ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Να χτίσει γύρω από τον Μπεργκ

Με αφορμή τα καθημερινά σενάρια για Μπεργκ και Καρέλη, ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για όλα αυτά που πρέπει να αποτρέψουν τον Παναθηναϊκό από το να μπει σε συζήτηση για τον Σουηδό. Κάτι που δεν ισχύει για τον «Χουλκ».

Να χτίσει γύρω από τον Μπεργκ

Είναι αδιαμφισβήτητο πως ο Παναθηναϊκός είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Έγινε πολύ μεγάλη ζημιά το καλοκαίρι, με τους δύο αποκλεισμούς από Μπριζ και Γκαμπάλα. Στέρεψαν τα ταμεία, χωρίς ωστόσο να έρθει η καταστροφή και η… διάλυση, όπως ορισμένοι υπέθεταν κι άλλοι εύχονταν. Αντίθετα, μέσα στη χρονιά η διοίκηση έταξε μέχρι και πριμ σερί νικών στο πρωτάθλημα. Σε μια ΠΑΕ που καταστρέφεται σίγουρα δεν θα ήταν εύκολο κάτι τέτοιο. Όμως πρόβλημα υπάρχει, αφού το άνοιγμα είναι μεγάλο και έρχονται και… φέσια από το παρελθόν.

Είναι λογική η σκέψη πως σε τέτοιες περιπτώσεις βγάζεις στο… σφυρί ό,τι μπορείς, προκειμένου να εξοικονομήσεις χρήματα και να «τσουλήσει» ο σύλλογος. Και αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει δύο περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να του δώσουν ανάσα. Τον Μάρκους Μπεργκ και τον Νίκο Καρέλη. Θα ήταν εύκολο στον Παναθηναϊκό να βγει στην πιάτσα και να «επικοινωνήσει» πως είναι διαθέσιμος να «σκοτώσει» τους δύο επιθετικούς του. Θα έβρισκε προτάσεις την επόμενη κιόλας μέρα. Δεν το κάνει, ιδιαίτερα με τον Σουηδό. Και ορθώς πράττει. Μετά απ’ όλα όσα έχουν συμβεί μέσα στη σεζόν, η αποχώρηση τον Ιανουάριο του ηγέτη της ομάδας θα σημάνει λευκή πετσέτα. Σαν να αποδέχεται πως δεν έχει τίποτα να περιμένει από εδώ και στο εξής στο αγωνιστικό κομμάτι και κάθε του κίνηση στρέφεται προς το οικονομικό όφελος. Λογιστικά ίσως να αποτελούσε την καλύτερη λύση. Στο πρεστίζ θα υπήρχε ακόμα ένα μεγάλο χτύπημα.

Εκτός της ευεργετικής του – σε πολλές περιπτώσεις – παρουσίας του με την φανέλα της ομάδας, ο Μπεργκ αποτελεί διαφήμιση για τον Παναθηναϊκό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σε μια περίοδο που οι «πράσινοι» δεν διαφημίζουν από μόνοι τους το όνομά τους, λόγω της απουσίας τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Σουηδός ήταν ο παρτενέρ του μεγάλου Ιμπραϊμοβιτς στα πρόσφατα ματς της Εθνικής τους και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα παίζουν δίπλα δίπλα στο EURO του καλοκαιριού. Δεν το λες και λίγο…

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.666 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσο για τον Καρέλη; Μοιάζει – και είναι – μια εντελώς διαφορετική περίπτωση. Ίσως ο πιο βελτιωμένος «μικρός» από τους πολλούς του καλοκαιριού του 2013, ο μοναδικός που πήρε την φανέλα σπίτι του, πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρσι, με στοιχεία που σπανίζουν σε φορ και σε νεαρή ηλικία. Με λίγα λόγια, έχει ένα «πακέτο» το οποίο θα του φέρει μεταγραφή, μα μπορεί να είναι εύκολο για τον Παναθηναϊκό να βρει ένα νέο «αλά Καρέλης πρότζεκτ», το οποίο θα το εξελίξει.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.