Αποφασισμένος ο Παναθηναϊκός για πλήρη αλλαγή του υπάρχοντος σκηνικού στην Euroleague. Οι «πράσινοι» άνοιξαν την ατζέντα τους στη συνάντηση των μετόχων της Euroleague, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και εξέφρασαν μέσω του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τα παράπονά τους για τα χορηγικά, για τις τιμωρίες που έχουν επιβληθεί, καταλήγοντας σε πρόταση μομφής κατά του Τζόρντι Μπερτομέου, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για διεξαγωγή εκλογών το καλοκαίρι.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» εξαπέλυσαν επίθεση κατά του CEO της Euroleague χαρακτηρίζοντας τη διοίκησή του αποτυχημένη, καλώντας να τεθεί σε ψηφοφορία η εκλογή νέου προσώπου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

Για την τιμωρία: «Τίθεται θέμα ηθικης τάξεως. Θέλω να ξέρω με ποιους κάθομαι στο ίδιο τραπέζι. Εγώ τιμωρήθηκα γιατί απάντησα σε απειλές κατά της οκογένειάς μου για ένα θέμα που δεν έχει σχέση με το μπάσκετ. Έμπαιναν στο προφίλ μου Τούρκοι και έβριζαν την οικογένειά μου και τα παιδιά μου και απάντησα σε αυτούς και μόνο. Θέλω να ξέρω, αν όπως έχει πει και ο κύριος Μπερτομέου, ήταν κοινή απόφαση των μετόχων η τιμωρία μου γι αυτό το θέμα. Και αν υπάρχει κάποιος θέλω να το ξέρω».

Για τον Μπερτομέου: «Είσαι αποτυχημένος σε αυτό που κάνεις. Τα έσοδα είνα απειροελάχιστα. Οι χορηγικές συμφωνίες είναι οι χειρότερες δυνατές, όπως και τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Συνολικά, σε αυτό το τραπέζι υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν 300 εκατ. το χρόνο και τα έσοδα είναι 40 εκατ. Πώς είναι δυνατόν αυτό το μοντέλο να κριθεί πετυχημένο; Θεωρούμε πως ο κύριος Μπερτομέου είναι αποτυχημένος στο έργο του και ζητάμε να τεθεί σε ψηφοφορία η εκλογή του CEO».