ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Δεν άντεξε…

Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός πως πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στη Γλυφάδα, γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 82-59 από τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι κορυφής της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Δεν άντεξε...

Οι «πράσινες» έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (36-34), αλλά το πολύ κακό ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο και η μεγάλη διαφορά που πήραν οι γηπεδούχες σε εκείνο το σημείο, έφεραν την ήττα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο καλάθι του ντέρμπι, με την Χαλιβέρα να σκοράρει (2-0), ενώ λίγο αργότερα έγινε το 4-0. Σε εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 4-2, με το πρώτο του καλάθι στον αγώνα να έρχεται από την Ντέλβα, ενώ στη συνέχεια, οι διαιτητές του αγώνα δεν είδαν καθαρό φάουλ πάνω στην Καλέντζου και οι γηπεδούχοι φεύγοντας στον αιφνιδιασμό έκαναν το 6-2, κάτι που έκανε έξαλλο τον Πέτρο Πρέκα, με αποτέλεσμα να δεχτεί την τεχνική ποινή και να γίνει το 7-2.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε, μείωσε αρχικά με την Ντέλβα και ισοφάρισε με την Αλμπάνεζ (7-7), μετά από έμμεσο τρίποντο. Μία βολή της Χαλιβέρα, έβαλε και πάλι μπροστά τις «ερυθρόλευκες», ενώ η Κριστόφερσον, με γκολ-φάουλ έγραψε το 11-7.

Οι «πράσινες» δεν είχαν καθαρό μυαλό μετά και την τεχνική ποινή και ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει και με ένα επιμέρους 8-0, να ανεβάσει και άλλο τη διαφορά (15-7). Ακολούθησε ένα τρίποντο από κάθε ομάδα, με Κριστόφερσον και Καλέντζου για το 18-10, ενώ νέο τρίποντο από την Σλούκα έκανε το 18-13.

Το πρώτο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με δύο εύστοχες βολές της Τζόνσον και με το σκορ στο 20-13.

1391637

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, η άμυνα από πλευράς «πρασίνων» έσφιξε, ενώ δύο γρήγορα καλάθια από Λύμουρα και Αλμπάνεζ, έκαναν το 20-17. Ο Ολυμπιακός απάντησε, η Λύμουρα σκόραρε και πάλι (22-19). Μία βολή της Ντέλβα έκανε το 22-20, ενώ η Τζόνσον έδωσε διαφορά τεσσάρων πόντων.

Οι γηπεδούχοι πήραν αέρα έξι πόντων (26-20), αλλά το «τριφύλλι» με ένα γρήγορο σερί ισοφάρισε για το 26-26. Από εκεί και πέρα και μέχρι να πάμε στο ημίχρονο, το προβάδισμα άλλαξε συχνά χέρια, με καμία από τις δύο ομάδες να ξεφεύγει στο σκορ.

Μάλιστα, αν δεν ήταν το εντυπωσιακό τρίποντο της Κριστόφερσον στο φινάλε της 2ης περιόδου, με δύο παίκτριες πάνω της, ο Παναθηναϊκός θα είχε πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, κάτι που έκανε τελικά ο Ολυμπιακός (36-34).

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ήταν εφιαλτικό για τις παίκτριες του Πέτρου Πρέκα. Μετά το 36-36 της Αλμπάνεζ και το 39-38 με την Κυριακοπούλου, ακολούθησε ένα σερί 13-0 για τον Ολυμπιακό με το σκορ πλέον στο 52-38, στο 27′ της αναμέτρησης.

Τα τάιμ άουτ του Πέτρου Πρέκα και η τρομερή εμφάνιση της Κέινι Αλμπάνεζ, δεν ήταν αρκετά ώστε ο Παναθηναϊκός να πλησιάσει σε εκείνο το σημείο το σκορ. Το τρίποντο της Αλμπάνεζ, δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, έκανε το 54-45, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε ξανά διψήφιο προβάδισμα (58-45).

Η Λύμουρα και το τρίποντο της Αλμπάνεζ, έριξαν τη διαφορά στους δέκα (58-48), με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με καλάθι της Κριστόφερσον και το σκορ στο 63-49.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Η κακή εμφάνιση από πλευράς Παναθηναϊκού, συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα το ντέρμπι να κριθεί σχετικά νωρίς. Μέχρι τα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου, η διαφορά είχε φτάσει στους 17 πόντους (70-53), με την Κριστόφερσον να έχει μέχρι τότε, 26 πόντους.

Οι «πράσινες» δεν είχαν τρόπο να σκοράρουν, ενώ δεν υπήρχε και η απαραίτητη ενέργεια, τη διαφορά που απέκτησε ο Ολυμπιακός. Το τελικό 82-57, έφερε τη δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού, σε ντέρμπι «αιωνίων» για φέτος.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 36-34, 63-49, 82-59.

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή 2, Σταμάτη 10, Μπόνη 8, Χατζηνικολάου 2, Καλογήρου, Μπαλτά, Νικολαϊδου, Χαλιβέρα 15, Τζόνσον 19, Κοσμά, Παπαμιχαήλ, Κριστόφερσον 26.

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 7, Δανούση, Αυτζή, Αλμπανεζ 18, Κόνιαλη, Λύμουρα, Σλούκα 3, Διέλα 4, Πατεράκη, Παντέλη 1, Ντέλβα 10, Κυριακοπούλου 8.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ