ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Από τον Κόμαζετς… στον Μπουρούση (Pics)

Ο Γιάννης Μπουρούσης θα είναι ο πέμπτος παίκτης που θα έχει αγωνιστεί και με τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας και το Panathinaikos24.gr κάνει αναδρομή στο παρελθόν με τους αθλητές που αγωνίστηκαν με τους τρεις συλλόγους.

Από τον Κόμαζετς... στον Μπουρούση (Pics)

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στη μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση, με τον διεθνή σέντερ να γίνεται αυτομάτως και ο πέμπτος αθλητής μιας άτυπης λίστας, με τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στις τρεις μεγάλες ομάδες της πρωτεύουσας (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός).

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τέσσερις Έλληνες (Μπουρούση, Γλυνιαδάκη, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη) και ένα Κροάτη τον Άριαν Κόμαζετς.

Αναλυτικά

1. Άριαν Κόμαζετς

Η αρχή έγινε με τον Άριαν Κόμαζετς ο οποίος πρωτοήρθε στη χώρα μας το 1992 και φόρεσε την «πράσινη» φανέλα, με τον παίκτη να είναι ένα από το μεταγραφικά «μπαμ» επί εποχής Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο Κροάτης σουτέρ αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό μόνο για μια σεζόν (1992-1993) και στη συνέχεια αποχώρησε για την Ιταλία όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια.

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 442 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το 1998 επέστρεψε στη χώρα μας αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού (1998-1999) για να ξαναφύγει για την Κροάτικη Ζαντάρ και αργότερα για τον NBA και τους Γκρίζλις. Στις αρχές της σεζόν 2001-2002 ήρθε για τρίτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε να δείξει την μπασκετική του αξία, λόγω καταπόνησης από τους συνεχείς τραυματισμούς.

PicMonkey Collage

2. Δημήτρης Παπανικολάου

Ο δεύτερος της σχετικής λίστας είναι ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού με τον οποίο αγωνίστηκε για επτά χρόνια (1995-2002) κατακτώντας με τη φανέλα των πειραιωτών πέντε τίτλους (2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα Ελλάδας και ένα ευρωπαϊκό το 1997).

Μετά από μία χρονιά στο Βορρά και τη φανέλα του Μακεδονικού, ο Έλληνας φόργουορντ, κατηφόρισε εκ νέου για την πρωτεύουσα και τον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα, 3 κύπελλα Ελλάδας και ένα ευρωπαϊκό. Μάλιστα ο «Παπ» είναι και ο μοναδικός αθλητής της λίστας ο οποίος έχει κατακτήσει τριπλ κράουν με τους δύο «αιωνίους».

Αμέσως μετά τον Παναθηναϊκό, ο Παπανικολάου αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην Ένωση, χωρίς να κατακτήσει κάποιο τίτλο, ενώ τη σεζόν 2011-2012 έκατσε και στον πάγκο της ΑΕΚ σαν πρώτος προπονητής.

αρχείο λήψης

3. Ανδρέας Γλυνιαδάκης

Επόμενος αθλητής που πέρασε και από τους τρείς μεγάλους του κέντρου, αλλά όχι με σπουδαία καριέρα, είναι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Ο 34χρονος πλέον Χανιώτης σέντερ, έγινε γνωστός την τετραετία 1997-2001 όταν και υπήρξε μέλος στο ρόστερ των «πρασίνων». Χωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Γλυνιαδάκης κατέκτησε με τη φανέλα του «τριφυλλιού» 4 πρωταθλήματα και ένα ευρωπαϊκό αυτό του 2000 στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τον Παναθηναϊκό, ο Έλληνας σέντερ περιπλανήθηκε στα γήπεδα της Α1 με τις φανέλες του Πανελληνίου και του Περιστερίου, για να υπογράψει στη συνέχεια στην ΑΕΚ της οποίας υπήρξε μέλος για δύο χρόνια (2003-2005). Στην ΑΕΚ μάλιστα αγωνίστηκε ξανά τη σεζόν 2007-2008 για μικρό χρονικό διάστημα πριν μετακομίσει στις τάξεις του Αμαρουσίου.

Στον Ολυμπιακό ο Γλυνιαδάκης μετακόμισε το 2009, όπου και έμεινε για τρεις σεζόν, χωρίς να έχει ρόλο πρωταγωνιστή στην ομάδα του Πειραιά και με την ερυθρόλευκη φανέλα κατέκτησε τρεις τίτλους (ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο Ελλάδας και μια Ευρωλίγκα).

αρχείο λήψης

4. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι από τους πιο πρόσφατους που μπήκαν σ’ αυτή την άτυπη λίστα, καθώς μόλις πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ με επιτυχία, μετά από δύο σεζόν με την «πράσινη» φανέλα όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας τη σεζόν 2013-2014, αλλά και δύο κύπελλα Ελλάδας (2013-2014, 2014-2015).

Στον Ολυμπιακό έπαιξε σε δύο περιόδους τις σεζόν 2007-2008 αλλά και τη διετία 2009-2011, με ενδιάμεσο σταθμό το Μαρούσι (2008-2009) όπου και αγωνιζόταν ως δανεικός από την ομάδα του Πειραιά. Με τους ερυθρόλευκους κατέκτησε 2 κύπελλα Ελλάδας (2010,2011).

PicMonkey Collage

5. Γιάννης Μπουρούσης

Ο πιο «φρέσκος» της λίστας είναι ο 33χρονος Καρδιτσιώτης σέντερ, ο οποίος εδώ και λίγες ώρες ανήκει στον Παναθηναϊκό, αφού υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια, με σκοπό να επαναφέρει το «τριφύλλι» στους τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στην Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ΑΕΚ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε την πενταετία (2001-2006), με την οποία πανηγύρισε και το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2002. Αμέσως μετά τη φυγή του από την Ένωση, ο Έλληνας σέντερ μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό όπου και έμεινε επίσης για πέντε χρόνια (2006-2011).

Στα χρόνια που ανήκε στους ερυθρόλευκους, άνοιξε πολλές φορές «βεντέτα» με τους φίλους του Παναθηναϊκού, όμως μετά από έξι σεζόν και σπουδαία καριέρα σε Ιταλία (Αρμάνι Μιλάνο) και Ισπανία (Ρεάλ, Λαμποράλ Κούτσα) έφτασε η ώρα να φορέσει την «πράσινη» φανέλα και να συνεχίσει τις εκπληκτικές εμφανίσεις της περσινής σεζόν που τον έκαναν «hot» όνομα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

PicMonkey Collage

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.