ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 85-80: Πρώτος και… έτοιμος για τα επίσημα!

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 85-80: Σε ένα παιχνίδι όπου δεν είχε τίποτα να... ζηλέψει από εκείνα της regular season της Euroleague, ο Παναθηναϊκός βρήκε -μέσω της άμυνας και της ενέργειας του- τη λύση, παίρνοντας τη νίκη και την πρώτη θέση στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 85-80: Πρώτος και... έτοιμος για τα επίσημα!

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 85-80: Σε ένα παιχνίδι όπου δεν είχε τίποτα να… ζηλέψει από εκείνα της regular season της Euroleague, ο Παναθηναϊκός βρήκε -μέσω της άμυνας και της ενέργειας του- το «κουμπί» της Φενέρ, στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας τη νίκη και την πρώτη θέση στο πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Το ματς

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο φιλικού τουρνουά, αλλά από τη στιγμή που στους δύο πάγκους υπάρχουν οι Πασκουάλ και Ομπράντοβιτς, οι ομάδες αντιμετώπισαν το παιχνίδι σαν… επίσημο. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «χτίσει» πρώτος ένα σερί, με τα σουτ των Ματ και Παπαπέτρου (10-4), αλλά η Φενέρ βρήκε απάντηση μέσω του Ένις (12-8). Το νέο «ξέσπασμα» του τριφυλλιού ήρθε με τον Καλάθη… εκτός ρυθμούς επιθετικά (2 φάουλ αλλά 6 ασίστ), υπό την… αιγίδα των Λοτζέσκι και Λεκαβίτσιους, με τον Λιθουανό να υπογράφει με τρίποντο το σκορ δεκαλέπτου (22-15).

Το «τσιπάκι» για τη Φενέρμπαχτσε άλλαξε από τη στιγμή που έκανε την είσοδό του στο παρκέ ο Σλούκας. Οι ώριμες επιλογές του στην επίθεση (είτε δημιουργώντας, είτε σουτάροντας) ανέτρεψαν το σκηνικό, με τους Τούρκους να παίρνουν προβάδισμα (27-28), σε ένα διάστημα όπου το τριφύλλι είχε «κολλήσει» δημιουργικά, αν και είχε στο παρκέ τον Λάνγκφορντ. Η επανεμφάνιση των Καλάθη – Παπαπέτρου και η συνύπαρξη του Νικ με τον Λάνγκφορντ και τον Λάσμε (8π. στο ημίχρονο) έφερε σχετική ισορροπία, σε ένα ματς όπου είχε γίνει… για τα καλά ντέρμπι βγαλμένο από τη regular season (42-41),

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.359 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παππάς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο στο παρκέ ως «άσος», καθώς ο Καλάθης είχε καθίσει στον πάγκο προσωρινά, ενώ ο Λεκαβίτσιους δεν είχε καταφέρει να τα βγάλει πέρα όσο έπαιξε. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει χαρακτήρα ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν… χεράκι-χεράκι για ένα πολύ μεγάλο διάστημα στην τρίτη περίοδο. Προτού καθίσει εκ νέου στον πάγκο ο Καλάθης (4ο φάουλ) είχε φροντίσει να βάλει με εξαιρετική ασίστ (την 9η ως τότε) στο κλίμα τον Παππά. Ο Νίκος το πήρε… σερί και με δύο μεγάλα τρίποντα, συν το φοβερό buzzer-beater του Λεκαβίτσιους, έφερε τον Παναθηναϊκό στο +6 (68-62).

Το τριφύλλι έδειχνε περισσότερο αποφασιστικό στην άμυνα, «γραπώνοντας» αρκετά ριμπάουντ, ιδίως στην επίθεση. Γεγονός που έκανε τη διαφορά, πριν από το κρεσέντο του Παππά, δίνοντας το σήμα στους παίκτες του Πασκουάλ στο να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό. Κάπως έτσι, στο τρίτο λεπτό της τέταρτης περιόδου, δίχως τον Καλάθη, οι «πράσινοι» έφτασαν στο +12 (74-62), παλεύοντας για κάθε μπάλα. Κι όταν στην τελευταία «στροφή» του ματς επανήλθαν στο παρκέ οι Καλάθης και Λάνγκφορντ, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, με το τρίποντο του Τόμας να «υπογράφει» τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-41, 68-62, 85-80

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.