ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Η μεταγραφή του «Φάντομ» (vid, pics)

Σαν σήμερα, το 1985, ο Παναθηναϊκός κάνει το κόλπο γκρόσο και αποκτά τον Νίκο Σαργκάνη από τον Ολυμπιακό. Ο μεγάλος τελικός του '88, η βαλίτσα με τα λεφτά... και ο γύρος του θριάμβου, με τον Βαμβακούλα στους ώμους του.

Η μεταγραφή του «Φάντομ» (vid, pics)

Σε μια μεγάλη μεταγραφή, η οποία είχε και επικοινωνιακές προεκτάσεις, προχώρησε ο Παναθηναϊκός, στις 20/6 του 1985, όταν με συντονισμένες κινήσεις του Γιώργου Βαρδινογιάννη, το «τριφύλλι» αποκτά τον κορυφαίο Έλληνα τερματοφύλακα, Νίκο Σαργκάνη, από τον Ολυμπιακό.

Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων», επί προεδρίας Νταϊφά, δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις του Σαργκάνη, στο τέλος εκείνης της σεζόν, όπου ολοκληρώθηκε και το συμβόλαιό του, με τον Παναθηναϊκό να τον… αρπάζει και να θωρακίζει τα… νώτα του, με τον κορυφαίο.

Με την πράσινη φανέλα, ο Σαργκάνης, κέρδισε τρία κύπελλα (’86, ’88, ’89) και δύο πρωταθλήματα (’86, ‘90).

Οι «μύθοι»

Ο μύθος λέει, πως ο Νίκος Σαργκάνης, επρόκειτο να έρθει στον Παναθηναϊκό πολύ νωρίτερα, ωστόσο η διοίκηση Βαρδινογιάννη, η οποία πήρε τα ηνία της νεοσύστατης τότε ΠΑΕ, επί της ουσίας χάλασε τη μεταγραφή του «Φάντομ» από την Καστοριά, με τον Παύλο Γιαννκόπουλο, να θρυλείται ότι είχε ήδη κλείσει τον παίκτη, ωστόσο η αστάθεια που προήλθε, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει πρώτος κίνηση και να αποκτήσει τον Σαργκάνη.

Η πρώτη κόντρα

Στις 10 Νοεμβρίου του 1985, ο Σαργκάνης θα τεθεί αντίπαλος της πρώην ομάδας του, ακούγοντας τα εξ’ αμάξης από τους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει με 2-1, με τον Σαργκάνη να «πιάνει» πέναλτι του Σέστιτς και να κάνει το… γύρο του θριάμβου, κουβαλώντας στους ώμους του, τον Βαμβακούλα, ο οποίος και αυτός είχε έρθει πακέτο στο «τριφύλλι», από τον Ολυμπιακό, εκείνη τη χρονιά.

Η βαλίτσα με τα λεφτά και ο Κοσκωτάς

Ο μεγάλος τελικός του ’88, έμεινε στην ιστορία, για πολλούς λόγους, αλλά οι περισσότεροι θυμούνται την ατάκα του «Φάντομ», στον Γιώργο Βαρδινογιάννη, «Πρόεδρε τους τα ‘βαλα στον κ…ο», εξηγώντας αργότερα σε συνέντευξή του, πως εννοούσε τα λεφτά, αποκαλύπτοντας, πως ο Γιώργος Κοσκωτάς, είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα πριν το μεγάλο τελικό, με το ποσό των 170.000.000 δρχ..

5702
5703
5707
Ο-τελικός-του-Φάντομ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ