ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Κάτας: «Είμαστε έτοιμοι για το ντέρμπι, δεν θα είναι εύκολο χωρίς τον Νέντοβιτς»

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και τη μεγάλη απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς μίλησε ο Οντεντ Κάτας.

Κάτας: «Είμαστε έτοιμοι για το ντέρμπι, δεν θα είναι εύκολο χωρίς τον Νέντοβιτς»

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και τη μεγάλη απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς μίλησε ο Οντεντ Κάτας.

Όσα είπε ο Όντεντ Κάτας ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

Για το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι ως προπονητής: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το πρώτο μου ντέρμπι! Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων είναι πάντα ξεχωριστή και από την πλευρά μας καταλαβαίνουμε πολύ καλά τη σημασία που έχει αυτό το παιχνίδι για τους φιλάθλους».

Για τις αναμνήσεις του από τα ντέρμπι αιωνίων από τις ημέρες του ως παίκτης: «Οι αναμνήσεις μου έχουν να κάνουν περισσότερο με την ενέργεια, την ανυπομονησία, την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Προφανώς τώρα με τον κορωνοϊό θα είναι διαφορετικά, αλλά θυμάμαι καλά τις ημέρες πριν το παιχνίδι. Μια εβδομάδα πριν το παιχνίδι περπατούσα στον δρόμο και όλοι οι φίλαθλοι είχαν κάτι να μου πουν, είχαν ένταση και επιθυμία για τη νίκη στο ντέρμπι».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.395 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν και ο ίδιος θέλει περισσότερο τη νίκη σε σχέση με άλλα παιχνίδια: «Σαν Παναθηναϊκός θέλουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Κατανοώ τη σημασία του παιχνιδιού: αν παίζεις στον Παναθηναϊκό ή στον Ολυμπιακό ξέρεις τι σημαίνει. Είναι πάντα ξεχωριστό, είναι το ελληνικό clasico, όπως είναι κάποια αντίστοιχα παιχνίδια στο Ισραήλ που είναι ιδιαίτερα για τους φιλάθλους. Δεν είναι απλά ένα ακόμα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Μπορεί να μετράει για μια νίκη ή μια ήττα, αλλά η σημασία του είναι μεγαλύτερη.

Στο τέλος της ημέρας είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, παίζουμε με αντίπαλο μια καλή ομάδα που σεβόμαστε, μια καλοπροπονημένη ομάδα με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαστε έτοιμοι».

Για το πώς διαφοροποιούνται τα πλάνα του μετά τον τραυματισμό του Νέντοβιτς και τι λύσεις μπορούν να βρεθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα: «Ο Νέντο έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα και το να παίξουμε χωρίς αυτόν δεν θα είναι εύκολο. Από την άλλη έχουμε ένα πλήρες ρόστερ και οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω για να καλύψουν το κενό».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτη στο μέγεθος του Παπαγιάννη και το κατά πόσον ο Έλληνας σέντερ είναι κλειδί στο παιχνίδι: «Ο Παπαγιάννης θα είναι σίγουρα ένα από τα κλειδιά του παιχνιδιού, αφού προσθέτει ποιότητα στο παιχνίδι μας. Αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγεθος, οι ψηλοί του Ολυμπιακού είναι πολύ επιθετικοί και κάνουν εξαιρετική δουλειά ως τώρα. Κάθε ομάδα έχει τα πλεονεκτήματα της. Πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο, να είμαστε συγκεντρωμένοι και μην τους αφήσουμε να δημιουργήσουν momentum. Θα έχουμε διαθέσιμες διαφορετικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το pick n roll και τις post up καταστάσεις, όμως το βασικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι, σταθεροί και με ενέργεια».

Για τις μεταπτώσεις του Παναθηναϊκού, την ήττα από τον Προμηθέα μετά το καλύτερο φετινό παιχνίδι στην Ευρωλίγκα κόντρα στην Βαλένθια: «Κάποιες από αυτές τις μεταπτώσεις είναι φυσιολογικές, κάθε ομάδα έχει τέτοιες, κάποιες φορές θα κάνεις πολύ καλά παιχνίδια και άλλες θα δυσκολεύεσαι με το πρόγραμμα να είναι τόσο δύσκολο. Είναι κάτι που μπορεί να το δει κανείς σε αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη, ομάδες που έχασαν μετά από αγώνες Ευρωλίγκας. Αλλά δεν θέλω να το χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία, είχαμε ένα κακό παιχνίδι απέναντι στον Προμηθέα στο οποίο μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, ειδικά με τον τρόπο που χάσαμε το παιχνίδι στο τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ενέργεια, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί απέναντι στον Ολυμπιακό, σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι Ευρωλίγκας ή μετά από 3-4 ημέρες προετοιμασίας. Περιμένω ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι, υψηλής έντασης και οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι για αυτό».

Για το αν ένα ντέρμπι χωρίς κόσμο είναι φαγητό χωρίς αλάτι: «Φυσικά. Αυτό ισχύει γενικά για το μπάσκετ, αλλά και ειδικά για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός»!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...