ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μάγκικη νίκη του Δώνη με τα μωρά του και με 10!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μάγκικη νίκη του Δώνη και των μωρών του στο Αγρινιο, με 1-0 επί του Παναιτωλικού, που δεν τον απείλησε ούτε όταν έμεινε με παίκτη παραπάνω για 35 λεπτά, μετά την τραβηγμένη αποβολή του Κάτσε.

Ένα restart ήθελε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο και το έκανε με το καλύτερο ίσως τακτικά παιχνίδι, που έχει κάνει όλη την περίοδο. Αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα. Με την υπογραφή του Γιώργου Δώνη και των μωρών του. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε τη δυνατότητα χθες και έβαλε σχεδόν την ίδια ενδεκάδα, που πήρε πολλά καλά αποτελέσματα στον πρώτο γύρο και στον σχηματισμό 3-4-3. Και παρουσίασε μία ομάδα φρέσκια, που δεν απειλήθηκε από τον Παναιτωλικό, ούτε όταν έπαιζε με 11, ούτε όταν έπαιζε με 10 μετά την αποβολή του Κάτσε, που ήταν τραβηγμένη, ειδικά, όταν ο Βρέτσας δεν έχει δείξει κίτρινη κάρτα για πολύ πιο σκληρό μαρκάρισμα στον Αμαράλ στο 15 (πήρε την κάρτα στο 60, που θα ήταν η δεύτερη) και επίσης δεν τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη το θέατρο του Μάζουρεκ στο 69. Είπαμε, όμως, ότι κανείς διαιτητής δεν σέβεται τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη με τον Χατζηγιοβάνη να κλέβει, να την δίνει στον Μακέντα, αυτός να πασάρει στον Μπουζούκη, ο οποίος  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε με όλο τον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός ήταν στο Αγρίνιο, αυτό που μας άρεσε σε όλο τον πρώτο γύρο. ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης. Πολύ συμπαγής δεν έδωσε ούτε μία ευκαιρία στον Παναιτωλικό (που είναι ομάδα που κάνει ευκαιρίες) με το 5-4-1 αρχικά όταν αμυνόταν και στη συνέχεια με το 5-3-1 όταν έμεινε με δέκα.

Ο Δώνης δεν πιστώνεται μόνο την τακτική πειθαρχία και προσήλωση της ομάδας στο πλάνο, αλλά και την διαχείριση στην διάρκεια του αγώνα. Του βγήκε η αλλαγή του Καμπετσή, που έτρεξε την άμυνα του Παναιτωλικού, πρέσαρε και παραλίγο να σκοράρει ένα υπέροχο γκολ. Έβαλε τρία χαφ, όταν έμεινε η ομάδα με δέκα, δηλαδή τον Δώνη αμυντικό χαφ και τους Μπουζούκη, Κουρμπέλη εσωτερικούς και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη με την είσοδο του Παντελάκη.

Όσο για τα… μωρά είναι εδώ. Είδαμε τον Χατζηγιοβάνη και τον Μπουζούκη να είναι πρωταγωνιστές στη νίκη, είδαμε έναν αλάνθαστο Μαυρομάτη, που μαζί με τον Ινσούα ήταν οι καλύτεροι της αμυντικής πεντάδας. Ο Μαυρομάτης έδειξε, ότι αν δουλέψει, θα βελτιωθεί και σε καμία περίπτωση δεν άξιζε όλο αυτό, που έγινε το προηγούμενο διάστημα. Και δεν εννοώ την κριτική, αλλά τον… κανιβαλισμό, που υπέστη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Το μέλλον είναι μπροστά του και η εξέλιξή του θα φανεί. Το χθεσινό παιχνίδι θα πρέπει να το βλέπει ο νεαρός αμυντικός, για να δει τι πρέπει να κάνει και στα επόμενα παιχνίδια, για να βοηθήσει την ομάδα του.

*Δεν υστέρησε κανείς χθες, αλλά κοντά στα μωρά ήταν πολύ καλοί και οι έμπειροι παίκτες. Είναι μία νίκη, που εδραιώνει την ομάδα στην πεντάδα και κάνει τον κόσμο να την πιστέψει και πάλι.

*Πάει αυτό πέρασε . Τώρα έχει Λιβαδειά!

Exit mobile version