ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η προπαγάνδα και η πραγματικότητα!

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε απίστευτα πράγματα. Η λέξη θράσος είναι μικρή, για να περιγράψει τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού, για ένα γκολ, που ακυρώθηκε σαν οφ-σάιντ και έπρεπε να μετρήσει στον Βόλο. Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης

Οσοι φίλοι ομάδων για μία 20ετία υπέφεραν από αυτά, που ζούσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο νιώθουν επιτέλους ανακούφιση την τελευταία τριετία, βλέποντας ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αισθάνονται και ανακούφιση και στενοχώρια.

Ανακούφιση, διότι βλέπουν, ότι στο ποδόσφαιρο έχει γίνει ένα βήμα μπροστά και πλέον μπορεί να το διεκδικήσουν και άλλες ομάδες εκτός από τον Ολυμπιακό, που για μία 20ετία απαγορευόταν να χάσει και στενοχώρια ,διότι βλέπουν τον Παναθηναϊκό με τα λάθη, που έχουν γίνει να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικός σε ένα πρωτάθλημα που όλοι… επιτρέπεται να το πάρουν.

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε απίστευτα πράγματα. Η λέξη θράσος είναι μικρή, για να περιγράψει τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού, για ένα γκολ, που ακυρώθηκε σαν οφ-σάιντ και έπρεπε να μετρήσει στον Βόλο. Η ομάδα του Πειραιά με τους παικταράδες δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Βόλο και έχει κινήσει γη και ουρανό . Μηνύσεις, φωνές, απειλές για αποχωρήσεις για πρωτάθλημα και άλλα τέτοια ακούμε. Από την μία είναι ωραίο να τους ακούς να κλαίνε για την διαιτησία, αν και δεν έχουν δίκιο. Την πρώτη αγωνιστική με την Αστέρα δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στην ομάδα της Τρίπολης και η ομάδα του Πειραιά νίκησε, το ίδιο έγινε και λίγες αγωνιστικές πιο μετά όταν δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός πήρε δύο βαθμούς, που δεν εδικαιούτο.

Οι άνθρωποι νομίζουν, ότι απευθύνονται σε τίποτα εξωγήινους που κατέβηκαν τώρα στην γη. Για 20 χρόνια δεν άφηναν τίποτα, τα ήθελαν όλα και τα πήραν όλα με όργια διαιτητικά με… φιλικά και με άλλα πολλά που πήγαν το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω και διέλυσαν ομάδες. Εβγαλαν λούζερ την γενιά, που πήρε το Euro 2004 επειδή τους… απαγόρευαν να πάρουν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός τρέλαινε την Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα οι Παπουτσέληδες, οι Νίκου, οι Παπαδάκοι, οι Αρετόπουλοι, οι Μάνταλοι και όλα τα ….καλά παιδιά, δεν τον άφηναν να κερδίσει και η τότε ΕΠΟ έκανε τα πάντα, για να μην διευκολύνει τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Κι έρχονται αυτοί οι τύποι σήμερα και μιλάνε για αδικία, για ένα οφ-σάιντ και ενώ στο ίδιο πρωτάθλημα έχουν ευνοηθεί κιόλας. Η προπαγάνδα τους δεν έχει όριο, αλλά ευτυχώς ο υγιής φίλαθλος ξέρει ότι φωνάζουν, διότι δεν αντέχουν το 50-50.

Λογικό μοιάζει, όταν για 20 χρόνια, είχαν συνηθίσει στο 100-0. Ενας αγώνας χρόνων επιτέλους δικαιώνεται. Εχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός θέλει να το διακόψει, για αυτό ακριβώς. Επειδή είναι ανταγωνιστικό και υπάρχει περίπτωση να το χάσει. Κρίμα, που ο Παναθηναϊκός, που έχει πρωτοπορήσει σε αυτό τον αγώνα κατά της χούντας, που έπεσε, δεν γεύεται τίποτα και είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μιλάνε για στήσιμο στον Βόλο, αυτοί, που στο «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη», έλεγαν ότι δίδαξαν ήθος και μας έλεγαν «φτιάξτε ομάδες να κερδίζετε τους διαιτητές».

Επειδή έχω ζήσει από κοντά όλη αυτή την 20ετία και δεν ανέχομαι το ψέμα και την αδικία, η σημερινή εποχή είναι μία κανονική εποχή. Ο Ολυμπιακός δεν αντέχει αυτή τη κανονικότητα, για αυτό και φωνάζει. Σήμερα όλοι ευνοούνται και όλοι αδικούνται, δεν υπάρχει ομάδα που παίρνει όλα τα σφυρίγματα, κερδίζει συνέχεια με πέναλτι-σκάνδαλο και γκολ οφ-σάιντ και δεν αφήνει τις άλλες ομάδες να κερδίσουν. Αυτά γινόντουσαν την 20ετία 1996-2016. Τώρα δεν γίνονται. Ναι υπάρχουν αδικίες, ναι γίνονται λάθη, αλλά είναι για όλες τις ομάδες. Δεν υπάρχει κατεύθυνση, ένας να παίρνει το πρωτάθλημα και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@@@@!

Και επειδή το ακούω και συνέχεια μεγαλύτερο παραμύθι από τον «Βαρδινογιαννισμό, που έκανε ότι ήθελε στο ελληνικό ποδόσφαιρο» δεν υπάρχει. Μιλάμε για την εποχή από το 1979, που μπήκε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μέχρι το 2000. Λένε οι βασιλιάδες της προπαγάνδας  ότι ήλεγχε τα πάντα και έκανε κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Μία ματιά να ρίξει κανείς στους τίτλους αυτό το διάστημα θα καταλάβεις, ότι είναι ένα ακόμα παραμύθι.

6 πρωταθλήματα ο Παναθηναϊκός, 5 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός . Και στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός έπαιξε και σε δύο ημιτελικούς στο κύπελλο πρωταθλητριών. Για τέτοιο κουμάντο λέμε, που αυτός που το έκανε πήρε ένα πρωτάθλημα παραπάνω από τον άλλο, που δεν το έκανε. Και στο ίδιο διάστημα είδαμε να παίρνουν πρωταθλήματα ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η Λάρισα.

Αυτά τα γράφω, για να μαθαίνουν οι νέοι και να μην τσιμπάνε από την προπαγάνδα,που τρυπάει τα αυτιά τους καθημερινά. Και αν ο Ολυμπιακός θέλει επανάληψη για το ματς στον Βόλο, να γίνει αφού πρώτα επαναληφθούν καμία 400αρια παιχνίδια της 20ετίας που έκριναν τίτλους και του έδωσαν τίτλους που δεν άξιζε.

*Για την κατάσταση του σημερινού Παναθηναϊκού δεν έχω να πω πολλά. Να ευχηθώ μόνο να αλλάξει επίπεδο μέσα από την αλλαγή διοίκησης, διότι αλλιώς έτσι θα πηγαίνει συνέχεια. Δυστυχώς. Με τον Αρη ήταν φανερό, ότι οι παίκτες ήθελαν και δεν μπορούσαν .

*Χρόνια πολλά σε όλες και όλους με υγεία.

Exit mobile version