ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Οι παίκτες και ο Δώνης ΜΟΝΟΙ τους διέσυραν τον Βρέσκα και το παράρτημα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη και τα διαιτητικά όργια του Βρέσκα.

Το 0-6 κόντρα στον Αρη έγινε 0-1, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχασαν πολλές και καλές ευκαιρίες και στο τέλος με τόσες ευκαιρίες που χάθηκαν πάλι καλά που νίκησαν. Δεν κέρδισαν μόνο τον Αρη στην Θεσσαλονίκη, νίκησαν και τον προκλητικό Βρέσκα, που προστέθηκε σε αυτούς που ρίχνουν πιστολιές στον Παναθηναϊκό, συνεχόμενες στα play off και τους συμπεριφέρονται σαν μικρή ομάδα.

Και η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου έχει αφήσει μία ομάδα απροστάτευτη να είναι έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε «στημένου», η ανίκανου διαιτητή και περιορίζεται να βγάζει ανακοινώσεις, όποτε το θυμάται.

Τι έκανε ο Βρέσκας; Εδωσε δύο ανύπαρκτα πέναλτι, το ένα παρότι το είδε ξανά επέμενε και το έδωσε (το άλλο το πήρε πίσω), αλλά του απάντησε ο Ξενόπουλος (το απέκρουσε) στο γήπεδο και δίπλα του ο Δώνης που του είπε ότι θα έλεγε κάθε φίλος του Παναθηναϊκού, που δεν αντέχει άλλο να τρώει πιστολιές και να συμπεριφέρονται στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας λες και είναι ομάδα τοπικού!

Κόντρα σε όλους και όλα και τελείως ΜΟΝΟΙ τους οι παίκτες και ο Δώνης κλείνουν την χρονιά με μεγάλη αξιοπρέπεια. Επαιξαν στα play off με σημαντικές απουσίες, επέλεξαν το μόνο στιλ παιχνιδιού, που ταιριάζει στο ρόστερ, όπως έχει διαμορφωθεί και στην Θεσσαλονίκη, έκαναν ένα από τα καλύτερα φετινά τους παιχνίδια. Φυσικά δεν χρειάζονται υπερβολές διότι απέναντί τους ήταν ο ξελιγωμένος Αρης, που έχει μείνει με 14 παίκτες. Αλλά αυτό το 3-4-3 με πολλά τρεξίματα και με τον Παναθηναϊκό να παίζει προσεχτικά στην άμυνα και να πρεσάρει ψηλά απέδωσε και σε αυτό το παιχνίδι.

Με τον Καμπετσή να είναι σε σπουδαία βραδιά, αλλά δυστυχώς να μην σκοράρει (το ότι βρέθηκε στις φάσεις κάτι λέει) σε τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Και τον 22χρονο Ξενόπουλο, που δείχνει, ότι θα είναι μεγάλο λάθος να φέρει ο Ρόκα ξένο γκολκίπερ (είναι και ο εξαιρετικός Χριστογεώργος) για να είναι πίσω από τον Διούδη. Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο σκόρερ Κολοβός. Μπήκε αλλαγή στο 59′ αντί του θετικού Αθανασακόπουλου και έκανε  ότι δεν έκαναν οι συμπαίκτες του. Εστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 75′ με κεφαλιά-ψαράκι ύστερα από σέντρα του Ανουάρ, που σαν εξάρι έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι. Με τον Κουρμπέλη να παίζει πίσω του και να δίνει σιγουριά στην τριάδα της άμυνας.

Ο Κολοβός είχε και ένα δοκάρι και το γκολ που έβαλε τον απελευθέρωσε ψυχολογικά και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η νίκη δεν έχει μεγάλη σημασία. Σημασία έχει, ότι ο Δώνης αν και φεύγει από τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση του Αλαφούζου παρουσιάζει μία αξιοπρεπέστατη ομάδα και στα play off συνεχίζει την πολύ καλή εικόνα της ομάδας στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, παρότι έχουν φύγει πολλοί βασικοί παίκτες. Και η ενδεκάδα στην Θεσσαλονίκη είχε 9 Ελληνες και 6 παίκτες, που προέρχονται από την Ακαδημία. Και με τον Χατζηγιοβάνη σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ να βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη και να έχει και ευκαιρία για γκολ.

*Το παράρτημα έπαιζε με 12 (με καλύτερο παίκτη τον Βρέσκα) στο παιχνίδι, αλλά και πάλι σώθηκε από διασυρμό.Κρίμα για τον Αρη να έχει καταντήσει δεκανίκι…

*Τυχερός ο Αλαφούζος που την Κυριακή στο ματς με τον ΟΦΗ δεν θα έχει κόσμο. Διότι αν είχε το αντίο του κόσμου του Παναθηναϊκού, προς τον Γιώργο Δώνη θα ήταν εκκωφαντικό και θα ήταν λίγο στενάχωρα τα πράγματα, για τον μεγαλομέτοχο.

*Καλό παιχνίδι και από τον Αλεξανδρόπουλο, που δικαιούται του χρόνου να είναι η λύση πίσω από τον Κουρμπέλη, για την θέση του αμυντικού χαφ.

Exit mobile version