ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Περιμένοντας το Καραϊσκάκη…

Στην έδρα που ο Παναθηναϊκός επιφύλασσε πρόπερσι μια συντριβή στον Ολυμπιακό, σπάζοντας του με κρότο το αήττητο, θα κληθούμε να λάβουμε πολλές απαντήσεις στα μέσα Μαρτίου. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Περιμένοντας το Καραϊσκάκη...

Αν υπολογίζω σωστά, περίπου στα μέσα Μαρτίου ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Καραϊσκάκη για να παίξει με τον Ολυμπιακό. Προσοχή: θα πάει για να παίξει. Όχι να μπει, να δει και να φύγει για πίσω. Θα πάει για να παίξει. Θα πει κάποιος, μέχρι τότε ποιος ζει, ποιος πεθαίνει.

Πιθανότατα να μην έχει κανένα νόημα εκείνο το ματς. Πιθανότατα και να έχει. Θυμίζω πως πρόπερσι ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα αήττητος, αλλά η συντριβή που του επιφύλασσε ο Παναθηναϊκός και ο άνετος περίπατος με 3-0 μέσα στο Καραϊσκάκη διατήρησαν στα κείμενα της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Παναθηναϊκό ως τον μοναδικό σύλλογο που έχει κατακτήσει ΑΗΤΤΗΤΟ πρωτάθλημα.

Μπορεί και φέτος να γίνει το ίδιο. Να είναι δηλαδή για 25 αγωνιστικές αήττητος ο Ολυμπιακός, είτε κερδίζοντας ματς στο γήπεδο, είτε χωρίς να παίζει, όπως έγινε στη Λεωφόρο. Και να πάει ο Παναθηναϊκός για να επαναλάβει την προπέρσινη ιστορία και να του σταματήσει αυτό το σερί.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.224 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτά, βεβαίως, θα έχουν πολύ μικρή σημασία σε σχέση με όλα αυτά που θα περιμένουμε να δούμε από τον διαιτητή εκείνου του αγώνα, από την αστυνομία σε εκείνο τον αγώνα, από τους παρατηρητές που θα βρίσκονται στο γήπεδο. Για παράδειγμα: θα ζητήσει ο διαιτητής εγγυήσεις για το αν θα πέσει φωτοβολίδα στο γήπεδο; Κι αν ζητήσει και δεν της πάρει, θα διατάξει μη έναρξη της συνάντησης;

Και λέω ο διαιτητής, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν από τον Παναθηναϊκό να ενεργεί όπως έκανε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να φανταστώ τον Βόκολο να φωνάζει μέσα στα αποδυτήρια «δεν θα γίνει το παιχνίδι, θα φύγουμε από το γήπεδο». Ούτε τον Φύσσα. Ούτε, πολύ περισσότερο, τον Σαραβάκο.

Ό,τι κι αν πουν όμως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, πλέον υπάρχει ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ. Σοβαρό δεδικασμένο. Δεδικασμένο εξόντωσης μιας ομάδας. Ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης ΟΦΕΙΛΕΙ να μην ξεκινήσει το ματς αν υπάρξει έστω και μία φωτοβολίδα στο γήπεδο. Και να το διακόψει αν πέσει την ώρα διεξαγωγής του. Οτιδήποτε άλλο θα σημαίνει πως είτε αυτός που θα σφυρίξει τότε θα είναι ΣΤΗΜΕΝΟΣ, είτε πως ο Παππάς ήταν ΣΤΗΜΕΝΟΣ.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.