ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Τα παιδιά μπορούν και θέλουν»

Ο Γιάννης Αναστασίου στη Συνέντευξη Τύπου μετά το ματς τόνισε ότι η ομάδα έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο Νίκο Μαρινάκη αλλά και στο νέο απόκτημα της ομάδας, Μεχντί Αμπέντ.

«Τα παιδιά μπορούν και θέλουν»

Ο Γιάννης Αναστασίου παραδέχτηκε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το σημερινό για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Επίσης για την σημερινή αναμέτρηση τόνισε ότι η ομάδα του ήταν αποτελεσματική.

Αναλυτικά όσα είπε στην Συνέντευξη Τύπου:

«Όπως είχα πει ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κυρίως λόγω της ψυχολογίας από το παιχνίδι της Πέμπτης. Το σημαντικό ήταν πως μπήκαμε δυνατά, είχαμε διάθεση, ήμασταν αποτελεσματικοί, είχαμε καλές επιστροφές, σημειώσαμε τέσσερα γκολ. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και προσπαθούμε κάθε Κυριακή να το βγάλουμε στο γήπεδο»

Για τον Αμπέντ: «Ήταν δύσκολο στην αρχή να βρει ρυθμό και πατήματα. Θέλαμε παίκτη στο κέντρο να μας δώσει ταχύτητα, δύναμη, ενέργεια. Έχει πολλά να δώσει και θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παίκτη για εμάς στην συνέχεια»

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 26.636 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις διαφορές σε σχέση με το ματς με την Γκαμπάλα: «Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε τρεις φάσεις και δεν μπήκαν γκολ. Χρειάζεται και τύχη στο ποδόσφαιρο, αλλά όταν δουλεύεις και προσπαθείς θα τα καταφέρεις. Σήμερα η πρώτη φάση έγινε γκολ. Τα παιδιά δουλεύουν και προσπαθούν να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παίζουμε ποδόσφαιρο, να δείχνουν ότι μπορούν και θέλουν. Συνεχίζεται η προσπάθεια και η δουλειά».

Για την ψυχολογική προετοιμασία του ματς: «Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη ομιλία. Υπήρχε ένα βίντεο που δείξαμε στα παιδιά με κάποια πράγματα. Κι αυτό έφτανε».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει πλέον ένα ματς τη βδομάδα: «Δεν είναι καλό που δεν παίζουμε στην Ευρώπη. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε πιο πολύ και να γίνουμε καλύτεροι. Όταν έχουμε ρυθμό, παίζουμε όλο και καλύτερα. Αυτό πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο».

Για το αν βοηθάει η ευρεία νίκη: «Σίγουρα κάθε μεγάλη νίκη βοηθάει. Το σημαντικό ήταν να νικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε νίκες. Σίγουρα ήταν μια άσχημη στιγμή για όλους μας και πλέον πρέπει να κάνουμε νίκες για να διατηρήσουμε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας σε καλό κλίμα».

Για την αυτοσυγκέντρωση: «Η αυτοσυγκέντρωση είναι κάτι που όσο και να το το δουλεύεις στην προπόνηση, στο παιχνίδι μπορεί να αλλάξει από την ένταση. Είναι και θέμα αντίληψης, γρήγορης σκέψης. Θα δουλέψουμε στην αμυντική λειτουργία στην διακοπή, θα κοιτάξουμε να παίξουμε δύο φιλικά μέσα στο Κορωπί για να πάρουν ρυθμό όσοι έλειπαν και να δούμε την κατάσταση τους. Να δούμε και τι έχει ο Νίνης και πόσο καιρό θα μείνει έξω. Μετά την διακοπή να τους έχουμε όλους έτοιμους για την συνέχεια».

Για τον Μαρινάκη: «Ο Μάρι είναι ένας μαχητής. Χρειάζεται η ομάδα τέτοιους παίκτες. Στο ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο το τακτικό και το τεχνικό επίπεδο παίζει μεγάλο ρόλο. Δουλεύει, ξέρει τις αδυναμίες του, έχουμε μιλήσει. Συνεχίζει να δουλεύει και πάντα είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα».

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.