν είναι… βόλτα στο πάρκο, όσο κι η Γκαμπάλα είναι άγνωστη και άσημη. Ο Παναθηναϊκός «τζογάρει» τα πάντα, γνωρίζοντας ότι θα κερδίσει ελάχιστα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ριψοκινδυνεύει πολλά, κερδίζει λίγα

Έμοιαζε –και ήταν– για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι με τη Μπριζ με αγώνα οικονομικής υπέρβασης. Σίγουρα χρήματα στα ταμεία και με τους «πράσινους» να παίζουν σε μια ζαριά καμιά την οριστική απαλλαγή τους από τον οικονομικό βραχνά και την αλλαγή επιπέδου τους. Δεν έγινε. Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει αύριο για το Μπακού και οι Βέλγοι θα ρίξουν τη δική τους ζαριά απόψε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ας είναι, αρκεί κόντρα στην Γκαμπάλα να πάνε όλα φυσιολογικά.

Ο Παναθηναϊκός ριψοκινδυνεύει κόντρα στους Αζέρους κάτι πολύ περισσότερο από τα χρήματα που θα έβαζε στα ταμεία του αν ήταν τώρα στα πλέι οφ του Champions League. Και λέμε ριψοκινδυνεύει διότι αυτό το ρήμα ταιριάζει στα όσα διακυβεύονται από τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια. Το «τριφύλλι» βάζει σε κίνδυνο την ίδια του την επιβίωση. Οικονομική, ψυχολογική, πιθανόν και αγωνιστική. Ο αποκλεισμός θα φέρει πίσω τα… λογιστικά της ΠΑΕ, θα φορτώσει ασήκωτη πίεση στις πλάτες των παικτών εν όψει της συνέχειας και θα ξεκινήσει την κουβέντα για τις πιθανότητες πώλησης πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, δίχως να αντικατασταθούν.

Μοιάζει –και είναι– με εφιάλτη. Η πρόκριση θα φέρει τα λεφτά του Europa League, λεφτά διόλου ευκαταφρόνητα για τον Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών. Θα αφήσει περιθώρια για ακόμα περισσότερα κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής του παρουσίας. Θα γυρίσει το κλίμα – ιδιαίτερα αν συνοδευτεί με το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα – που υπάρχει μέσα και έξω από την ομάδα. Θα διαγράψει μια και καλή το ενδεχόμενο φυγής παικτών όπως ο Καρέλης, θα δώσει περιθώριο υπομονής στον κόσμο για την επιστροφή του Εσιέν και την καλύτερη ενσωμάτωση των υπόλοιπων νέων. Αν σε όλο αυτό μπει και ως κερασάκι ο Αμπέντ, η Μπριζ και όλα όσα ακολούθησαν θα μοιάζουν μακρινά και – σχεδόν – ξεχασμένα.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 1.743 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η «μονομαχία» με την άγνωστη Γκαμπάλα λοιπόν, μόνο με περίπατο στο πάρκο δεν μοιάζει. Το Μπακού μπορεί να είναι όμορφο και άκρως αναπτυσσόμενο, προσφέρεται για ωραία βόλτα και φωτογραφίες, όμως στο γήπεδο τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν θα είναι. Οι Αζέροι φίλαθλοι θα έχουν τη στήριξη των Τούρκων, η ατμόσφαιρα θα είναι εχθρική και η ομάδα τους θα δίνει το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της, αφού δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ σύλλογο με το όνομα, την ιστορία, την εμπειρία και τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού.

Η Γκαμπάλα έχει λίγα να χάσει, μα πάρα πολλά να κερδίσει. Αν μιλούσαμε με όρους ποκερικούς, για τους Αζέρους αυτά τα ματς είναι «value for money». Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που «τζογάρει» τα πάντα, έχοντας λίγα να κερδίσει. Και αυτό είναι και το επικίνδυνο.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.