ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αρχίζει δουλειά ο Πασκουάλ

Τέλος στο γλέντι, επί τάπητος ο σχεδιασμός της νέας περιόδου

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, ολοκλήρωσε τη χρονιά με το νταμπλ, οι παίκτες πάνε διακοπές, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ με τη διοίκηση, αρχίζουν από σήμερα κιόλας το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

Τέλος στο γλέντι, επί τάπητος ο σχεδιασμός της νέας περιόδου

Η χρονιά για το «τριφύλλι» ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Κύπελλο αρχικά, πρωτάθλημα στη συνέχεια και όλα αυτά, με νίκες μέσα στο ΣΕΦ. Αν μη τι άλλο, ο Παναθηναϊκός, έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα, στην ήδη πλούσια ιστορία του.

Ωστόσο τα φώτα έσβησαν, το γλέντι τελείωσε, οι παίκτες φτιάχνουν βαλίτσες για τις διακοπές τους, αλλά Πασκουάλ και διοίκηση, αρχίζουν δουλειά, καθώς οι βάσεις της επόμενης σεζόν, θα μπουν τώρα. Από τις επιλογές του Παναθηναϊκού, στο μεταγραφικό παζάρι, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς, αν θα μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Διατήρηση κορμού

Η διατήρηση του κορμού της ομάδας, είναι απαραίτητη. Καλάθης, Μπουρούσης, Ρίβερς, Γκιστ, Παππάς, είναι απαραίτητοι παίκτες στην ομάδα και πάνω τους θα πρέπει να «χτίσει» ο Πασκουάλ. Το συμβόλαιο του Γκιστ ολοκληρώνεται, αλλά αν ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει, θα το κάνει. Όσον αφορά τον αρχηγό, είχε υπογράψει συμβόλαιο 2+1, θα υπάρξουν συζητήσεις για την περαιτέρω επέκταση του.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ρίβερς είχε υπογράψει και αυτός 1+1, ο Παναθηναϊκός τον θέλει, όπως όμως θα τον θέλουν και πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας, έπειτα από την εξαιρετική του χρονιά φέτος με τα πράσινα. Αν τον ικανοποιήσει οικονομικά-χωρίς απαραίτητα να του δώσει τα περισσότερα-ο Παναθηναϊκός, ο Ρίβερς λογικά θα μείνει, αλλά καλό είναι να περιμένουμε.

Μπουρούσης-Παππάς, θεωρείται δεδομένο πως θα βρίσκονται και του χρόνου ΟΑΚΑ.

Ερωτηματικά-Αποχωρήσεις

Ο MVP της φετινής χρονιάς, Κρις Σίνγκλετον, εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει, όπως έκανε και ο Μάικ Τζέιμς. Τα χρήματα θα παίξουν ρόλο σαφέστατα, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να δώσουν περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση, ο Πασκουάλ θα επιλέξει, αν θα κρατήσει και τους δύο ή τον έναν από τους δύο, κάτι που θα φανεί και από το ύψος της πρότασης.

Ο Αντώνης Φώτσης, δε δείχνει τη διάθεση να σταματήσει. Αν δεν το κάνει, ΠΡΕΠΕΙ να μείνει στην ομάδα και να κλείσει-όταν το θελήσει-την καριέρα του στο «τριφύλλι». Είναι σημαία του συλλόγου, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ο Τζέιμς Φελντέιν ανήκει στο γκρουπ των παικτών, που δε συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες παραμονής. Δεν του πήγε καλά η χρονιά, είχε μόνο ξεσπάσματα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει καλύτερο παίκτη στη θέση του.

Ο Κένι Γκάμπριελ, ήταν τίμιος, έβαλε μεγάλα σουτ στους τελικούς, έπαιξε μερικές πολύ καλές άμυνες, αλλά η λογική λέει πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για κάτι καλύτερο. Οι πράσινοι θέλουν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο στο 4-5 και θα βγουν στην αγορά με καλό μπάτζετ για ψηλό.

Για τους Χαραλαμπόπουλο-Μποχωρίδη και το τι θα συμβεί, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις εισηγήσεις του Τσάβι Πασκουάλ. Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Μποχωρίδης, δεν είναι απίθανο, εκτός αν ο Ισπανός θελήσει να του δώσει χρόνο συμμετοχής του χρόνου. Για τον Χαραλαμπόπουλο δεν τίθεται θέμα αποχώρησης, η λογική λέει περισσότερος χρόνος συμμετοχής και μπόλικη δουλειά από το τεχνικό επιτελείο πάνω του. Η περίπτωση του δανεισμού, δεν πρέπει να αποκλειστεί, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Μεταγραφές

Εδώ που είναι και το ζουμί. Η «ελληνοποίηση» θα είναι σε πρώτο πλάνο. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει προσπάθεια να αποκτήσει ό,τι καλύτερο και ελληνικό… κυκλοφορεί στην αγορά. Περπέρογλου, Μάντζαρης, Όγκαστ, Μήτογλου και άλλοι… θα απασχολήσουν ή απασχολούν τον Παναθηναϊκό ήδη. Αυτό που πρέπει να ξέρετε, είναι πως θα υπάρξουν εκπλήξεις και μεγάλες… Γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε αυτό.

Αναφορικά με τις θέσεις, σίγουρα ο Τσάβι θα ζητήσει έναν πόιντ-γκαρντ, ένας ψηλός ακόμα στο «5» θα είναι απαραίτητος, ενώ ενίσχυση θα υπάρξει και στο «3». Αν μείνει ο Σίνγκλετον, τότε ο Παναθηναϊκός θα πάει σε «πεντάρι» λογικά. Αν φύγει τότε θα γίνουν δύ προσθήκες τουλάχιστον. Στην περιφέρεια, Παππάς, Καλάθης ο σίγουροι, η λογική λέει Ρίβερς επίσης, αν μείνει και ο Τζέιμς, τότε με έναν καλό «άσο», κλείνει η περιφέρεια. Αν αποχωρήσει ο Τζέιμς, τότε θα υπάρξουν δύο προσθήκες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.