Ο Αντρές Τσάβες ήρθε με περγαμηνές στον Παναθηναϊκό, με τους φίλους του συλλόγου να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν εν δυνάμει αντικαταστάτη του Μάρκους Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά, καθώς ο ίδιος πήρε την απόφαση να φύγει για την Αργεντινή στα τέλη του Νοέμβρη και να μην επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.

Ο 26χρονος βρήκε τη λύση μέσω της Ουρακάν, η οποία του προσέφερε την ευκαιρία ουσιαστικού και αγωνιστικού επαναπατρισμού. Οι οπαδοί του συλλόγου ενθουσιάστηκαν από αυτήν την προοπτική και περίμεναν τον Τσάβες να… πιάσει σύντομα δουλειά, ωστόσο στις πρώτες πέντε αναμετρήσεις του έμεινε μακριά από τα δίχτυα.

Εν τέλει, άπαντες πανηγύρισαν στο παιχνίδι της 11ης Μαρτίου με τη Σαν Λορέντζο, όταν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού σκόραρε στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να απαντήσουν, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 και… χαλώντας την επιστροφή του Τσάβες στο σκοράρισμα, διότι ο Αργεντινός επιθυμούσε η στιγμή αυτή να συνοδευτεί με νίκη.