BLOG

Εγώ θα έπαιρνα – και – τον Κοροβέση

Ο Κουρμπέλης των 700.000 ευρώ δεν είναι «value for money» μεταγραφή, αλλά ρίσκο που εύχεσαι να σου βγει. Ο ελεύθερος Κοροβέσης θα ήταν μια κίνηση που θα σου έδινε πολλά, κοστίζοντας ελάχιστα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Όσοι γνωρίζουν από πόκερ, γνωρίζουν πολύ καλά τη φράση «έχει value» για ένα φύλλο που μπορεί να κρατάει κάποιος στα χέρια του. Είναι ουσιαστικά το «value for money», η σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής. Έχω ένα φύλλο στα χέρια μου που μου δίνει το δικαίωμα να ποντάρω λίγα για να πάρω πολλά. Αν ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό με τα πόσα που ακούστηκαν από την Τρίπολη (δηλαδή όχι λιγότερο από 700.000 ευρώ), τότε η μεταγραφή του περισσότερο με ρίσκο μοιάζει παρά με μια «value for money» κίνηση. Για να το κάνω πιο λιανά: αν ο Κουρμπέλης δεν «πιάσει» στον Παναθηναϊκό, ο Παναθηναϊκός θα «κλαίει» κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Αν «πιάσει» θα είναι το φυσιολογικό: έναν παίκτη που – σε τέτοιες εποχές – τον πληρώνεις 700 χιλιάρικα, έχεις την απαίτηση να σου πιάσει. Όλα τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που πράγματι ο Παναθηναϊκός έκανε ένα τόσο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο στον Αστέρα. Διότι οι πληροφορίες από την Αθήνα δεν μιλούν για 700.00 ευρώ, αλλά για – πολύ – λιγότερα.

Το κλείνουμε για τον Κουρμπέλη με μία πρόβλεψη: θα πετύχει στον Παναθηναϊκό. Είναι από τους καλούς Έλληνες παίκτες αυτής της γενιάς. Βασικός και αναντικατάστατος στον «καλό» Αστέρα των τελευταίων ετών. Στον Αστέρα της Ευρώπης, του τελικού Κυπέλλου, των πολλών καλών λατινοαμερικάνων. Παιδί που έχει μάθει να παλεύει και να καταφέρνει από πολύ μικρός τους ποδοσφαιρικούς στόχους που βάζει. Απουσιάζουν από τον Παναθηναϊκό οι Έλληνες παίκτες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να πάρουν ό,τι βρεθεί μπροστά τους. Έχει ανάγκη από ποιοτικούς Έλληνες και όχι απλά από Έλληνες. Ο Κουρμπέλης ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Υπάρχει κι άλλος Έλληνας που μπορεί να έρθει στον Παναθηναϊκό και με τη σωστή δουλειά να δώσει πολλά και να εξελιχθεί. Αναφέρομαι στον Νίκο Κοροβέση. Διάβαζα σε ρεπορτάζ που αφορούσε τον ΠΑΟΚ πως υπάρχει η σκέψη για αποδέσμευση των Τζιόλη, Σκόνδρα και Κοροβέση. Ο τελευταίος είναι σίγουρα μια 100% «value for money» κίνηση, ιδιαίτερα αν ο Παναθηναϊκός τον πετύχει ελεύθερο στην αγορά. Παίκτης που είχε απασχολήσει και παλαιότερα τους «πράσινους» και για τον οποίο είχε πληρώσει αρκετά χρήματα ο ΠΑΟΚ. Με τρεις «γεμάτες» σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα, με πρώτη σεζόν στον ΠΑΟΚ που άφηνε υποσχέσεις, αλλά παραγκωνισμένος εντελώς από τον Ίβιτς που δεν του έχει δώσει ούτε μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

Παίκτης που μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας και όπου αν χρειαστεί να απουσιάσει ο Χουλτ, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πως θα μπει και θα τα καταφέρει. Που μπορεί να σου προσφέρει και σαν αριστερός εξτρέμ, που σκοράρει σχετικά συχνά βάσει του χώρου που κινείται μέσα στο γήπεδο (15 γκολ σε 98 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα), με καλό αριστερό και με καλά στημένα. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ γιατί ο Ίβιτς τον έχει ουσιαστικά «εκτός ομάδας» όταν έχει – όχι σε μεγάλο βαθμό, αλλά – ενεργό τον Κίτσιου για παράδειγμα, που είναι χειρότερος σε τρεξίματα, «ανεβάσματα» και «απειλές» προς την αντίπαλη εστία από τον Κοροβέση.

Σε μια τέτοια κίνηση ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει ουσιαστικά κανένα ρίσκο. Ένας 25χρονος Έλληνας παίκτης, ελεύθερος στην αγορά, που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στη Σούπερ Λίγκα, ικανός για να σταθεί στο υψηλό επίπεδο και να σου προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα προκύψει και από πού, αν εν τέλει μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ.

Exit mobile version