ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Τελικά, ποιος βοηθάει και ποιος όχι;

Ο Μάικλ Εσιέν έχασε τέσσερις μήνες, αλλά πρόλαβε να... καβατζάρει τον Καμπιάσο σε όλες τις κατηγορίες. Μα το σημαντικό είναι πως ο Γκανέζος αρχίζει να κάνει... περίπατο, έστω κι αν βρίσκεται στο 50%. Σκεφτείτε τι θα γίνει όταν θα κάνει και προετοιμασία. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Τελικά, ποιος βοηθάει και ποιος όχι;

Η φωτογραφία με τα στατιστικά είναι το ένα παράδειγμα. Ποτέ δεν ήμουν της άποψης πως η στατιστική λέει πάντα την αλήθεια. Την λέει σε ορισμένες περιπτώσεις, μα όχι πάντα. Για παράδειγμα, στο γκολ του Εσιέν απέναντι στον Λεβαδειακό, η στατιστική θα… γράψει πως ο Μέστο έχει κάνει την ασίστ. Σωστά, αφού εκείνος γυρίζει τη μπάλα. Αν όμως ο Πέτριτς δεν σκεφτεί στο δευτερόλεπτο να ανοίξει τα πόδια για να περάσει η μπάλα από κάτω και να τη βρει μπροστά του ο Εσιέν, πιθανότατα να μην ερχόταν ποτέ αυτό το δεύτερο γκολ.

12625817_10153872998159089_1092838338_n

Θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνης της η συγκεκριμένη φωτογραφία την απόδειξη για το ποια από τις δύο μεταγραφές «βγήκε» στις ομάδες και ποια όχι. Όμως, είπαμε, η φωτογραφία είναι ακόμα μια απόδειξη πως ο Εσιέν αρχίζει να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, έστω και καθυστερημένα, πολλά περισσότερα απ’ αυτά που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Καμπιάσο στον Ολυμπιακό. Κι όμως, ο Εσιέν αμφισβητείτε ακόμα και τώρα. Παρ’ όλο που μετρά σερί εμφανίσεις, παρ’ όλο που αγώνα με τον αγώνα είναι καλύτερος, παρ’ όλο που αρχίζει να νιώθει τα πόδια του ολοένα και καλύτερα, παρ’ όλο που ακόμα και σε αυτό το 50% – 60% στο οποίο βρίσκεται, μπορεί να κάνει… περίπατο απέναντι σε κάθε χαφ στην Σούπερ Λίγκα.

Το ότι ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά γύρισε αποφασισμένος να το παλέψει, να βοηθήσει και να μην… κοροϊδέψει, θα πρέπει να του το πιστώνουμε ως παράσημο. Διάολε, ο Μάικλ Εσιέν είναι. Που έχει παίξει… παντού. Που έχει κατακτήσει άπειρους και σημαντικούς τίτλους. Θα μπορούσε να κάνει την… πάπια μέχρι το καλοκαίρι, να πληρώνεται, να κάθεται και να βρει μια ομάδα από το Κατάρ να του δώσει τα τετραπλάσια. Αντ’ αυτού δείχνει όρεξη και διάθεση έφηβου, προσπαθεί να αποβάλλει κάθε «σημάδι» απ’ τον πρόσφατο τραυματισμό, παθιάζεται με την ομάδα και πανηγυρίζει το γκολ απέναντι στον Λεβαδειακό σαν να ήταν το πρώτο της καριέρας του.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.562 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η κατάσταση του Εσιέν μας στεναχώρησε, μας εκνεύρισε, μας απογοήτευσε. Όλοι μας είπαμε πως θα ήταν προτιμότερο να είχε βρει ο Παναθηναϊκός κάποιον άλλον, πως τα λεφτά είναι χαμένα, πως δεν πρόκειται να στρώσει ποτέ το πράγμα. Σωστά τα σκεφτήκαμε, αφού τον βλέπαμε να παρακολουθεί από την εξέδρα και να πηγαίνει από θεραπεία σε θεραπεία.

Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Μένει μονάχα η… προπαγάνδα που κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν, διότι βλέπουν τον Εσιέν να επανέρχεται σε στάνταρ που θα του επιτρέπουν να κάνει περίπατο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σκεφτείτε τον υγιή το καλοκαίρι, να βγάλει κανονικά την προετοιμασία. Άλλο επίπεδο…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.