ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο Μπεργκ αποθεώνεται χάρη στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Μοιρώτσος βλέπει από μια διαφορετική ματιά όλα όσα συμβαίνουν στη Σουηδία για χάρη του Μάρκους Μπεργκ. Και τα πιστώνει στον Παναθηναϊκό που τον επανέφερε στην «top class» λίστα των Ευρωπαίων επιθετικών.

Ο Μπεργκ αποθεώνεται χάρη στον Παναθηναϊκό

Γίνεται πραγματικός χαμός στη Σουηδία με τον Μάρκους Μπεργκ. «Εξερράγη» ο Τύπος της χώρας που ο ομοσπονδιακός προπονητής τον είχε εκτός ενδεκάδας. Του χρέωσαν την ήττα από τη Ρωσία, γράφοντας πως αν αγωνιζόταν ο Σουηδός από την αρχή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Βγήκε και ο ίδιος ο Μπεργκ και ζήτησε να παίζει γιατί νιώθει σε καλή κατάσταση.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί έχουν άμεση σχέση με τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για τον βασικό του επιθετικό, για το πιο λαμπρό του αστέρι. Και όλο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη σκανδιναβική χώρα, με τους συμπατριώτες του να αφιερώνουν περισσότερο χώρο στον Μάρκους, παρά στον Ζλάταν, οφείλεται και στον Παναθηναϊκό. Ο Μπεργκ έχει προσφέρει πολλά στους «πράσινους», μα είναι και οι «πράσινοι» εκείνοι που πρόσφεραν πολλά στον Σουηδό. Και τον επανέφεραν ουσιαστικά στην «top class» λίστα των Ευρωπαίων επιθετικών.

Σκεφτείτε πως όταν ο Μπεργκ ήρθε στον Παναθηναϊκό είχε χάσει τη θέση του στην Εθνική Σουηδίας. Δύο χρόνια αργότερα κρίνεται απαραίτητος για εκείνη. Είναι τεράστιος ο αντίκτυπος. Ονειρεύονται δίδυμο Μάρκους – Ζλάταν. Μιλάει ο ίδιος ο Ιμπραϊμοβιτς με εγκωμιαστικά σχόλια για τον φορ του τριφυλλιού. Τον θέλει δίπλα του και το φωνάζει. Εννοείται πως μια πρόκριση της Σουηδίας στο EURO με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ και μια συμμετοχή του Σουηδού το επόμενο καλοκαίρι στη διοργάνωση, θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του. Και πιθανόν τα χρήματα που ζητούσε φέτος ο Παναθηναϊκός για να τον δώσει, λέγοντας ουσιαστικά στους μνηστήρες πως «δεν πωλείται», να αυξηθούν κατά πολύ μετά από ένα καλό EURO του Μάρκους. Μοιάζει μακρινό; Δεν είναι καθόλου.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.105 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φουσκώνει και ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού βλέποντας τον Μπεργκ να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα της χώρας του και να πρωταγωνιστεί. Τον είδαν αρκετοί τον αγώνα κόντρα στη Ρωσία και το μισάωρο που έπαιξε ο Σουηδός, έχοντας συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις καλές στιγμές της ομάδας του. Σε μια εποχή που έχει πέσει… μελαγχολία στο πράσινο κοινό, ο Μπεργκ μοιάζει ξανά να δίνει τη λύση για να ξεφύγει λίγο η συζήτηση. Όπως την έχει δώσει και θα την δώσει πολλές φορές ακόμα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.