Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για το θέμα Δώνη στον Παναθηναϊκό, αναλύει την επόμενη μέρα και στέκεται στην… πραγματική επικαιρότητα.
*Επιστροφή, λοιπόν, στις προπονήσεις στον Παναθηναϊκό, όπως και στις υπόλοιπες ομάδες. Κανονικότητα, ακόμα, βέβαια, δεν το λες. Άλλωστε, μιλάμε για προπονήσεις ανα γκρουπ, με τους ποδοσφαιριστές να τηρούν τις αποστάσεις και φυσικά την πρώτη εβδομάδα να πηγαίνουν χαλαρά, δουλεύοντας στη φυσική κατάσταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αθλητές είναι εκτός περίπου δυο μήνες, κάτι που δε συμβαίνει σε νορμάλ καταστάσεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι το Κορωπί γέμισε ξανά και οι παίκτες έβαλαν το σορτσάκι τους και πάτησαν χόρτο, είναι ένα σημάδι επιστροφής. Τα υπόλοιπα εν καιρώ. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά -η υγεία προέχει- και σύντομα πέρα από προπονήσεις να δούμε και αγώνες. Έστω και κεκλεισμένων των θυρών…
*Για την επόμενη, τουλάχιστον, εβδομάδα, το πρόγραμμα θα είναι ίδιο στον Παναθηναϊκό. Δουλειά στη φυσική κατάσταση, ασκήσεις με μπάλα και αργότερα έμφαση στην τακτική. Τώρα προέχει η σταδιακή προσαρμογή των αθλητών και η αποφυγή τραυματισμών. Και μια και αναφέραμε τους τραυματίες, να τονίσουμε ότι οι Ινσούα, Κολοβέτσιος και Κολοβός έχουν ξεπεράσει το πρόβλημά τους και θα γυμνάζονται κανονικά. Πάμε στα υπόλοιπα…
*Ένα από τα θέματα που ξεχωρίζουν και είναι ψηλά στην ατζέντα για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό είναι αυτό του Γιώργου Δώνη. Μπορεί ο Έλληνας προπονητής να έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα με την ομάδα, αλλά το τοπίο παραμένει θολό. Και παραμένει θολό, διότι περιμένουμε να… καθαρίσει μόλις ο τεχνικός του Παναθηναϊκού συναντηθεί με τον Γιάννη Αλαφούζο, κάτι που το θέλει.
*Ο Δώνης δεν επιθυμεί να φύγει από την ομάδα. Άλλωστε, μόνο… τρελός θα ήταν, αν έπειτα από δυο χρόνια παρουσίας στον πράσινο πάγκο και αφού παρέλαβε μια ομάδα από το μηδέν, αποχωρούσε το τρίτο έτος, τη στιγμή που κάποιες βάσεις έχουν μπει. Αναμφίβολα, αν δεν είχαμε την κρίση με την πανδημία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, το ραντεβού θα είχε γίνει και φυσικά η ομάδα θα πορευόταν με ένα διαφορετικό πλάνο. Με μια “Χ” άνεση και με υψηλότερο μπάτζετ, προκειμένου να ανεβάσει και το επίπεδο της. Άλλωστε, οι κινήσεις Αγιούμπ και Καρλίτος και τα συμβόλαια που υπέγραψαν οι δυο “φρέσκοι”, μαρτυρούν το παραπάνω.
*Τώρα, η κατάσταση δε θα είναι όπως είχε προγραμματιστεί προ κορωνοϊού. Το μπάτζετ θα είναι πάνω – κάτω στα ίδια επίπεδα. Αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον Γιώργο Δώνη. Αν, όμως, ο κόουτς δεν τα πει με τον μεγαλομέτοχο, αν δεν μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό και με το “αύριο” του κλαμπ, αν δε συζητηθούν οι διαφωνίες των δυο, κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό με σιγουριά…
*Αν θέλουμε να είμαστε λογικοί, το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι και πρέπει να είναι με τον Γιώργο Δώνη. Για πολλούς λόγους. Ο κύριος έχει να κάνει με τη δουλειά που γίνεται από τον Έλληνα προπονητή και τους συνεργάτες του, αλλά και την καλή χημεία που υπάρχει. Παρά τις δυσκολίες, παρά τις αστοχίες, τα λάθη, το πρόσημο είναι θετικό. Ο Δώνης πρέπει να συνεχίσει στην ομάδα και να την εξελίξει μέσω της σκληρής δουλειάς και του ποδοσφαιρικού οράματος που έχει. Επίσης, πέρα από το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, δε συμφέρει και την ΠΑΕ να απομακρύνει σε μια τέτοια συγκυρία έναν καλό προπονητή, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο. Δεν είναι καιρός για τέτοια ρίσκα, ούτε για αποζημιώσεις…
*Κλείνουμε με κάτι ακόμα. Μην περιμένετε αυτό το διάστημα εξελίξεις σε μεταγραφικό επίπεδο. Ο σχεδιασμός θα καθυστερήσει. Ακόμη καλά – καλά δεν ξέρει ο Παναθηναϊκός αν θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Ακόμη δεν έχει φιξαριστεί το μπάτζετ. Αλλιώς κινείσαι στην αγορά αν προσφέρεις 400.000 ευρώ συμβόλαιο, αλλιώς αν δίνεις 200.000. Γι αυτό και η άφιξη του Τσάβι Ρόκα στην Ελλάδα θα πάρει μια μικρή παράταση και το πιθανότερο είναι ο Καταλαβός να έρθει στη χώρα μας στα τέλη Μαϊου. Η προτεραιότητα είναι οι αποδεσμεύσεις παικτών που δεν υπολογίζονται και οι συζητήσεις για τις ανανεώσεις. Οι μεταγραφές, αργότερα. Μπορεί αυτό που γράφουμε να είναι… αντιεμπορικό, όμως αποτελεί και την πραγματικότητα ή αν θέλετε την… επικαιρότητα.