ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κάτι παραπάνω από ένας προπονητής… (vid)

Δείτε το εκπληκτικό αφιέρωμα της Ευρωλίγκας, για το μεγάλο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μιλούν γι’ αυτόν, οι Διαμαντίδης, Ιτούδης, Ίβκοβιτς, Τζόρτζεβιτς, αλλά και το τεχνικό τιμ της Φενέρ.

Κάτι παραπάνω από ένας προπονητής… (vid)

Αρχικά, ο Σέρβος κόουτς ανέφερε:

«Από την πρώτη στιγμή αγάπησα το μπάσκετ και όλοι οι φίλοι μου έπαιζαν σαν τρελοί όλη μέρα, αρχικά στο σχολείο μετά σε ένα γήπεδο κοντά στο σπίτι μου. Παίζαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το σπίτι μου ήταν μακριά από την πρώτη ομάδα την Μπόρατς και θυμάμαι πως ο πατέρας μου μου αγόρασε ένα ποδήλατο κι αυτό ήταν το καλύτερο δώρο! Με βοήθησε να κερδίζω χρόνο και να τα προλαβαίνω όλα.

Αυτό που μου έμαθε ο πατέρας μου είναι ότι πάντα θα πρέπει να σέβεσαι τους άλλους ανθρώπους αν θες να σε σέβονται. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήμουν αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας μου κι οι άνθρωποι της Παρτιζάν με παρακάλεσαν να γίνω προπονητής τους. Μου είπαν ή θα έρθεις ή θα βρούμε άλλον. Αλλά ήταν πάντα το όνειρό μου. Πάντα το είχα στο μυαλό μου κι έτσι ήταν μία σπουδαία ευκαιρία για μένα. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν έπρεπε να το πω στον Ντούσαν Ίβκοβιτς τον προπονητή μου».

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είπε: «Από τη μία στιγμή ήταν συμπαίκτης μου και συγκάτοικός μου και την άλλη έγινε προπονητής μου. Δεν ήταν έκπληξη για εμάς… ίσως ήμουν ο πρώτος που τον έζησα σαν «προπονητή» ως φίλο, συγκάτοικο και συμπαίκτη».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.258 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τόνισε: «Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και όλοι οι παίκτες πρέπει να σκέφτονται τους ίδιους στόχους, είναι λίγο δύσκολο αυτό, αλλά ο Ομπράντοβιτς ήξερε πω να το πετύχει αυτό καλύτερα από τον καθένα. Τώρα είναι προπονητής στην Φενέρ, όμως όταν έχω την ευκαιρία και είμαστε μαζί μιλάμε, είναι ένας άνθρωπος που θα είναι πάντα φίλος μου».

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε και αυτός με τη σειρά του: «Κατάφερνε να είναι επαγγελματίας τόσο ως προπονητής, τόσο ως οικογενειάρχης. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ κι έτσι θέλεις τη συνεισφορά όλων, ειδικά όταν πρέπει να δημιουργήσεις τη χημεία και το ομαδικό πνεύμα. Είναι ο αδελφός μου, είναι η οικογένειά μου, με έχει παντρέψει, έχει βαφτίσει την κόρη μου. Δεν είναι μόνο η δουλειά που μας ένωνε».

Δείτε το βίντεο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.