Αναλυτικά όσα είπε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ»:

«Και για τον Παναθηναϊκό και για τον Γιάννη είναι μία σημαντική συνεργασία. Καταρχάς για τον Παναθηναϊκό είναι μία μεγάλη μεταγραφή. Αλλά και για τον Γιάννη είναι μία πολύ αλλαγή. Για να κάνει αυτό το πράγμα, για να το πάρει απόφαση, σημαίνει πως είναι κάτι που το ήθελε πραγματικά. Ότι τον κάλυψε πλήρως ο Παναθηναϊκός. Και οικονομικά, αλλά και με το ότι έχει ως στόχο την επιστροφή του στην κορυφή και στην κατάκτηση του τίτλου, από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια δεν είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Έχουν ανάλογες προσδοκίες και ο Παναθηναϊκός έδωσε στον Γιάννη υψηλό κίνητρο.

Από εκεί και πέρα, όλοι ξέρουμε τον Γιάννη, είναι από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης. Είχε μία καταπληκτική χρονιά, ενώ η παρουσία του στο εξωτερικό τα τελευταία πέντε χρόνια τον έχει ωριμάσει και σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Από αυτή την παρουσία του πιστεύω ότι έχει επωφεληθεί ο Γιάννης, όπως πιστεύω ότι θα επωφεληθεί και από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Είναι σε ώριμη ηλικία και βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Έχει την εμπειρία να προσφέρει στον Παναθηναϊκό και να αφοσιωθεί στο μπάσκετ. Όπως και να το κάνουμε, έχοντας υπάρξει για χρόνια παίκτης του Ολυμπιακού είναι κάτι που πρέπει να το διαχειριστείς. Θεωρώ ότι έχει την ωριμότητα να το κάνει και με τον χαρακτήρα του, αλλά και με το μπάσκετ που παίζει. Πιστεύω ότι για τον Παναθηναϊκό είναι σίγουρα μία μεγάλη μεταγραφή».  

«Πολλές φορές ό,τι και να κάνει ένας παίκτης είναι δύσκολο. Για κάθε παίκτη που μπαίνει σε αυτό. Πρέπει να τα αποβάλεις όλα αυτά και να παίξεις μπάσκετ. Για όλους εμάς το πιο σημαντικό είναι το μπάσκετ. Ο Γιάννης είναι σε μία πολύ ώριμη φάση και πιστεύω θα τα καταφέρει. Από εκεί και πέρα, και καθαρά αγωνιστικά πιστεύω πως πραγματικά μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και να συμβάλει ώστε να πετύχει τους στόχους του. Είναι πραγματικά στην καλύτερη φάση της καριέρας του και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Όλες οι εμπειρίες που είχε στο εξωτερικό τον βοήθησαν πολύ ώστε να διαμορφώσει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του».

Όσο για τον διαφορετικό ενδεχομένως ρόλο που θα έχει στον Παναθηναϊκό εν αντιθέσει με εκείνον στη Βιτόρια; «Θα είναι θέμα της νέας του ομάδα ο ρόλος που θα έχει. Προφανώς ο προπονητής θα βάλει τη φιλοσοφία του και θα βρει το ρόλο του μέσα σε αυτή. Έτσι γίνεται σε κάθε ομάδα και για κάθε καινούριο παίκτη. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο και σε μία χρονιά που θα είναι πολύ μεγάλη και πολύ δύσκολη».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS