ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Έπιασε… 13άρι και συνεχίζει ακάθεκτος

Ήφαιστος - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 62-84: Η ομάδα του Πιτίνο πέρασε ένα άνετο μεσημέρι στη Λήμνο, καταβάλλοντας δίχως πρόβλημα την αντίσταση του Ηφαίστου. Έφτασε το 13/13 στην Basket League ο Παναθηναϊκός, δίνοντας χαρά στους οπαδούς του, που «πρασίνισαν» το κλειστό του νησιού. Πρώτοι σκόρερ οι Γκιστ και Τόμας (15π έκαστος)

Έπιασε... 13άρι και συνεχίζει ακάθεκτος

Ήφαιστος – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 62-84: Δυνατή προπόνηση μπροστά στους οπαδούς του στη Λήμνο έκανε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, που ξεπέρασε δίχως προβλήματα το εμπόδιο του γηπεδούχου Ηφαίστου, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία του στην Basket League, με 13 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Ο Ρικ Πιτίνο χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες, πήρε αρκετά πράγματα από πολλούς, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε μια άνετη νίκη, έχοντας μάλιστα αφήσει μια τετράδα παικτών στην Αθήνα (Λάσμε, Λοτζέσκι, Λάνγκφορντ και Πέιν). Πρώτοι σκόρερ οι Γκιστ και Τόμας (15π) και Κιλπάτρικ (11π με 3 ασίστ και 3 κλεψίματα).

Το ματς

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.881 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Καλάθης τροφοδοτούσε από την αρχή τους συμπαίκτες του και δη τον… διόσκουρο του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος εκμεταλλευόταν στο έπακρο τις φάσεις και οδήγησε τους «πράσινους» δύο φορές σε double score (6-12, 5′ και 10-20 στο δεκάλεπτο). Το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης είχε αρκετά λάθη αλλά και αρκετή πίεση στην άμυνα από την ομάδα του Πιτίνο, που σε αρκετές φάσεις έβγαινε πιεστικά για τα περίφημα deflections, ή επεδίωκε τις παγίδες.

Στους ψηλούς, πλην του Γκιστ, ο Παπαγιάννης βρήκε ζωτικό χώρο απέναντι στον Γόντικα και στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς πήρε τη «σκυτάλη» ανοίγοντας τη διαφορά για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Προτού βγει το ημίχρονο, ο Πιτίνο είχε χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους παίκτες του, με τον Κιλπάτρικ να αφήνει τα σουτ για τους υπόλοιπους, συμμετέχοντας σε όλες τις υπόλοιπες… δουλειές. Κάπως έτσι, δίχως ιδιαίτερο κόπο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε στο +14 (27-41) της ανάπαυλας, έχοντας προηγηθεί νωρίτερα και με 18 πόντους.

Το δεύτερο ημίχρονο άνοιξε όπως και το πρώτο, με τον Καλάθη να… σερβίρει φάσεις στους υπόλοιπους και τον Παναθηναϊκό να «πιάνει» το +22, ωστόσο στη συνέχεια, η προσωρινή… χαλάρωση στην άμυνα για τους «πράσινους» έδωσε την ευκαιρία στον Έβανς να κάνει το… κομμάτι του και να μειώσει τη διαφορά για τους γηπεδούχους. Το +13 (45-58)… θορύβησε τον Πιτίνο που ζήτησε περισσότερη ενέργεια, η οποία ήρθε και με ένα γρήγορο και συνάμα αποτελεσματικό σερί, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +20 (45-65), δίνοντας τυπικό χαρακτήρα στα εναπομείναντα δέκα λεπτά.

Στην… τυπική διαδικασία του τετάρτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός διατήρησε την κλίμακα της διαφοράς σε παρόμοια -με του τρίτου δεκαλέπτου- επίπεδα, (54-73, 35′) δίνοντας την ευκαιρία στον Πιτίνο ώστε να τσεκάρει ορισμένα πράγματα όσον αφορά την τακτική. Στις τελευταίες επιθέσεις, δόθηκε η ευκαιρία στον Κιλπάτρικ ώστε να ανεβάσει τη συγκομιδή του και να γίνει ο τρίτος «διψήφιος» για την ομάδα του, μετά τους Γκιστ και Τόμας.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-41, 45-65,  62-84

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.