ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ηθικά κερδισμένος, οικονομικά χαμένος!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις εξελίξεις με τα τηλεοπτικά και την επόμενη μέρα με το Παναθηναϊκός TV.

Πάει η Nova και πλέον όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού θα τα δείχνει το Παναθηναϊκός TV αρχής γενομένης από τα φιλικά (μέσω της πλατφόρμας της Cosmote tv η και ιντερνετικά, αλλά με ετήσια συνδρομή. η με το παιχνίδι). Μία απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου που έχει διάφορες αντιδράσεις και θετικές και αρνητικές. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Πιστεύω ότι υπάρχουν ελάχιστοι Παναθηναϊκοί, που δεν χάρηκαν από την απεμπλοκή του συλλόγου από τη NOVA. Με μεροληπτικές μεταδόσεις υπέρ του Ολυμπιακού χρόνια τώρα, με τους δημοσιογράφους να έχουν εντολή από την διοίκηση του καναλιού να μην σχολιάζουν τις διαιτητικές αποφάσεις, όταν η παράγκα οργίαζε, γενικά ο φίλος του Παναθηναϊκού έβλεπε NOVA και εκνευριζόταν χρόνια τώρα. Και οι περισσότεροι έλεγαν, να βρεθεί κάτι να πάει σε άλλο κανάλι η ομάδα. Και με εξαίρεση κάποιες χρονιές που τα δικαιώματα τα είχε η ΕΡΤ η NOVA ήταν για χρόνια το κανάλι, που είχε τα δικαιώματα της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας. Και δεν σεβόταν και την ομάδα και τον κόσμο της. Ακόμα και τώρα. Δεν γίνεται να κάνεις στον Παναθηναϊκό την τρίτη καλύτερη προσφορά για να μείνει. Να είναι καλύτερες οι προσφορές σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ναι, συμφωνώ ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο δεν έχει τα μέγεθος της πραγματικής του αξίας με τα τεράστια λάθη, που έχει κάνει η διοίκηση Αλαφούζου, αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού παραμένει –παρά τις πίκρες- ένα μεγάλο μέρος του συνόλου των φιλάθλων όλων των ομάδων. Οπότε όταν ως NOVA κάνεις μικρότερη προσφορά στον Παναθηναϊκό, από ότι στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, υποτιμάς τη δύναμη του κόσμου του Παναθηναϊκού και φυσικά την ομάδα. Οπότε για αυτό λέω, ότι ηθικά ήταν σωστή η απόφαση να φύγει ο Παναθηναϊκός από τη NOVA. Από την άλλη πλευρά, όμως, η ομάδα θα βγει χαμένη οικονομικά και δεν περιμένω να δω τίποτα, για να βγάλω συμπέρασμα. Όταν βγήκε το εγχείρημα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, έλεγα, ότι είναι απίθανο να πετύχει όπως και απέτυχε δυστυχώς, ενώ απέτυχε και το Pao Alive. Oτι και να γίνει, όσο καλά και αν πάει η ομάδα τη φετινή περίοδο δεν μπορεί να εισπράξει από τις εγγραφές στο Παναθηναϊκός TV τα 5,7 εκ. ευρώ που θα έπαιρνε από την NOVA.

Δεν συζητάω καν ότι ο περισσότερος κόσμος έχει ξενερώσει και δεν πάει καν στο γήπεδο. Βλέπει έναν Παναθηναϊκό να είναι χρόνια τώρα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, να έχει διασυρθεί σε διάφορα επίπεδα (αποκλεισμός από Ευρώπη, αφαιρέσεις βαθμών, -6), αλλά βλέπει και την διοίκηση να συνεχίζει να κάνει λάθη και ότι καλό χτίζεται να το γκρεμίζει και φτου από την αρχή  αντί να το διατηρεί και σιγά-σιγά με λίγες και καλές μεταγραφές να κάνει βήματα προς την κορυφή. Με αυτά τα δεδομένα είναι αρνητική η προοπτική ανταπόκρισης για το Παναθηναϊκός TV. Δεν μπορούν να μαζευτούν αυτά τα χρήματα που θα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός από τη NOVA. Αυτό, που με ανησυχεί είναι μήπως αυτή η μείωση εσόδων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο έχει και άλλες επιπτώσεις μελλοντικά στο μπάτζετ της ομάδας, που ήδη είναι μικρό, για τα επίπεδα Παναθηναϊκού, ακόμα και με τα μεγαλύτερα συμβόλαια, που δίνονται φέτος .

Για να τελειώνω…  Αυτό, που έκανε ο Παναθηναϊκός στη NOVA, έπρεπε να το κάνει χρόνια τώρα, αλλά το Παναθηναϊκός TV δεν είναι λύση, για να αναπληρώσει το χαμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και το λέω αυτό, διότι οι εποχές είναι δύσκολες και έχουμε ζήσει πολλές άσχημες στιγμές στην ομάδα, όπως και ξαφνική παύση πληρωμών.

*Υπάρχει και αρκετός κόσμος, που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Nova αυτό το καλοκαίρι με την πίστη, ότι θα έχει τα εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού και τώρα που η αγαπημένη του ομάδα έφυγε, δεν μπορεί να διακόψει τη σύνδεση, διότι υπάρχει ένα πέναλτι, που δεν είναι απλό να το δώσει ο κόσμος αυτό το ποσό. Δεν αντέχει η τσέπη τους να δώσουν και ένα σημαντικό ποσό, για το Παναθηναϊκός TV.

*Θα ήταν πραγματικά πολύ ωραίο να υπήρχε η δυνατότητα να πετύχει το εγχείρημα του Παναθηναϊκός TV, που θα μεταδίδει και τα παιχνίδια των τμημάτων του ερασιτέχνη. Αν θέλετε τη γνώμη μου θα ήταν το ιδανικό, για να μην έχεις –σαν σύλλογος-κανέναν στο κεφάλι σου και να έχεις το δικό σου κανάλι, που να δείχνει όλα τα παιχνίδια. Δυστυχώς, όμως, σήμερα καταγράφω την πραγματικότητα και όχι αυτό, που θα ήθελα να γίνει.

Exit mobile version