Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάτρικ Μπάουμαν στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για τις εξελίξεις με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια δυνατή ομάδα, με πάνω από 110 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει την κατάσταση στα χέρια του. Ως FIBA και ως BCL θέλουμε τις καλύτερες ομάδες των εγχώριων πρωταθλημάτων. Αν θέλουν να έρθουν, τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες».

Για το αν υπάρχουν άλλες ομάδες της Euroleague, που είναι διατεθειμένες να ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι ερώτηση για εμένα αυτή. Ξέρετε πως υπάρχει διαμάχη με την FIBA και την Euroleague. Η λίγκα πρέπει να απαντήσει. Ο CEO του BCL θα σας δώσει τις πληροφορίες. Εμείς είμαστε η FIBA. Είμαστε το σπίτι του μπάσκετ. Πάντα θα έχουμε ανοιχτές πόρτες για όποιον θέλει να έρθει σε εμάς. Μεγαλώνει το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Δεν λειτουργούμε για το συμφέρον λίγων, σε αντίθεση με άλλους σε αυτόν τον χώρο. Δεν θέλουμε να συνομιλήσουμε με μια ιδιωτική πλευρά που θέλει να ορίσει τις εξελίξεις, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε».

Για την… κόντρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Η FIBA είναι μια… κυρία 100 ετών και θα είναι εκεί για άλλα τόσα χρόνια. Δεν φοβόμαστε κάτι. Είμαστε ανοιχτοί για την συνεισφορά όλων, θέλουμε να συνεχίσουμε το χτίσιμο. Όποιος δεν θέλει να μας ακολουθήσει, είναι δική του επιλογή».