ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Να δεις τι σου ‘χω για μετά

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον επιβλητικό τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός πέρασε απ’ το Αγρίνιο και είναι βέβαιος πως με Εσιέν και Αμπέντ οι «πράσινοι» θα παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι.

Να δεις τι σου ‘χω για μετά

Ήταν εξαιρετικός ο τρόπος που αντέδρασε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο. Υπήρξε επιβλητική η παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Αυτή τη φορά η ομάδα του Αναστασίου αντέδρασε όταν το ματς στράβωσε κόντρα στη ροή του. Και αντέδρασε χάρη και στον προπονητή του. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να χάσει την ψυχραιμία του και την ηρεμία του λόγω του γκολ που δέχτηκε, αν και είχε εκείνος τις ευκαιρίες και λόγω της συμπεριφοράς του Σιδηρόπουλου (έβγαλε με ευκολία κίτρινες σε Κουτρουμπή, Ταυλαρίδη, δεν έκανε το ίδιο σε μαρκάρισμα «από πίσω» του Κέβιν).

Αντί να θολώσει όμως, βγήκε από τα αποδυτήρια με σκοπό να γυρίσει το ματς. Έβαλε τη μπάλα κάτω, πίεσε, έκλεβε συνεχώς, δημιουργούσε ευκαιρίες. Αν ο Καρέλης ήταν εύστοχος, το σκορ θα μπορούσε να ήταν 1-4 και το ματς να είχε κριθεί απ’ το 60’. Θα είχαν πάει στο σπίτι τους νωρίς και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο μονάχα για να βρίσουν τους δημοσιογράφους που δούλευαν και όχι για να δουν παιχνίδι. Θα είχε φύγει και το άγχος απ’ τον Σιδηρόπουλο, που έψαχνε μα δεν έβρισκε την ευκαιρία να πάει ξανά στη βούλα με περίσσια ευκολία.

Ο Αναστασίου εξήγησε πως επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει κανέναν απ’ τους νέους του παίκτες, διότι ήθελε και να πάει με «μπαρουτοκαπνισμένους» σε μια δύσκολη έδρα και να δουν οι μεταγραφές τι αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός σε διάφορα γήπεδα στην Ελλάδα. Δεν το είπε, μα σίγουρα εννοούσε πως αυτή την αντιμετώπιση δεν την έχουν άλλες ομάδες. Όπως δεν είπε, μα σίγουρα εννοούσε, πως θέλει από τους νέους παίκτες να δουν και την αντιμετώπιση από τους διάφορους – ανίκανους – διαιτητές που θα αντιμετωπίσουν φέτος. Ο Σάντσεθ πρέπει να μάθει πως η Ελλάδα δεν είναι Πριμέρα. Εδώ θα σε χτυπήσει ο αντίπαλος μα δεν θα δει κάρτα, σε αντίθεση με σένα που θα την δεις και με το… φύσημα.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.493 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ικανοποίηση στα μάτια όλων για μια νίκη που ήρθε με 11 «περσινούς» στο αρχικό σχήμα είναι απολύτως φυσιολογική. Αν ο Παναθηναϊκός περνάει με τέτοιο τρόπο από μία πολύ δύσκολη έδρα, χωρίς να έχει στη σύνθεσή του τον Εσιέν, τον Αμπέντ, τον Σάντσεθ, τον Βέμερ (που ήρθαν ως βασικοί), τι θα κάνει όταν θα μπουν όλοι αυτοί; Ο Παναθηναϊκός έχει το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών. Αυτό δεν αλλάζει και δεν άλλαξε ούτε με τον αποκλεισμό από τη Μπριζ, ούτε με το 0-0 στο Μπακού. Αγώνα με τον αγώνα θα είναι καλύτερος, κάθε νέος που θα μπαίνει στην ομάδα θα τον βελτιώνει, κάθε φορά που ο Αναστασίου θα επιλέγει σχήμα που ταιριάζει στην ομάδα (όπως έκανε στο Αγρίνιο με τον «ρόμβο») θα την απελευθερώνει και αυτή θα βγάζει στο γήπεδο όλα της τα καλά στοιχεία.

Ας ελπίσουμε η ομάδα που φτιάχνεται να μπορεί να κερδίσει και τη διαιτησία, όπως έκανε και στο Αγρίνιο. Δύσκολο, πολύ δύσκολο, μα στην πρώτη αποστολή, ο «καμικάζι» ηττήθηκε και ο Παναθηναϊκός κέρδισε…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.