ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ένας για όλους και όλοι για τον Ζέκα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τις φωνές του Παναθηναϊκού, που δεν τις αντιλαμβάνεται ένας «τρίτος» και εξηγεί γιατί όλη η ομάδα πρέπει να γίνει ένας... Ζέκα την Τετάρτη στο Περιστέρι.

Ένας για όλους και όλοι για τον Ζέκα

Είναι σχεδόν μοναχικός ο δρόμος που τραβάει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια. Ο Αλαφούζος αναζητεί την παραμικρή αφορμή για να βγει ενώπιον της κάμερας και να καταγγείλει όλα εκείνα που σε άλλες χώρες θα έμοιαζαν αυτονόητα. Λογικό κι επόμενο να μην καταλαβαίνει κάποιος… τρίτος όλα όσα υποστηρίζει. Το παράδειγμα με την κόκκινη του Ζέκα είναι απλό: κάποιος «τρίτος» αναρωτιέται γιατί τόσος ντόρος για μια αποβολή που… by the book είναι σωστή.

Ο ίδιος άνθρωπος (ο «τρίτος») δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να σκεφτεί πως αντί να παίζει η Ξάνθη με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, με αποβολή του Μπαξεβανίδη που δεν δόθηκε, βρέθηκε ο Παναθηναϊκός με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Ο ίδιος άνθρωπος δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να σκεφτεί το ακόμα πιο απλό: στο Καραϊσκάκη σε ανάλογη περίπτωση πως θα φερόταν ο Μάνταλος και ο κάθε Μάνταλος σε ανάλογη με τη φάση του Μπαξεβανίδη και πως σε ανάλογη με αυτή του Ζέκα; Και όχι μόνο στο Καραϊσκάκη. Ο ΠΑΟΚ έχει φέτος έχει ευνοηθεί πολλές φορές. Μία απ’ αυτές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που το πέναλτι με το οποίο ανοίγει το σκορ είναι εκτός περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.634 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ένας «τρίτος» θεωρεί υπερβολική κάθε αντίδραση του Παναθηναϊκού γιατί δεν γνωρίζει πως είναι να είσαι η μοναδική μεγάλη ομάδα που δεν σε αντιμετωπίζουν ως τέτοια, αλλά περιμένουν τη μία και μοναδική σου «στραβή» για να σε στείλουν στα σχοινιά.

Υπάρχει λύση; Εδώ που έχουμε φτάσει, η αλλαγή της ηγεσίας της ΕΠΟ μοιάζει με τελευταία ελπίδα. Η Κυβέρνηση, όσο κι αν φωνάζει ο Παναθηναϊκός, δεν πρόκειται να δώσει την παραμικρή λύση. Ο Κοντονής ζητάει από τους διαιτητές να είναι αυστηροί και λίγες μέρες αργότερα η ΕΠΟ στέλνει τον Δημητρόπουλο, που είναι κατηγορούμενος απ’ το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Ο Κοντονής αντιδρά βγάζοντας ανακοίνωση. Με λίγα λόγια, αντιδρά χωρίς να… αντιδράσει. Κανείς δεν φαίνεται να τον παίρνει στα σοβαρά. Κι όλα αυτά, σε ένα πρωτάθλημα τελειωμένο. Που να υπήρχε και ενδιαφέρον δηλαδή…

Από τα όσα συνέβησαν εναντίον της Ξάνθης, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει κερδισμένος εν όψει της Τετάρτης και του «τελικού» με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Να πάει συσπειρωμένος, να παίξει – και – για τον αρχηγό του, που ξέσπασε σε κλάματα λόγω της αποβολής του.

Δίχως τον Ζέκα, οι πράσινοι χάνουν μεγάλη από τη δύναμή τους. Τα τρεξίματα του Πορτογάλου δεν τα προσφέρει κανένας άλλος παίκτης στο ρόστερ. Τη δυνατότητα που έχει να ακολουθεί τις φάσεις δεν τη βρίσκεις από άλλον. Ο Ζέκα είναι η μεγαλύτερη απώλεια που θα μπορούσε να έχει ο Στραματσόνι εν όψει Τετάρτης.

Αλλά αποτελεί και το μεγαλύτερο κίνητρο για τους υπόλοιπους να δώσουν το κάτι παραπάνω. Εκείνος θα το έκανε γι’ αυτούς. Καλούνται να το κάνουν κι αυτοί για εκείνον. Ο Ατρόμητος είναι εξαιρετικά ανεβασμένος, προέρχεται από τρία σερί θετικά αποτελέσματα απέναντι σε τρεις μεγάλες ομάδες (Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και το Κύπελλο είναι η ευκαιρία του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε μια ομολογουμένως κακή και στραβή χρονιά.

Χρειάζεται μεγάλη υπομονή το ματς και εικόνα ανάλογη με αυτή που δείχνει ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι μακριά απ’ την έδρα του. Εκεί όπου σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι το κάνει στη Λεωφόρο, που συμπλήρωσε τέσσερα ματς χωρίς να πετύχει γκολ.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.