ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Άνετο απόγευμα στον Χολαργό

Χολαργός - Παναθηναϊκός 64-81: Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο είχε ένα άνετο απόγευμα στο "Αντώνης Τρίτσης", επικρατώντας, δίχως να ιδρώσει των γηπεδούχων, στην επιστροφή της στην Basket League έπειτα από τα πλέι οφ της Euroleague.

Άνετο απόγευμα στον Χολαργό

Χολαργός – Παναθηναϊκός 64-81: Δίχως να δυσκολευτούν, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έκαναν ένα άνετο πέρασμα από την έδρα του Χολαργού, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα του Πιτίνο έκανε αυτά που έπρεπε, δικαιολογώντας τον τίτλο του φαβορί απέναντι στους αξιόμαχους γηπεδούχους, συνδυάζοντας με νίκη την επιστροφή τους στις εγχώριες υποχρεώσεις, έπειτα από τα πλέι οφ της Euroleague και τη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρώτος σκόρερ για τους “πράσινους” ο Ντεσόν Τόμας (17π), μοίρασε άκοπα 8 ασίστ (και έβαλε επτά πόντους) ο Καλάθης, καλή εμφάνιση και από τον Παπαγιάννη (10π – 7ρ), σε ένα ματς το οποίο ο Πιτίνο χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμο παίκτη, ανοίγοντας από νωρίς το ροτέισον.

Το ματς

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.378 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις εγχώριες διοργανώσεις ανέδειξε τη διάθεση των παικτών του Πιτίνο να τρέξουν και να σουτάρουν από καλές προϋποθέσεις. Το πρώτο σερί ήρθε από τα χέρια του -ορεξάτου- Ντεσόν Τόμας, με τον Βουγιούκα και τον Θανάση να ακολουθούν. Οι “πράσινοι” έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +9, με τον Τόμας πρώτο σκόρερ και καλά ποσοστά πίσω από τα 6.75μ., προσφέροντας και θέαμα, μαζί με την καλοδουλεμένη ομάδα του Χολαργού. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διατηρηθούν στο “κόλπο” και να πλησιάσουν στο σκορ, όμως επιστροφή του Καλάθη και οι συνεργασίες με τον Παπαγιάννη (ανεβασμένος στο δεύτερο δεκάλεπτο) έδωσαν διψήφιο “μαξιλαράκι” στην ομάδα του Πιτίνο. Το +13 του ημιχρόνου ήρθε από το δίδυμο Τόμας – Παπαγιάννη που εκτελούσε με συνέπεια, τροφοδοτούμενο από τον Νικ Καλάθη.

Το ίδιο τέμπο διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει την κατάσταση χωρίς να πατήσει πλήρως το γκάζι και τον Χολαργό να προσπαθεί να κρατηθεί ανταγωνιστικός, κοντά στο σκορ. Οι “πράσινοι” κυριαρχούσαν σε κάθε στατιστική κατηγορία, με τον Πιτίνο να συνεχίζει να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες του, όπως έκανε για παράδειγμα με τους τους Παπαγιάννη – Βουγιούκα στη θέση “5”. Στην τελευταία “στροφή” της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός μπήκε με “αέρα” 14 πόντων, έχοντας ουσιαστικά κρατήσει τα κεκτημένα του στην ισορροπημένη επιθετικά τρίτη περίοδο (16-17 το σκορ περιόδου). Στο 35′, το ελεύθερο τρίποντο του Κιλπάτρικ έφερε το τριφύλλι στο +20 (53-73), δίνοντας με κάθε επισημότητα… απάντηση στο ερώτημα για τον τελικό νικητή, με τους “πράσινους” να φεύγουν νικητές από μια έδρα που δυσκόλεψε τους υπόλοιπους μεγάλους της Α1.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 30-43, 46-60, 64-81

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.