ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Μην περνάμε στο… ντούκου την ακαδημία

Σημαντικές οι «συγνώμες», τα «εγώ φταίω» και όλα όσα είπε ο Αλαφούζος. Αλλά άκρως σημαντικά και… έκτακτα τα όσα είπε για τις ακαδημίες του συλλόγου. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Μην περνάμε στο… ντούκου την ακαδημία

Ήταν σημαντική η συγνώμη που είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Δεν ακούς εύκολα μια συγνώμη, η οποία συνοδεύεται από το «εγώ φταίω για όλα». Σπάνιο στις μέρες μας. Κυρίως σε ότι αφορά προέδρους ΠΑΕ, που μπορούν να… ξεμπερδέψουν επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στον προπονητή, στους παίκτες, στους διευθυντές.

Ο Αλαφούζος όχι μόνο είπε το «εγώ φταίω για όλα», αλλά δεν «σταύρωσε» κανέναν. Ούτε τον Αναστασίου, ούτε τον Φύσσα και τον Βόκολο, ούτε τους παίκτες. Κι ας έκαναν όλοι τους πάρα πολλά λάθη. Διότι, ο Φύσσας και ο Βόκολος ευθύνονται για την «πατάτα» με τον Εσιέν, ο Αναστασίου ευθύνεται για το… rotation απέναντι στην Γκαμπάλα, ώστε να έχει έτοιμη την ομάδα στο… Αγρίνιο, οι παίκτες ευθύνονται και παρά-ευθύνονται για τον αποκλεισμό – ντροπή από την Γκαμπάλα. Δεν χρειάζεσαι καμιά διοίκηση για να κερδίσεις μια ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Είπε κι άλλα ενδιαφέροντα ο Αλαφούζος.

Είπε πως θα αρχίσει πλέον να φέρνει αποδείξεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Παραδέχτηκε πως τα χρήματα για τον Εσιέν ήταν ένα λάθος. Είπε πως αν χρειαστεί να δώσει χρήματα για τον Βλαχοδήμο, με χαρά θα το κάνει. Είπε πως είναι… άσχετος με το ποδόσφαιρο και πως τώρα μαθαίνει, προσθέτοντας ότι ο Στραματσόνι τον βοηθάει σε αυτό. Αποκάλυψε ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε νεότερα για το θέμα του γηπέδου. Λάθεψε με την ατάκα «η βία είναι στην κουλτούρα του Έλληνα».

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.479 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μα το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν αυτό που ανέφερε για τις ακαδημίες της ομάδας. Μίλησε έξω απ’ τα δόντια για τη δουλειά που (δεν ) γίνεται στις ακαδημίες. Δεν κρύφτηκε. Δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει καταστάσεις, να φτιάξει ψεύτικα σενάρια, να μοιράσει ελπίδα. Οι κουβέντες ήταν ξεκάθαρες, όσο και σοβαρές: δεν γίνεται καλή δουλειά στην ακαδημία. Η ομάδα δεν παράγει παίκτες και όχι μόνο αυτό, αλλά κι αυτοί που έμοιαζαν να αποτελούν «ελπίδες» αρνούνται να παραμείνουν. Ο Λάμπρου και ο Αγγελόπουλος, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αλαφούζος, δεν πρόκειται να ανανεώσουν. Μικρό το κακό, αν μιλούσαμε μονάχα για δύο απ’ τους… πολλούς. Μεγάλο όταν πρόκειται για τους… δύο κι από κει και πέρα το χάος. Θα έπρεπε η ακαδημία να παράγει συνεχώς. Να κοιτάζεις το ρόστερ της πρώτης ομάδας και να βλέπεις παιδιά απ’ αυτή.

Εδώ έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Ούτε καν στον… προθάλαμο της μεγάλης ομάδας δεν βρίσκονται. Ο νεαρός με τη μεγαλύτερη προοπτική αυτή τη στιγμή είναι ο Ευαγγέλου και αυτός προέρχεται από τον Πανιώνιο. Πρέπει να σκύψει πάνω απ’ αυτό το πρόβλημα ο Παναθηναϊκός και να δώσει λύση. Να βρει τους ανθρώπους εκείνους που θα ασχοληθούν με την ακαδημία της ομάδας απολύτως επαγγελματικά και σοβαρά. Να φτιάξει ένα οργανόγραμμα στα πρότυπα του εξωτερικού.

Ή κάτι παρόμοιο με εκείνο που έκανε τα παλαιότερα χρόνια. Τότε που έβγαιναν παιχταράδες οι οποίοι είχαν «δουλευτεί» και μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της πρώτης ομάδας. Γιατί και την τελευταία πενταετία βγήκαν παίκτες, αλλά κανείς τους δεν έκανε τη διαφορά,. Τα «σπλάχνα» σου τα χρειάζεσαι. Τα έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να ζήσει. Έτσι τα έχει ανάγκη και ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.