ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πρώτα ο “κορμός”, μετά οι μεταγραφές

Προχωρά το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού Superfoods, με τις εξελίξεις να αναμένονται σύντομα.

Πρώτα ο

Στον Παναθηναϊκό Superfoods, έχουν αποφασίσει να κρατήσουν το μεγαλύτερο-αν όχι όλο-μέρος του κορμού της ομάδας που έφτασε στο φετινό νταμπλ. Τα μέχρι στιγμής «αγκάθια» φαίνεται να είναι οι Μάικ Τζέιμς και Κρις Σίνγκλετον, για τους οποίους υπάρχουν σειρήνες από το ΝΒΑ.

Στο στρατόπεδο των νταμπλούχων, έχουν αποφασίσει να κινηθούν με ταχύτητα, θέλοντας να κλείσουν το ρόστερ το συντομότερο δυνατό, γι’ αυτό δε δείχνουν διάθεση να περιμένουν και πάρα πολύ τους δύο Αμερικανούς

Στον Μάικ Τζέιμς έχει κατατεθεί πρόταση με διετές συμβόλαιο και αυξημένες αποδοχές σε σχέση με το περίπου 1 εκ. που πήρε για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, με τον Αμερικανό αρχικά να φαίνεται ζεστός, ωστόσο στη συνέχεια, ο ίδιος ο Τζέιμς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πάει στο ΝΒΑ, θέλοντας να περιμένει μήπως προκύψει κάτι καλό από τον «μαγικό κόσμο».

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 25.128 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» δε θα περιμένουν πολύ τον Αμερικανό, δεν αποκλείεται να επανέλθουν με βελτιωμένη πρόταση, εντούτοις θα είναι και η τελευταία, απαιτώντας από τον Τζέιμς, να απαντήσει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, αλλιώς θα κινηθούν για άλλες περιπτώσεις.

Όσον αφορά τον Σίνγκλετον, δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι συγκεκριμένο, το φως της δημοσιότητας έχουν δει διάφορα ρεπορτάζ για ενδιαφέρον ομάδων από το ΝΒΑ, με τον ίδιο να μην έχει κρύψει ποτέ την επιθυμία του να παίξει εκεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Σίνγκλετον είπε πως θέλει να μείνει στο «τριφύλλι», με τον Παναθηναϊκό πολύ σύντομα (ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο) να μιλάει μαζί του.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός ψάχνει για άσο, με τον Άαρον Τζάκσον να βρίσκεται στο «κάδρο» και να αρέσει, χωρίς να σημαίνει πως είναι ο μόνος. Οι εξελίξεις με τον Τζέιμς και καθορίσουν τόσο το μπάτζετ, όσο και τις κινήσεις της ομάδας για αυτή τη θέση. Αν μείνει ο Αμερικανός, θα γίνει μια καλή μεταγραφή στον άσο, ειδάλλως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για δύο παίκτες, έναν «κράχτη» και έναν πιο φθηνό, ως εναλακτική.

Πληροφορίες από Ισπανία, κάνουν λόγο για διαζύγιο Ρεάλ-Ματσιούλις, με τον Λιθουανό να ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό, αλλά υπό προϋποθέσεις. Με δεδομένη την πρόταση στον Γκάμπριελ, φαντάζει οξύμωρο να αποκτηθεί (εφόσον ισχύουν τα δημοσιεύματα) και ο Ματσιούλις, καθώς θα «κλείσουν» δύο θέσεις ξένων στις θέσεις 3-4 με ό,τι συνεπάγεται αυτό, ως προς τη στελέχωση του ρόστερ.

Ο Περπέρογλου βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, συναντήθηκε μάλιστα με τον Πασκουάλ στο «Ελ. Βενιζέλος» της προάλλες (τυχαία) και επειδή υπάρχει αλληλοεκτίμηση ανάμεσα στους δύο άντρες, δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομα και επαφή (και σε αυτή την περίπτωση δεν κολλάει ο Ματσιούλις).

Τέλος οι πράσινοι θα κινηθούν και για ψηλό (αν μείνουν ως έχουν οι παίκτες), μάλλον στη θέση «5». Φυσικά μιλάμε για έναν παίκτη διαφορετικό από τον Μπουρούση (πιο αθλητικό, αλτικό κλπ).

Όλα θα εξαρτηθούν από το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν και σε αυτό το πλαίσιο κινούνται στον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό δεν βγαίνει τίποτα προς τα έξω, αναφορικά με παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως υπάρχει περίπτωση να έρθουν και Έλληνες παίκτες για την τόνωση του ελληνικού στοιχείου της ομάδας, είτε ως prospects (τύπου Όγκαστ, Μήτογλου κλπ), είτε έτοιμοι (Μπόγρης κλπ), ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και εκπλήξεις…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.