ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Δεν αρκούν μόνο τα λεφτά, χρειάζεται και «καθαρά» λεφτά

Μιας και η επικαιρότητα επέστρεψε στον «εξαφανισμένο» Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ας δούμε λίγο 2-3 πραγματάκια που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Δεν αρκούν μόνο τα λεφτά, χρειάζεται και «καθαρά» λεφτά

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά τις τελευταίες τρεις μέρες και τίποτα απ’ αυτά δεν είναι παράλογο. Όπως το ότι οφείλουν επιτέλους να παίξουν όλες οι πλευρές με ανοιχτά χαρτιά. Και αυτή του Παϊρότζ και αυτή του Αλαφούζου. Να αφήσουν το… κρυφτούλι όλων αυτών των μηνών. Να αφήσουν τις απρόσωπες ανακοινώσεις, οι οποίες μερικές μέρες αργότερα αποδεικνύονται ψευδείς. Να βγουν και να μιλήσουν.

Όχι σε ξενοδοχείο, όπως έκανε ο Ταϊλανδός στις – πολλές – συνεντεύξεις του στο ξεκίνημα της ιστορίας. Αλλά επίσημα. Με δημοσιογράφους απέναντι που θα λυθούν οι απορίες – όχι των δημοσιογράφων, αλλά – του κόσμου. Να πουν τι συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα. Γιατί δεν γίνονται όλα με διαφάνεια. Γιατί άλλοι σύλλογοι άλλαξαν τόσο γρήγορα ιδιοκτησία, όπως ο ΟΦΗ και στον Παναθηναϊκό υπάρχει όλη αυτή η κωλυσιεργία.

Να μας πουν ποιος δεν απαντάει στα μηνύματα του άλλου, ποιος σκοπεύει να επενδύσει, αν θα γίνουν μεταγραφές τον Γενάρη και τι χρήματα θα υπάρχουν διαθέσιμα, πότε σκοπεύουν να κάνουν τον Παναθηναϊκό διεκδικητή του τίτλου, τι σκοπεύουν να κάνουν με το γηπεδικό, τι ρόλο θα αναλάβει ο καθένας. Όλα. Χαρτί και καλαμάρι. Με διαφάνεια. Διαφορετικά, όλα είναι ψέματα. Τα πάντα. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, οφείλει ο καθένας να μην πιστεύει λέξη απ’ όσα έχουν ειπωθεί. Άλλωστε τίποτα απ’ όσα έχουν εξαγγείλει δεν έχει βγει αληθινό. Άρα ποιος ο λόγος να πιστεύεις κάποιον που αποδεδειγμένα σου έχει πει ψέματα; Θα το κάνατε εσείς με κάποιος στη ζωής σας.

Είναι δεδομένο πως η σεζόν θα βγει με τον Γιάννη Αλαφούζο στην κεφαλή της ομάδας. Αυτός θα κληθεί να πληρώνει και όλοι φυσικά εύχονται να μην αποφασίσει, όπως πέρσι, να σταματήσει τη χρηματοδότηση. Με πρώτους τον Νταμπίζα και τον Δώνη. Ας μην τους χαλάσει κάτι τόσο όμορφο που έχουν φτιάξει με κόπο και ιδρώτα.

Αν εμφανιστεί ο Παϊρότζ και βάλει και χρήματα, εδώ θα είμαστε να τον δεχτούμε με όλη την καλή διάθεση. Όπως ΣΥΝΕΒΗ απ’ όλους όταν εμφανίστηκε. Όταν είδαμε ότι έχει κάνει και 5 ποδοσφαιρικές δουλειές στο παρελθόν και είπαμε μακάρι να προχωρήσει. Αλλά δουλειές από δουλειές διαφέρουν. Άλλα τα… μάτια της Σίτι και άλλα της Μουσκρόν, έτσι δεν είναι;

Κάποτε ενεπλάκη με κοτζάμ Μάντσεστερ Σίτι και την φανταχτερή Πρέμιερ Λιγκ. Και απ’ όσο ξέρουμε, μια χαρά deals έκανε. Όμως άλλο τι γινόταν πριν δέκα χρόνια και άλλο στο σήμερα, σωστά; Και ο Αχιλλέας Μπέος πριν από δέκα χρόνια είχε κάνει τον Ολυμπιακό Βόλου ομαδάρα. Να φέρουμε τον Μπέο στον Παναθηναϊκό;

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια πολύ μακρινή υπόθεση και η κοντινή είναι της Μουσκρόν. Της Μουσκρόν η οποία δέχεται πυρά στο βελγικό πρωτάθλημα με κατηγορίες που μιλάνε ακόμα και για ξέπλυμα χρήματος και στημένα παιχνίδια. Νέο πρόβλημα στην όλη υπόθεση με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή. Διότι αν υπάρχουν τέτοιες φήμες και πληροφορίες, θα πρέπει να ελεγχθεί δύο φορές ο Παϊρότζ και ο κάθε Παϊρότζ. Όχι από εμάς, από τον Αλαφούζο. Διότι δεν αρκεί να έρθουν λεφτά, αλλά αυτά να είναι και “καθαρά” λεφτά. Να ξέρουμε από ποιον προέρχονται και τι σκοπό έχουν.

Διαφορετικά θα μπούμε σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.