ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Βγαίνουν απ’ τα μπαούλα οι σημαίες της Αργεντινής

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Βιγιαφάνιες που μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού, τη νίκη ψυχολογίας εν όψει ντέρμπι και κλείνει με ένα υστερόγραφο για τη μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Βγαίνουν απ’ τα μπαούλα οι σημαίες της Αργεντινής

Οι ιστορίες που «γεννά» το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές εντυπωσιακές. Μια τέτοια είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Η μέρα της επιστροφής του Λέτο «σημαδεύτηκε» και… μετονομάστηκε σε «μέρα Βιγιαφάνιες». Ο κόσμος έβλεπε στο γήπεδο πράγματα που είχε να δει από την εποχή του… Λέτο. Προβλέπω τους οπαδούς να… ξεθάβουν από το επόμενο κιόλας ματς τις σημαίες της Αργεντινής που έχουν σε κάποιο μπαούλο και να τις επαναφέρουν στο γήπεδο.

Ο Βιγιαφάνιες είναι ζογκλέρ και αποτελεσματικός ταυτόχρονα. Πασάρει όταν χρειάζεται και ντριπλάρει όταν πρέπει. Ξεσηκώνει τον κόσμο με ένα του άγγιγμα, ζητάει μπάλα, την κουβαλά και τρέχει μαζί της όπως κανείς άλλος αυτή τη στιγμή στο ρόστερ – πλην Βλαχοδήμου – παίζει με το κεφάλι ψηλά, ψάχνει συνεχώς το κάθετο ποδόσφαιρο, σκοράρει. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε και την πιο εντυπωσιακή του ενέργεια στο ματς, όταν στο πλάι της περιοχής «ξάπλωσε» τους αντιπάλους του με αλλεπάλληλες προσποιήσεις και πλάσαρε από δύσκολη θέση. Λίγο ήθελε για να σημειώσει το πιο όμορφο φετινό τέρμα του Παναθηναϊκού. Είχε και κάποια «κενά» στην απόδοσή του ο Βιγιαφάνιες. Διορθώνεται με τους αγώνες. Όσο περισσότερο θα παίζει, όσο περισσότερο θα μαθαίνει τους συμπαίκτες του, τα καλά τους και τα «στραβά» τους, τον τρόπο που κινούνται στο γήπεδο, τόσο θα αυξάνεται ο «καλός» του χρόνος εντός γηπέδου.

Ο Αργεντινός έχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να τον χρίσουν ως τον επόμενο ηγέτη του Παναθηναϊκού. Θα χρειαστούν περισσότερες αποδείξεις σε ματς δυσκολότερα απ’ το χθεσινό και σε χώρους που θα υπάρχουν «κανονικοί» αμυντικοί μέσοι για να αντιμετωπίσει ο «Βίγια». Διότι ουδείς εκ των Ούμπιδες και Γροντή είναι αμυντικός χαφ. Περισσότερο ζητάνε και δημιουργούν, παρά τρέχουν και κόβουν. Μια εβδομάδα πριν το Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια νίκη που χρειαζόταν για την ψυχολογία του. Κυρίως για να νιώσει και πάλι ισχυρός και να βρει αυτοπεποίθηση εντός γηπέδου. Να βρει σημεία αναφοράς για να έχουν να γράφουν τα media και να συζητά ο κόσμος μέσα στην εβδομάδα. Βρήκαμε. Τον Βιγιαφάνιες, τον Λέτο, τον Εβαντζελίστα, το 4-2-3-1. Μια νέα «γκέλα» θα έστελνε τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη κλεισμένο ξανά σε εσωστρέφεια, χωμένο στον προβληματισμό και… φοβισμένο. Τώρα τον στέλνει με κέφι, διάθεση, αισιοδοξία και πίστη.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.611 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΥΓ: Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι ένα αθλητικό φαινόμενο. Την τελευταία 20ετία δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος που να μην σήκωσε έστω και μία κούπα. Είναι η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα που έχει εμφανιστεί στον αθλητισμό μας. Σε διάρκεια, σε τίτλους, σε απόδοση, σε παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του. Τυχεροί όσοι έχουμε ζήσει αυτή την 20ετία από κοντά. Και ανυπόμονοι για τα… προσεχώς.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.