ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Ψυχολογία και φυσική κατάσταση

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τα δύο προβλήματα που εντοπίζει στον Παναθηναϊκό, τα οποία του στερούν τη δυνατότητα να… ξεκολλήσει αγωνιστικά.

Ψυχολογία και φυσική κατάσταση

Μαθαίνουμε από το Κορωπί πως ο Λάζλο Μπόλονι μένει με τις ώρες στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού. Ψάχνοντας να βρει τη λύση για την οποία μίλησε στους παίκτες του την πρώτη μέρα που τους αντίκρισε. Μια λύση που πρέπει να βρεθεί άμεσα. Χθες. Προκειμένου να ξεκολλήσει ο Παναθηναϊκός και να φέρει νίκες.

Δεν ξέρω αν αρκούν τα… 12ωρα του Ρουμάνου προπονητή και τα δεκάδες τετ α τετ που κάνει με τους παίκτες για να αλλάξει η εικόνα. Σίγουρα το ψυχολογικό σκέλος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει ψυχολογικό έλλειμμα έως τώρα. Και όχι μόνο σε παιχνίδια που του στραβώνουν. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και οι «πράσινοι» βλέπουν τους αντιπάλους τους να σκοράρουν προς το φινάλε. Το έκανε ο Αστέρας, το έκανε η Λάρισα, το έκανε και ο Βόλος. Αν η φυσική κατάσταση της ομάδας έπειτα από μόλις πέντε επίσημους αγώνες είναι σε τέτοια επίπεδα, τότε τι θα γίνει σε λίγο καιρό που η σεζόν θα έχει κυλήσει ακόμα περισσότερο; Τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν τα ντέρμπι, στα οποία ο Παναθηναϊκός δεν έχει μπει ακόμα;

Η δουλειά που πρέπει να γίνει σε αυτόν τον τομέα πρέπει να είναι άμεση, ώστε να μην παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός την εικόνα που έδειξε με τον Βόλο, κόντρα στον οποίο δεν είχε τρεξίματα στο τελευταίο ημίωρο. Ο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έκανε λόγο για τα πλέι οφ, απαντώντας σε ερώτηση για τον στόχο του Παναθηναϊκού. Ωστόσο όσο ο καιρός κυλάει, μάλλον προτιμότερο θα είναι να μη γίνεται λόγος για κάτι συγκεκριμένο. Παρά μόνο για νίκες, για τις οποίες μιλάει ο προπονητής, που θα σε οδηγήσουν στο να βάλεις και πάλι στόχους και να προσπαθήσεις να τους πετύχεις.

Οι «πράσινοι» το Σάββατο δίνουν ένα δύσκολο παιχνίδι. Σε μια έδρα που δεν έχουν νικήσει ποτέ στο παρελθόν. Η Λαμία έχει αποδειχτεί κακός δαίμονας για το «τριφύλλι». Πέντε ματς έχει δώσει εκεί και μετράει τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Επαναλαμβάνω, όμως, κάτι που το έγραψα και σε προηγούμενο σημείωμα. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα τώρα είναι ηρεμία και μια νίκη. Με κάθε τρόπο. Να αλλάξει την ψυχολογία της, να τονώσει την αυτοπεποίθησή της, να κάνει τους παίκτες να πιστέψουν ξανά και πάνω απ’ όλα να εμπιστευτούν τους εαυτούς τους και τους διπλανούς τους.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.