ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Καλάθαρος και… ταύλα – Eξάστερος από τα παλιά με Πιτίνο

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ.

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ.

Αυτό, που ζήσαμε απόψε, όσοι είδαμε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ έχουμε να το ζήσουμε χρόνια. Ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη νίκη εκτός έδρας μετά από πολύ καιρό με τον Καλάθη να «σκοτώνει» την ΤΣΣΚΑ στα τελευταία δέκατα με τρίποντο από το …σπίτι του. Το τελικό 77-78 αποδίδει δικαιοσύνη, για την μεγάλη εμφάνιση της ομάδας κόντρα σε μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ, αλλά το κυριότερο δείχνει την μεγάλη πρόοδο, που έχει κάνει αυτή η ομάδα με άλλον προπονητή.

Με τον Πάσκουαλ η εκτός έδρας νίκη ήταν άγνωστη, η σχεδόν άγνωστη με τον Πιτίνο τείνει να γίνει συνήθεια. Μετά τις νίκες επί της Γκραν Κανάρια και της Νταρουσάφακα κανείς δεν είπε τίποτα, διότι οι συγκεκριμένες ομάδες ήταν από τις τελευταίες στην Ευρωλίγκα. Και όμως, ούτε αυτές τις ομάδες τις κέρδιζε εκτός πριν ο Παναθηναϊκός. Απόψε φάνηκε η μεγάλη πρόοδος. Η ομάδα του Πιτίνο πήγε και κέρδισε μέσα στην Μόσχα μία από τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκα. Ο Καλάθης με το τρίποντο στο τέλος έδωσε την τεράστια νίκη, που κρατάει ζωντανή την ομάδα στην μάχη για την οκτάδα.

Τώρα είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού αρκεί στα επόμενα ματς να μην γκρεμίσει, ότι έχτισε τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Καλάθης εκτός από το τρίποντο, χόρευε πάνω στο παρκέ, ήταν ο ηγέτης . Ναι ο… Στεφάνης, που κοροίδευαν αρκετοί. Ο Παπαγιάννης μεταμορφώθηκε με τον Πιτίνο. Σκεπάζει τα καλάθια, είναι φόβητρο, καρφώνει, ταπώνει, όλα τα κάνει. Ο Παπαπέτρου αποδεικνύει, ότι …σώθηκε που έφυγε από τον Ολυμπιακό και ήρθε στον Παναθηναϊκό, που αναγεννήθηκε και απόψε ήταν και πάλι συγκλονιστικός. Ο Τόμας και αυτός έκανε αυτό, που έπρεπε την στιγμή που έπρεπε. Ακόμα και ο Λεκαβίτσιους με 5 συνεχόμενους πόντους σε σημείο, που δεν έπαιζε ο Καλάθης κράτησε την ομάδα στο παιχνίδι, κοντά στο σκορ. Και ο Αντετοκούνμπο και ο Γκιστ (παρότι έχασε μια κρίσιμη βολή στο τέλος) και ο Βουγιούκας, ακόμα και ο Κιλπάτρικ, παρότι δεν ήταν τόσο εύστοχος έπαιξε για την ομάδα. Και φυσικά και ο Λάγκφορντ. Ολοι κάτι πρόσφεραν.

Ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι ομάδα, αποπνέει και πάλι υγεία και αυτό έχει την υπογραφή του Πιτίνο. Τεράστιος προπονητής, φαίνεται η διαφορά με την οποία παίζει ο Παναθηναϊκός, τεράστιος ψυχολόγος, αφού και παίκτες βελτιώνει και την ψυχολογία τους απόψε την πήγε στα ύψη. Και προσοχή όλα αυτά απόψε με μία εχθρική διαιτησία, που έδωσε ένα ανύπαρκτο φάουλ 22 δεύτερα πριν το τέλος, αλλά ο Καλάθης μίλησε τελευταίος. Ο εξάστερος είναι και πάλι εδώ την στιγμή που ο Ολυμπιακός βουλιάζει και προσπαθεί να κρύψει τα πολλά εσωτερικά προβλήματα με την αποχώρησή του για την Αδριατική Λίγκα, επειδή δεν αντέχει να χάνει από τον εξάστερο. Και στην Αδριατική αν χρειαστεί θα πάμε, για να τους κερδίζουμε . Απόψε, όμως, χαιρόμαστε για την μεγάλη νίκη . Αυτή η ομάδα μας έχει κρατήσει ζωντανούς χρόνια ολόκληρα με κούπες.

Μην το ξεχνάμε αυτό στις άσχημες στιγμές, που όλες οι ομάδες έχουν. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει τρέλα με την ομάδα. Λάθη κάνει, όπως κάνουν όλοι, αλλά θα κάνει τα πάντα για να τα αλλάξει, όπως άλλαξε την κατάσταση από την μέση της σεζόν και μετά. Αν προλάβουμε να μπούμε οκτάδα δεν ξέρω. Αυτό, που ξέρω είναι, ότι η ομάδα έχει πλέον μία πολύ καλή βάση παικτών και με λίγες αλλά καλές προσθήκες μπορεί του χρόνου να επιστρέψει εκεί, που ανήκει. Στο final four της Ευρωλίγκα…

Exit mobile version