Blogs

Η διαχείριση της κρίσης και οι σταθερές εν όψει πλέι οφ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το πόσο σημαντική ήταν η διαχείριση που έκανε ο Παναθηναϊκός επικοινωνιακά μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ και αναλύει τη συνέχεια βρίσκοντας δύο μεγάλα αβαντάζ για τους πράσινους.

Μπαίνοντας στη διαδικασία των πλέι οφ και με τον στόχο της πρώτης τετράδας πλέον ορθάνοιχτο, ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει την ηρεμία και τη συσπείρωση που πήγε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και να τα διατηρήσει μέχρι το φινάλε της σεζόν. Η… φωτιά που άναψε μετά το ματς στα Γιάννενα έσβησε πολύ γρήγορα χάρη στην καλή επικοινωνιακή πολιτική του Παναθηναϊκού.

Από τη στιγμή που ο Αλαφούζος αποφάσισε πως ο Λάζλο Μπόλονι δεν θα φύγει από την ομάδα, έκατσε η σκόνη. Συζητήθηκαν όσα έπρεπε μεταξύ παικτών, προπονητή και τεχνικού διευθυντή, δεν βγήκε η παραμικρή κουβέντα προς τα έξω και λειτούργησε ο Παναθηναϊκός όπως θα έπρεπε να κάνει σε κάθε κρίση. Αυτή η διαχείριση ήταν κομβική και για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και εν όψει της συνέχειας.

Θα πει κάποιος πως επηρεάζεται αγωνιστικά η ομάδα από τις επικοινωνιακές κινήσεις; Όλα παίζουν ρόλο. Ένας ζωντανός οργανισμός είναι ο σύλλογος. Κι αν ο παίκτης διαβάζει από το Σάββατο μέχρι το άλλο Σάββατο πως ο προπονητής… παίζει το κεφάλι του, θα επηρεαστεί. Το ίδιο και ο προπονητής.

Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε πολλά στην εικόνα του στο γήπεδο, αλλά έχει δύο σταθερές που μπορούν να τον οδηγήσουν στην επιτυχία. Η πρώτη είναι η Λεωφόρος. Σε οχτώ παιχνίδια πρωταθλήματος από την επιστροφή του και μετά έμεινε αήττητος με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες (Αστέρας, Λαμία, ΑΕΚ). Σε σύνολο 24 βαθμών που διεκδίκησε, πήρε τους 18. Θα έπρεπε να ήταν 20 αφού το 0-0 με τη Λαμία τον αδικεί. Αυτή είναι η μία σταθερά εν όψει πλέι οφ.

Η δεύτερη είναι η εικόνα του στα ντέρμπι. Πήρε σχεδόν άριστα στον δεύτερο γύρο. Νίκησε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, ήρθε ισόπαλος με την ΑΕΚ. Στο σύνολο των οχτώ αγώνων με τους συγκεκριμένους αντιπάλους έκανε τέσσερις νίκες, τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Δεν το λες και άσχημο σε μία σεζόν πολύ παράξενη, όσο και δύσκολη. Με τα σκαμπανεβάσματα να είναι συνεχόμενα και με το “κρύο – ζέστη, κρύο – ζέστη” να μας συνοδεύει όλη τη σεζόν.

Αυτή η εικόνα του στα ντέρμπι και κυρίως η αποτελεσματικότητά του φέρνει αισιοδοξία εν όψει των πλέι οφ που οι πράσινοι θα δώσουν οχτώ τέτοια παιχνίδια, συν τα δύο με τον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης. Εδώ πια δε θα μετρήσει η ποιότητα του ποδοσφαίρου, αλλά το ποιος θα κερδίζει. Κάθε ματς θα είναι έξι βαθμοί. Κι αν εξαιρέσουμε τον Άρη, που παρουσιάζει ακόμα και τώρα μια πολύ καλή εικόνα και βρήκε τον τρόπο να διαχειριστεί κάθε κατάσταση μέσα στη σεζόν, οι πράσινοι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα ούτε από την ΑΕΚ, ούτε από τον ΠΑΟΚ.

Όλα ανοιχτά λοιπόν, εν αναμονή και της κλήρωσης που θα παίξει και αυτή σημαντικό ρόλο. Άλλο να παίξεις με ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ στη Λεωφόρο την πρώτη αγωνιστική και με ενδεχόμενη νίκη να τους βάλεις εκείνους σε διαδικασία να σε κυνηγούν πια και άλλο ένα εκτός έδρας ματς που θα κινδυνεύεις να το χάσεις και να πεις “φτου κι απ’ την αρχή” με τον χρόνο να πιέζει.

Exit mobile version